537 találat a(z) végelszámolás cimkére

Végelszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő, Egyszerűsített végelszámolással történő megszűnést határozotott el a kft.-nk. A végelszámolás elhatározásának dátuma 2019.12.30. A végelszámolás kezdete: 2020.01.01. Szeretnénk a mérlegzárással és a bevallások év végi beadásával együtt beadni az iratokat. A decemberi 08, és a IV. n.éves áfát beadtuk "V" megjelölés nélkül, mert a 201T nyomtatványt még nem adtam be sajnos, mert a többi iratanyaggal együtt gondoltuk, így pedig nem lehetett. Elkészült az egyszerűsített beszámoló és a 71. bevallás, Úgy gondolom január 30-áig beadható, kérdésem a sima év végi bevallás beadható "V" megjelöléssel? Mi a teendő a 08, 65, bevallásokkal? Hogyan kell beadni ismét? És a még be nem adott 01 bevallással? Van mód az év végi bevallások és a végelszámolási bevallások egyszerre való kezelésének? Köszönettel GG

Cégek átalakulása és megszűnése. Ismét elérhető legújabb kiadványunk! Cikk

Ahogyan a cégek megalakulnak, úgy meg is szűnnek. Ez természetes folyamat és nem feltétlenül jár veszteséggel vagy kudarccal. Bármilyen esetről is legyen szó, egy cég működésének lezárása azonban hosszú és összetett folyamat. A cégeljárási feladatok mellett rendezni kell az adózási és számviteli tennivalókat, emellett az adatszolgáltatási kötelezettségről sem szabad megfeledkezni. Ezek a feladatok ugyanakkor komoly kihívás elé állíthatják a társaságokat, hiszen a cégek megszüntetése nem a mindennapi rutin részét képezi. Hiánypótló kiadványunk a fenti feladatok elvégzésében nyújt gyakorlati segítséget a szakemberek számára.

Kivás cég negatív eredménytartaléka Kérdés

Egy 2012-ben alakult – akkor még társasági adóalany kft. – 2012. évi eredménye 873 355 forint veszteség volt. A társaság 2013-ban bejelentkezett a kiva hatálya alá. A társaság 2019-ben cég végelszámolással történő megszüntetése mellett döntött. A végelszámolás kezdő időpontja 2020. január 1. A társaságnak 2013–2018 közötti időszakban 1 111 e forint pozitív eredménytartaléka keletkezett. A 2019.12.31-es fordulónappal elkészített beszámolójában 457 e forint veszteség került kimutatásra. A kft.-nek így összességében társasági adós időszakából 873 e forint negatív eredménytartaléka van, a kivás időszakból pedig 654 eFt (1111 e forint – 457 e forint) pozítív eredménytartaléka keletkezett. Osztalékot nem tud fizetni mivel két időszak eredménytartaléka összességében negatív. Kérdés: kell-e a kiva alpját növelni a 654 e forint kivás időszak pozítív eredménytartalékával? Ha igen felmerül-e ezen összeg után szja, illetve szochofizetési kötelezettség? Köszönettel: Lovász János

Kft. végelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. egyszerűsített végelszámolást indítana, erre jogosult. A jegyzett tőke még nincs feltöltve, tehát osztalék kivétele még nem lehetséges. Kérdésem: a bankszámlán lévő pénz kivétele milyen feltételekkel adózik? Célszerűbb-e előbb feltölteni a jegyzett tőkét, megvárni a mérlegfordulónapot, és osztalékként kivenni majd? Ezt nem szívesen választanánk, ha van más megoldás. Köszönöm.

Még mindig sok cég szűnik meg felszámolással az építőiparban Cikk

Közel 6000 új induló céggel és folyamatosan növekedő termelési volumennel rendkívül erős évet zárt tavaly az építőipar, egy év alatt több mint 55 százalékkal több cég indult, mint amennyi megszűnt – derül ki az Opten közleményéből.

Sokkal több céget végelszámoltak tavaly, mint korábban Cikk

Több mint 5 százalékkal több céget alapítottak, és 3,6 százalékkal kevesebb cég szűnt meg tavaly, mint az előző évben, azonban ez sem volt elég, hogy 2019-ben megforduljon a magyar cégek számának évek óta megfigyelhető csökkenése – derül ki a Bisnode cégcsoport legfrissebb adataiból.

Evás bt. végelszámolása – mérleg időpontja, bejelentések Cikk

Milyen időponttal kell nyitó mérleget készítenie a mielőbbi végelszámoláshoz annak a korábban evás, bevételi nyilvántartást vezető bt.-nek, mely 2020. január 01-jétől tao szerint adózik? – kérdezte az Adózóna olvasója. Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

NAV-tájékoztató a végelszámolási eljárásról Cikk

Információs füzetet tett közzé honlapján a Nemzeti adó- és Vámhivatal (NAV) a végelszámolási eljárásra vonatkozó általános tudnivalókról.

Evás bt. végelszámolása Kérdés

Ügyfelem evás, bevételi nyilvántartást vezető bt. 2019-ben. 2020. 01. 01-jével tao szerint adózik, szeretne mielőbb egyszerűsített végelszámolással megszűnni. Helyes-e az az elgondolás, hogy 2019-re vonatkozóan nem készít mérleget, 2020.01.01-jével elkészíti a nyitómérleget, és ugyanezzel a nappal meg is szűnik? Jól gondolom, hogy ez megoldás lehet, vagy van valami jobb javaslatuk (mert esetleg késésben vagyunk a megszűnés tekintetében)? Köszönöm, ha válaszolnak, üdvözlettel: CsK

Kft. megszűnése Kérdés

Szeretném tudni, hogy melyik a jobb megoldás a kft. megszüntetésére? Ha nem adom be a mérleget, és akkor adószámot megszüntetik, vagy végelszámolással szüntettem meg?

Opten: változhat a cégmegszűnés és -alapítás egyenlege Cikk

Idén várhatóan a megszűnő és az induló cégek száma megközelíti egymást, és mind a két érték évi 30-32 ezer körül zárhat majd – derült ki az Opten csütörtöki közleményéből.

Végelszámolás tagi hitellel, pótbefizetéssel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy betéti társaság végelszámolást szeretne kezdeni, de van 7 millió forint tagi hitele. Az eredménytartaléka 7 millió forint. Van-e törvényi akadálya annak, hogy a tagok 7 millió forint pótbefizetést teljesítsenek a veszteségek fedezetére (erre a társasági szerződésük lehetőséget ad), majd ebből visszafizetésre kerüljön a 7 millió forint tagi hitel. Amennyiben ezt nem tudják készpénzben, vagy banki átutalással rendezni, megfelelő-e, ha pénzmozgás nélküli, (kompenzációs) megállapodást írnak. Így a tagi hitel már nem volna akadálya a végelszámolásnak. Válaszukat előre is köszönöm! Várnainé Mizsei Gabriella

Végelszámoláskor meglévő üzletrész kiadása Kérdés

Tisztelt Pölöskeiné Szakértő Asszony! A kérdésemre adott választ köszönöm, de nem tudom az ügyletet a leírt módon kezelni. A visszavásárolt 750 ezer forintért névértékű üzletrész a 3. számlaosztályban van, és az okozza a gondot, hogy végelszámolás során hogyan kell a visszavásárolt üzletrészt kivezetni, mivel a vagyonfelosztásban ezt nem szerepeltethetem (hiszen ezt a céget szüntetjük meg), bevonást, úgy vélem, hogy csak cégbírósági bejegyzéssel egyidejűleg könyvelhetek. Ezért keresem, hogy milyen más megoldás lehetséges. Válaszát előre is köszönöm: Sándor Józsefné

Végelszámolás visszavásárolt üzletrésszel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 3 millió forintos jegyzett tőkéjű kft. visszavásárolt 750 ezer forintért ugyanennyi névértékű üzletrészt. Most elhatározta, hogy végelszámolással megszűnik. Segítséget kérek abban, hogy a végelszámolás keretében hogyan kell a visszavásárolt üzletrészt kezelni. Válaszukat előre is köszönöm: Sándor Józsefné

Tagi kölcsönös bt.-tag halála Kérdés

Hogyan lehet, illetve lehet-e végelszámolni egy bt.-t, melynek kültagja elhunyt, a társaságnak tagi kölcsön tartozása van, egyéb követelése, illetve kötelezettsége nincs.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kölcsön nyújtása kapcsolt vállalkozások között

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számla vagy számviteli bizonylat szükséges

Pölöskei Pálné

adószakértő

8 napos számlázási határidő

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close