35 találat a(z) végrehajtó cimkére

Terhelt ingatlan könyvelése Kérdés

Üdvözlöm Önöket! Egy társaság 40 egységet fizet egy ingatlanért, amelyen 100 egység zálogjog van bejegyezve, amelyet nemsokára ki kell fizetnie a végrehajtó felé. Hogyan alakul az ügylet könyvelése, mi lesz a beszerzési ár?

Bírósági végrehajtó kontra behajtó: kitől kell jobban félni, ha tartozunk? Cikk

A behajtók nem minősülnek közhatalmi személynek, és csupán ugyanazokkal a jogokkal rendelkeznek, amivel megbízóik. Nem vizsgálnak jogszerűséget, díjazás ellenében szolgáltatást nyújtanak megbízóiknak. A végrehajtók az igazságszolgáltatást képviselik és a bíróság határozatainak szereznek érvényt. A hírekben és a fejekben gyakran keveredik a két fogalom, holott nagyon fontos tudni, hogy mi is különbözteti meg a bírósági végrehajtókat a behajtóktól.

Mit tehetünk inkasszó és az APEH-végrehajtás ellen? Cikk

Sokan nem tudják, hogy pontosan mit is jelent számukra az adóvégrehajtás, milyen jogaik vannak akkor, ha bankszámlával szemben inkasszó érkezik az APEH-től, vagy ha az adóvégrehajtó csenget be hozzá. Pedig a vállalatok likviditási helyzetét jelentősen befolyásolja például az APEH-el szembeni fizetési kötelezettség teljesítésének időpontja, s a helytálló jogorvoslatokkal akár időt is nyerhet egy társaság, a számla kiegyenlítéséhez.

A mobilt és a tévét nem vihetik el a végrehajtók Cikk

A tévékészüléket, számítógépet, mobiltelefont és a mosógépet nem vihetik el a jövőben az adósság fejében az izraeli végrehajtók.

A végrehajtó foglalna Cikk

A végrehajtót be kell engedni, utána bármilyen helységbe joga van bemenni nélkülünk is. Pánikra semmi ok: foglalás előtt, egyezkedni kell!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Évközben átalányadóról szja-ra váltás

Adózóna szerkesztőség

kérdések és válaszok

Ingatlanbérlet, rezsi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Egyesület végelszámolásának nyomtatványai II.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs