537 találat a(z) végelszámolás cimkére

Végelszámolás – osztalék Kérdés

Tisztelt Szalértő! A kft. végelszámolásról döntött, 2018. 09. 01. napjával indul. Alapítója egy természetes személy. A kft.-nek eredménytartaléka van és a tevékenység záráskor is nyereséges lesz. Kérdésem, hogy dönthet-e osztalékkifizetésről a tevékenység zárómérlege elfogadásakor, vagy csak a végelszámolás befejezésekor? Ha dönthet osztalék kifizetéséről, azt melyik időszak bevallásában kell a 1808-as bevallásban szerepeltetni, mivel a kifizetés csak a végelszámolás alatt történhet? Köszönettel: Kocsisné

Végelszámolás zárása utáni bérleti díj, számviteli szolgáltatás díja Kérdés

Tisztelt Szakértő! A https://adozona.hu/kerdesek/2017_8_2_Vegelszamolas_zarasa_utani_bankko_rpr linken megjelent kérdés-válaszhoz kapcsolódva lenne még kérdésem. A végelszámolás utáni költségekként könyvelésre kerülhet három havi bérleti díj is (tekintve, hogy a székhelyhasználatért bérleti díjat fizet a cég a bérbeadónak)? Számla alapján történjék? Számlázza ki a bérbeadó három hónapra? (Eddig havonta kapta és fizette a cég a számlákat.) Költségként közvetlenül lekönyvelem a tárgyévre? Vagy elhatárolás lehetséges az utolsó beszámolóban? A végelszámolás zárása utáni becsült számviteli szolgáltatás díja elhatárolás, vagy az utolsó üzleti év költsége? Köszönöm a válaszát előre is.

Végelszámolás, járulékfizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy betéti társaság egyszerűsített végelszámolás mellett döntött. A társaság ügyvezetője jelenleg heti 10 órás munkaviszonyban látja el az ügyvezetést, mellette rokkantsági ellátást kap. Az egyszerűsített végelszámolásnál nem kell végelszámolót kijelölni, mivel a vezető tisztségviselőnek kell ellátnia ezt a feladatot. Kérdésem, hogy a jelenlegi 10 órás munkaviszonya megmarad-e a végelszámolás miatt, aminek a kezdő napja augusztus 24-e lesz, vagy meg kell szüntetni a munkaviszonyát,és főállású társas vállalkozóként köteles a végelszámolási időszak alatt járulékot fizetni? Másik kérdésem, ami nem járulékfizetéshez kapcsolódó, hogy hol lehet megtalálni a július 1-jétől életbelépett egyszerűsített végelszámoláshoz a kötelezően kitöltendő dokumentumokat (vagyonfelosztási javaslat, határozat) jogszabályban meghatározott iratmintákat, melyeket majd be kell küldeni a cégbírósághoz cégkapun keresztül? Segítségüket előre is köszönöm.

Tagok adózása cégből kivont vagyon után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy végelszámolás alatt lévő cégnek három tulajdonosa van. Hogyan kellene adózniuk a kivitt vagyon után, ha ketten lemondanának a részükről a harmadik javára (tárgyi eszköz nincs)?

Adóbevallások, amelyeket soron kívül be kell nyújtani Cikk

Ha a szokásostól eltérő, nem mindennapi, rendkívüli körülmények, események következnek be a vállalkozásnál, akkor soron kívüli adóbevallást kell benyújtani.

Tagi kölcsön rendezése végelszámoláskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megszünhet-e egy kft. végelszámolással, ha negatív a saját tőkéje és van tagi kölcsöne? Milyen módon rendezheti a tagikölcsön-tartozását? Milyen járulékos kiadásokkal kell számolnia a rendezés során?

Végelszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni. Korábban még nem csináltam végelszámolást. Bt. és kft. végelszámolással szeretne megszűnni. Cégbíróság felé bejegyezték a dátumot és ennek megfelelően leadtuk az előző időszaki záróbevallást. Most a lezáró dátum esetében a bent lévő eredménytartalékkal mit kell tenni? Ki kell venni osztalékként és adót fizetni rá? Köszönöm válaszát előre is.

Végelszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. könyveiben 500 ezer forint jegyzett tőke és 2 millió 500 ezer forint jegyzett, de be nem fizetett tőke szerepel. Kérdésem, hogy ha a tulajdonosok nem fizetik be ezt az összeget, végelszámolással megszüntethetik-e a céget? Válaszát köszönöm!

Végelszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. nem tudta befejezni törvényi határidőre az egyszerűsített végelszámolást, ezért át kellett térnie a rendes végelszámolási eljárás lefolytatására. Ezt a cégbíróság felé be is jelentette, amit a bíróság végzéssel nyugtázott. Ezzel kapcsolatban kell-e más, és ha igen, akkor milyen teendőket eszközölni? Kell-e beszámoló vagy szükség van-e egyéb adminisztrációs intézkedésre?

Tevékenység záró beszámoló közzétételének késedelme Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mi a teendő, ha a végelszámolás kezdetére vonatkozó döntést követő törvényi határidőn belül nem történt meg a tevékenységet záró beszámoló közzététele? Pótolható, vagy sem a visszamenőleges dátumra? Ha igen, van-e erre vonatkozó jogvesztő határidő?

Végelszámolás visszavonása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy gazdasági társaság 2018. 02. 28-ával befejezte a tevékenységét, 2018. 03. 01-től végelszámolás alatt áll. A tevékenységet lezáró beszámolóját és a kapcsolódó záró bevallásokat 2018.02.28-i fordulónappal elkészítette és közzétette, illetve benyújtotta. A társaság tuljadonosa 2018.05.17-én úgy döntött, hogy a kft. mégis folytatni kívánja a tevékenységét, és visszaállította az eredeti állapotot. A cégjegyzék alapján a végelszámolás kezdete: 2018.03.01., a végelszámolás törlésének időpontja: 2018.03.01., a végelszámolás törlésének kelte: 2018.05.17. Kérdésem, hogy kell-e végelszámolási záró beszámolót készíteni, közzétenni és záró bevallásokat készíteni, benyújtani? Ha igen, akkor a 2018.03.01-i fordulónapra (2018.03.01-2018.03.01. időszakra) vagy a 2018.05.17-i fordulónapra, mint a végelszámolás törlésének kelte időpontjára (2018.03.01-2018.05.17. időszakra)?

Végelszámolás során ingatlanok kiadása a tagok részére Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy végelszámolás alatt álló kft.-vel kapcsolatosan szeretnék érdeklődni. A kft. tárgyi eszközeinek nettó értéke 40 361 ezer Ft, ezen tárgyi eszközök kizárólag ingatlanok. A tagi hitel összege 47 843 ezer Ft, a jegyzett tőke összege 12 470 ezer Ft. Kérdésünk, hogy a végelszámolás során a 40 361 ezer Ft nettó értékű ingatlanok kiadása a tagok részére a tagi hitel és a jegyzett tőke terhére történhet-e? Továbbá az ingatlanokat végelszámolás során lehet-e könyv szerinti értéken kiadni a tagok részére, vagy pedig fel kell értékeltetni és forgalmi értéken kell kiadni a tagoknak? Az adott társaságnál évek óta próbálták értékesíteni az ingatlanokat, de nem tudták, ezért került sor végelszámolásra. Az ingatlanok eladhatósági értéke nagyjából megegyezik a könyv szerinti értékkel. További kérdésünk, hogy ez esetben az ingatlanok tagi hitel terhére történő kiadásakor keletkezik-e a tagok részéről illetékfizetési kötelezettség? Tájékoztatásukat megköszönve: Németh Mária Zsuzsanna

Bt. egyszerűsített végelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 8 éve nem működő bt. (tagjai 8 éve külföldön élnek, ezért nem működik a bt.), egyszerűsített végelszámolással szeretne megszűnni. Kifelé nincsenek tartozásai, csak a tagi kölcsön a beltag felé kb. 50 ezer forint. Kérdésem: megszüntethető-e egy körösen a bt., vagy csak két lépcsőben: 1. felemelni a tőkét, 2. utána végelszámolással megszűnni. Van-e a bt. egyszerűsített végelszámolásának egyszerűbb módja? Várom megtisztelő válaszát. Géczi Sándorné

Végelszámolás befejezése, tagi kölcsönből emelt tőke Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. végelszámolás befejezését tervezi. A végelszámolást megelőző időszakban tagi kölcsönből eredő követelés apportálásával tőkét emelt az akkori tőkehelyzet rendezése érdekében. (A tagi kölcsönök nyújtása bankszámlán keresztül, a tulajdonos adózott jövedelméből történt, a tőkeemelést a cégbíróság bejegyezte.) Kérdésem, hogy a végelszámolás befejezésekor hogyan viselkedik adózási szempontból a jegyzett tőkének a tagi kölcsön követelés apportálásával megemelt része, keletkezik-e a tulajdonosnak vállalkozásból kivont jövedelme? Jegyzett tőke eredetileg 3 millió Ft, apportot követően 26,5 millió Ft, negatív eredménytartalék -26,3 millió Ft. Válaszukat köszönöm!

Bt.-beltag mögöttes felelőssége érvényesítésének elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A NAV adótartozással rendelkező bt. beltagjával szemben élt a mögöttes felelősség érvényesítésének lehetőségével, és ennek keretében a beltag jövedelméből letiltotta a tartozást. Van, amikor a beltag a bt. nevében utal úgy valamelyik adónem számlájára, hogy a társaságnak nincs bevétele. Tehát az is a beltag befizetése végül is. Kérdésem az, hogy milyen módon lehet ezen beltag átal fizetett vagy a béréből levont összegeket úgy elszámolni, hogy ne keletkezzen a bt.-nek a taggal szemben kötelezettsége, és a NAV-tartozás rendezését követően végelszámolással meg tudjon szűnni a cég? Válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kölcsön nyújtása kapcsolt vállalkozások között

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számla vagy számviteli bizonylat szükséges

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close