9 találat a(z) vagyongyarapodás cimkére

Szövetkezet végelszámolása Kérdés

Jöhet a vagyonosodási vizsgálat: így nem éri készületlenül Cikk

A vagyongyarapodási eljárásoknál gyakran azért állapít meg nagy összegű adóhiányt és bírságot az adóhatóság, mert nem fogadja el az adózó nyilatkozatait, bizonyítékait egyes bevételeivel kapcsolatban.

Vagyongyarapodási vizsgálat a „milliárdos munkanélküli” ellen? Cikk

A Párbeszéd Magyarországért (PM) vagyongyarapodási eljárást kezdeményez a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) Habony Árpád ellen - közölte az ellenzéki párt csütörtökön az MTI-vel.

Tovább pörög Szijjártó és Kósa vagyonügye: javaslat az ellenőrzésre Cikk

Többek közt az országgyűlési képviselők, a jegybankelnök, a legfőbb ügyész és az alkotmánybírák vagyongyarapodásának vizsgálatára nyújtott be törvényjavaslatot pénteken Schiffer András LMP-s képviselő.

Vizsgálnák a politikusok vagyongyarapodását Cikk

Az Együtt-PM törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy a hatóságoknak kötelező jelleggel vagyongyarapodási vizsgálatot kelljen lefolytatni bármely kormánytag vagy országgyűlési képviselő ellen, amennyiben azt a parlamenti képviselők egyötöde indítványozza.

Vagyonosodási vizsgálat: mindenki gyanús. Ki a leggyanúsabb az idén? Cikk

Céget adott el? Tagi kölcsönből finanszírozza vállalkozását? Nagyobb összegeket helyez el magánszámláján? Ezek mellett még számtalan jel lehet, amire felfigyelve az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatot indíthat. Összefoglaltuk, hogy az idén mire lő a NAV, és mi a vizsgálat menete.

Vagyonosodási vizsgálatok: a Kúria jogszabály-módosításokat szorgalmaz Cikk

Az adózót kötelezően értesíteni kellene arról, ha az adóhatóság a vagyonosodási vizsgálat során becslési eljárást alkalmaz, a mostaninál több időt kellene hagyni arra, hogy az érintett összeállítsa az úgynevezett teljességi nyilatkozatot. Egyebek között ilyen jogszabály-módosításokat javasol a Kúria Joggyakorlat-elemző Csoportja.

Hatmilliárd forint adóhiányt talált az APEH Cikk

Összességében hatmilliárd forintot "talált" az adóhatóság az észak-magyarországi régió három megyéjében idán a vagyongyarapodási vizsgálatok során - közölte az adóhatóság regionális igazgatósága.

Miről faggathatja Orbánt az APEH? Cikk

A vagyonosodási vizsgálat a legtöbb emberben riadalmat kelt – talán nem is alaptalanul. Korábban már közöltük a vizsgálat menetét, illetve a kérdőívet, most pedig a kérdéseket vettük górcső alá. Az Adózóna által megkeresett szakértők a kérdőív néhány elemét aggályosnak vélik. Itt megtudhatja, mely kérdésekre kell, melyekre lehet és melyekre nem muszáj válaszolni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szponzori szerződés adózása – kiva

Szipszer Tamás

adószakértő

Életbiztosítás kivás kft.-nél

Szipszer Tamás

adószakértő

Kockázati balesetbiztosítás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X