537 találat a(z) végelszámolás cimkére

Rokkantsági ellátás melletti ügyvezetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy betéti társaság kültagja rokkantsági ellátást kap, a bt.-ben munkaviszonyban dolgozik, heti 18 órát jelenleg. Folyamatosan eladja a társaság vagyonát, árukészletét, mert végelszámolásra készül. Alkalmazottja nincs, az üzletet már nem nyitja ki, árbevétele csak a vagyoneladásból lesz. Tulajdonképpen már alig dolgozik emiatt. Van-e lehetőség arra, hogy a munkaórái számát heti 5 órára csökkentsék munkaszerződés-módosítással, mivel valójában nem is dolgozik, de a társaság még működik? Esetleg van-e valamilyen megoldás arra, hogy minél kevesebb fizetési kötelezettsége keletkezzen? Ő lesz a végelszámoló, és abban az esetben ezzel a minimális óraszámmal, illetve jövedelemmel elláthatja-e a végelszámolói feladatokat? Várom szíves válaszukat, köszönettel.

Egészségügyi szolgáltatási járulék végelszámolás alatt. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Betéti társaság végelszámolással történő megszűnését határozta el február 1-jével. A végelszámoló a betéti társaság beltagja (ügyvezetője), aki nyugdíjas. A végelszámolás ideje alatt taggyűlési határozat alapján nem vesz fel semmi jövedelmet havonta. Mivel korábban sem vett fel jövedelmet, így havonta egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetett. Az lenne a kérdésem, hogy a végelszámolás megkezdését követően a végelszámolás ideje alatt továbbra is kell-e egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni? Várom szíves válaszukat! Köszönettel.

Végelszámolás befejezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 2017.12.01-jével végelszámolását határozta el. A tevékenységet lezáró beszámoló, adóbevallás elkészült, beküldésre került. Decemberben megmaradt készletét értékesítette, melyből minden kötelezettségét rendezte. Jelenleg a bankban és a házipénztárban van kisebb összeg (jóval kevesebb a jegyzett tőkénél). 2018.01.22-jével a végelszámolást be kívánja fejezni. Kérdésem a következő lenne: - a még várhatóan felmerülő költségek (például havi bankköltség) hogyan kerül elszámolásra? - a végelszámoló megbízatása ezzel a nappal megszűnik, nem lesz járulékfizetési kötelezettség utána - hiszen ezzel egyidejűleg még nem kerül a Cégbíróságnál törlésre a cég? - a végelszámolási záróbeszámolóban a felosztandó pénzeszköz már nem szerepel? ... mi ennek a könyvelési tétele? - milyen mérlegsorokon lesznek tételek, ha csak pénzeszköze és saját tőke elemei vannak? - a vagyonfelosztáskor a jegyzett tőkét meg nem haladó összeg után nem keletkezik adófizetés? Köszönettel:

Számviteli teendők evás társaság végelszámolásakor Cikk

Végelszámolással megszűnő evás bt. nyitómérlegének összeállításáról kérdezett olvasónk. Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Tagi kölcsön elengedése végelszámolás előtt vagy a végelszámolás időszakában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaságban a tulajdonosok a végelszámolás mellett döntöttek. A társaság tagjainak a költségek finanszírozása érdekében tagi kölcsönt kellett nyújtaniuk. Ha a végelszámolás megkezdése előtt elengedik a tagi kölcsön összegét, kell-e illetéket fizetni utána, és be kell-e vallani? Végelszámolás alatt elengedhetik-e a tagi kölcsön összegét?

Bt. megszüntetése végelszámolással Kérdés

Szeretném segítségüket kérni abban, hogy milyen módon, adó- és esetleg illetékteher mellett szüntethető meg az a bt., amely a 2006. évben jóváhagyott osztalékot nem tudta kifizetni és jelenleg is tagi kölcsönnel rendelkezik?

Katás bt. végelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy bt., aminek a végelszámolása 2017.09.21-én elkezdődött. A bt. 2017.09.20-ig a kata hatálya alá tartozott, 2017.09.21-től a tao hatálya alá tartozik. A bt. kültagjának nincs 36 órát meghaladó munkaviszonya, így 2017.09.20-2017.11.30-ig 161 ezer forint után a bérszámfejtést megcsináltam, a 08-as bevallást beadtam. Eladtuk a tárgyi eszközeit, így a folyószámláján a fizetendő áfa is megjelent. Ami kötelezettség a NAV felé, az kb. 200 ezer forint, a pénztárában 205 ezer forint van. Mit lehet itt tenni, hogy a végelszámolással szűnjön meg a cég? A kültagnak kötelező bért fizetni vagy csak a járulékokat kell megfizetni kötelezően? Ekkor csökkenne a tartozása. Köszönöm a válaszát.

Bevételi nyilvántartásos evás társaság végelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 2003. 01.01. óta evás adóalany bevételi nyilvántartást vezető betéti társaság, 2018. 01.01-i nappal kezdődően jogutód nélkül, végelszámolás útján az általános szabályok szerinti megszüntetését jelentette be a cégbíróságnak. Azt szeretném kérdezni, hogy mivel a végelszámolás kezdő időpontjával nyitómérleget kell összeállítani, ebben az esetben a nyitómérleg adatainak összeállításához hány évre kell visszamennie a cégnek? A mérleg forrásadatainak összeállítását milyen bizonylatokból tudom elkészíteni, a saját tőkét –eredménytartalékot – hogyan tudom megállapítani? Tisztelettel: Fodor Gyuláné

Milyen cégjogi teendői vannak a 2018. évi végelszámolásnak? Kérdés

Egy kft. 2017-ben – az előző évi beszámolót jóváhagyó taggyűlésén – úgy döntött, hogy 2018. I. 1-jével megindítja a végelszámolással való megszüntetését. Mi igaz abból, hogy 2018-ban már a változásbejelentési kérelem mellett módosítani kell a kft. társasági szerződését is a cégnév kiegészítése és az ügyvezető helyetti végelszámoló személye, neve miatt? Ezen kívül van még valamilyen cégjogi változás/változtatás?! Kérjük, hogy a kijelölt/felkért szakértő az álláspontját a 2018-ban hatályos joghelyekkel is legyen szíves alátámasztani!

Kft. végelszámolása Kérdés

Egyik vállalkozásunk végelszámolásról döntött. A végelszámolási eljárás elkezdődött, a hitelezők igényt nem jelentettek be. A végelszámoló a követeléseket és kötelezettségeket rendezte, kivéve a tagi kölcsönt, ami elévült. Kérdésünk: – az elévült tagi kölcsönt egyéb bevételként elszámoljuk, kell utána illetéket fizetni? – a végelszámolás befejezésekor az eszközöket piaci értéken kell értékelni. A társaság eszközei között részvények szerepelnek. Az értékelésre külön szakértőt kell felkérni, vagy a végelszámoló is elvégezheti ezt az értékelést? – a vagyon kiadásakor a magánszemély tulajdonosok a pénzen kívül részvényeket kapnak. A kiadandó vagyon összege meghaladja a magánszemélyek által az adózott jövedelmükből befizetett jegyzett tőke összegét. Kérdésünk, hogy az árfolyamnyereség kiszámításakor a részvények piaci értékét kell figyelembe venni? Köszönettel: Defter kft

Végelszámolás eva alól. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik bt.-m 2018.01.01-től kezdené a végelszámolását. Jelenleg az eva hatálya alatt áll. Kérdésem: 1. Nekem mint könyvelőnek 2017.12.31-ig kell-e változásbejelentésen ezt a tényt leadni? 2. Záróbevallást 1771-en, vagy 1743-on kell-e leadni? 3. Mi a pontos menete (bevallások leadása) a könyvelési végelszámolásnak? Köszönöm.

Bt. evából kijelentkezése végelszámolással Kérdés

Egy 2017-ben még evás betéti társaság 2018.01.01. nappal elhatározta a végelszámolását. A végelszámolás kezdő napjával kikerül az eva adózás alól. Kérdésem, hogy 2017.12.20-án be kell-e jelentenie a bt.-nek változásbejelentőn az evából történő kilépést, vagy a végelszámolás kezdetével a NAV kilépteti a társaságot az eva hatálya alól? Köszönettel.

Eszközértékesítés ügyvezető részére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tulajdonában nulla értéken nyilvántartott tárgyi eszközök és bekerülési értéken nyilvántartott földterület van. A társaság végelszámolásra készül, és szeretné értékesíteni eszközeit. Van-e lehetőség arra, hogy a földterületet bekerülési értéken, az egyéb eszközöket pedig életkoruk függvényében piaci értéken az ügyvezető saját részére vagy családtagjai részére kiszámlázza? Milyen egyéb lehetőségek vannak, hogy eszközei kikerüljenek a nyilvántartásból a végelszámolás előtt? Ezzel kapcsolatosan várnám szakvéleményüket. Válaszukat köszönöm.

Teljesítés időpontja végelszámolás esetén Kérdés

Külföldi tulajdonosok egy cég végelszámolásáról határoztak. A végelszámolást november 20-ai időponttal megkezdték. Ezt megelőzően a cég egy szolgáltatási munkát végzett. A teljesítési igazolás november 23-a keltezésű. Melyik időszakra kell elszámolni a bevételt? A végelszámolás előtti vagy a végelszámolás alatti időszak bevétele ez? A teljesítés igazolás miatt a számla teljesítése is november 23., de a tényleges munkavégzés a végelszámolás kezdete előtt történt. El kell határolni a bevételt? Előre is köszönöm.

Felszámolás, végelszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni, hogy ha egy kft. felszámolásra vagy végelszámolásra kerül, akkor egy 12 éve határozatlan idejű munkaszerződéssel dolgozó, a 60. évét betöltött munkavállaló mire számíthat? Felmondás, végkielégítés stb. Abban az esetben mi történik, ha nem szűnik meg a kft., "csak" fizetésképtelenné válik, és nem fizet munkabért? Köszönöm válaszukat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kölcsön nyújtása kapcsolt vállalkozások között

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számla vagy számviteli bizonylat szükséges

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close