5 találat a(z) végfelhasználó cimkére

Őstermelő Kérdés

Tisztelt szakértő. Már ebben a témában tettem fel kérdést, de újabbak merültek fel. Az őstermelő levendulát termel, melyet feldolgoz süteménynek, lekvárnak. Ezeket hogyan és kiknek,milyen formában értékesítheti? Csak végfelhasználónak, illetve 40 kilométeres körzetben kiskereskedőnek? Van egy egyszemélyes kft.-je, annak is eladhatja, s a kft. hogyan és kinek adhatja tovább? Remélem, érthetően írtam, hogy mit szeretnék tudni. Várom válaszát. Üdvözlettel Huéber Józsefné.

Ekáer szempontjából ki minősül végfelhasználónak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk műtrágya, vetőmag és növényvédőszer kis- és nagykereskedelmével foglalkozik. EU-ból szándékozunk műtrágyát vásárolni. Kérdésem az lenne, hogy az első belföldi értékesítésnél kell-e Ekáer számot kérnünk, ha a vevőnk belföldi mezőgazdasági termeléssel foglalkozó őstermelő, egyéni vállalkozó vagy jogi személy (pl. kft.)? Ők ezért vásárolják meg tőlünk az árut, hogy a termelésük során azt felhasználják, tehát nem továbbértékesítési céllal. Ekkor végfelhasználónak minősülnek? Köszönöm válaszukat!

Utazási iroda áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar utazásszervező szállást, belépőjegyet, programokat értékesít utazási csomagban. Ezeket belföldi adóalanytól szerzi be, az igénybevett szolgáltatások teljesítési helye Magyarország. Az utazási csomag megrendelője külföldi utazásszervező, aki továbbadja az utazási csomagot külföldi magánszemélyek részére. A külföldi utazásszervező rendelkezik uniós adószámmal. A magyar utazásszervezőnek milyen szabályok alapján kell adóznia? Kell-e nyilatkozatot kérnie a külföldi utazásszervezőtől, hogy ő nem végfelhasználó? Hogyan változik a belföldi utazásszervező adózása, ha a külföldi utazásszervező nem uniós adóalany? Minden más a fent leírtakkal azonos. Válaszát előre is köszönöm.

Fordított adózás (vasanyag) Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk műholdas televízió beüzemelésével foglalkozik, egy luxemburgi székhelyű szolgáltatónak dolgozunk. A vasanyagok fordított áfa ügyében lenne egy kérdésem. Vannak olyan műholdas beüzemelések, ahová az általunk készített tartókonzolokat használjuk. Ez annyit jelent, hogy vasudvarban megvesszük az alapanyagot (most már áfa nélkül) és a műhelyben tartókonzolt készítünk belőle, amit egyes helyszíneken felhasználunk. Az ügyfél a választott konstrukciótól függően ingyenes szerelésben részesülhet, tehát nekünk a beüzemelési díjat Luxemburg fizeti. A törvény szerint az áfát a végfelhasználó fizeti, ami jelen esetben nem valósul meg. Mi ilyenkor a teendő? Esetleg nekünk keletkezik-e áfafizetési kötelezettségünk? Üdvözlettel!

Jövedéki termék beszerzése Kérdés

Autójavítással foglalkozó vállalkozó vagyok. A gépkocsik olajcseréjéhez beszerzett motorolajról nyilatkozhatom-e azt, hogy "a termék véghasználója vagyok, saját felhasználásra vásároltam azt, továbbértékesíteni nem kívánom"? A motorolajat Magyarországon az UNIX Autó Kft.-től szerzem be, felé kell nyilatkoznom a számlán? Csak szolgáltatást nyújtok, kereskedelmi tevékenységet nem végzek. Válaszukat köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Noprofit bt. beszámolófajta

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close