10 találat a(z) védőfelszerelés cimkére

Kórháznak nyújtott adomány áfájának visszaigényelhetősége Kérdés

Tisztelt Szakértő, A mostani vírushelyzetben több ügyfelem is támogat kórházakat, rendelőintézeteket maszkokkal, védőfelszerelésekkel, gyorstesztekkel. Az átadások közvetlenül a kórháznak, illetve a rendelőintézetet működtető társaságnak, és nem azok alapítványának történik. Az átadásokról tételes jegyzőkönyv készül. Kérdésem az lenne, hogy ezen átadások közcélúnak minősülnek az áfatörvény szempontjából, azaz nem kell megfizetnünk az áfát az átadás után? Köszönettel Nagy Annamária

Speciális, gyors NAV-eljárás védőfelszerelések, orvosi eszközök vámkezelésére Cikk

Megkülönböztetett figyelemmel és gyorsasággal kezeli az állami szervek részére érkező védőfelszerelések, orvosi eszközök vámeljárásait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azért, hogy a kizárólag kifogástalan minőségű eszközök mielőbb eljussanak rendeltetési helyükre, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal oldalán.

Egészségügyi hallgatók is bevethetők leszek, változnak az adatkezelési szabályok, új előírások az orvostechnikai eszközök és egyéni védőeszközök beszerzésére – új kormányrendeletek a veszélyhelyzetre Cikk

A Magyar Közlönyben több új kormányrendelet jelent meg, melyek a veszélyhelyzetre való tekintettel új szabályokat rögzítenek többek között az orvostechnikai eszközök és az egyéni védőeszközök beszerzése során alkalmazandó intézkedésekre, az egészségügyi intézkedésekre, így az igazgatási szolgáltatási díj befizetésének igazolása során alkalmazandó szabályokra, az adatkezelési szabályokra, valamint meghatározták azok körét, akik az egészségügyi válsághelyzetben bevethetnek, ilyenek többek között az egészségügyi szakképzésben, főiskolai vagy egyetemi szintű egészségügyi alapképzésben, felsőoktatásban szociális alapképzésben részt vevő felnőttkorú hallgatók.

Vírusellenes termékek: kifogásolható gyakorlatokat talált a GVH az internetes árusításnál Cikk

Átvizsgálta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a vírusellenesnek hirdetett termékeket, valamint védőmaszkokat kínáló webshopokat és több kifogásolható gyakorlatot is talált – közölte a GVH.

Vám- és áfamentességet kér a koronavírus elleni védőfelszerelésekre az EB-től Magyarország Cikk

Magyarország kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz, amelyben a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre tekintettel vám- és áfamentességet kért a külföldről behozott szájmaszkokra, lélegeztetőgépekre és egyéb egészségügyi védőfelszerelésre – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert csütörtökön. A mentesség nem vonatkozna automatikusan minden egészségügyi védőfelszerelésre, ugyanis csak az ingyenesen szétosztott termékek lehetnek köztehermentesek – tette hozzá adóügyekért felelős államtitkár.

Motor vásárlása Kérdés

T. Szakértő! Egy kft. vásárolt egy motorkerékpárt, melyet a vállalkozás ügyeinek intézésére fog használni. Kérdésem az lenne, hogy az üzemeltetése során felmerült költségek áfáját vissza lehet-e igényelni, illetve a vételár áfáját szintén. Ha a motorhoz vásárolna védőfelszerelést (dzseki, térdvédő, csizma stb.), annak a beszerzésének az áfáját vissza lehet e igényelni? Segítségét köszönöm.

Önkéntes munka: itt a lista, milyen juttatás adható a jótékonykodóknak Cikk

Egyre elterjedtebb Magyarországon is az önkéntes munkavégzés. Már a Központi Statisztikai Hivatal öt évvel ezelőtt végzett felmérése idején is a lakosság 40 százaléka vallotta, hogy be szokott kapcsolódni önkéntes tevékenységbe, az azóta megszaporodó kezdeményezések (például a hátrányos helyzetű térségekben élők, a hajléktalanok, a menekültek megsegítése) esetén is úgy tűnik, egyre többen ajánlják fel segítségüket. Cikkünkben összefoglaltuk az önkéntesek foglalkoztatására, és részükre nyújtható adómentes juttatásokra vonatkozó alapvető szabályokat.

Üzemi baleset Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni. Munkavállaló üzemi balesetet szenved, védőfelszerelés használata hiányában. A munkavédelmi oktatást megkapta, a védőfelszerelést átvette. Hogyan tudja a cég kivédeni, hogy a költségeket ráterheljék, amikor egyértelműen a munkavállaló hibázott? Van erre valami nyomtatvány, vagy javasolt szerződésbe rögzíteni, hogy ........esetben a munkavállaló viseli a költségeket? Biztosítás van, de nyilván a biztosító sem fizet, ha a munkavállaló a "saját" hibájából sérül. Szeretnénk a továbbiakban valamely módon rögzíteni, ha lehetséges, hogy amennyiben saját hibájából (például a védőfelszerelés hiányában) sérül a munkavállaló, akkor ő maga viseli a felmerülő költségeket.

Szemüveg viselése Kérdés

Nyomdában dolgozó könyvkötő kolléga általa is bevallottan rosszul lát szemüveg nélkül. Szemüvegben viszont megfájdul a feje. Többször előfordult, hogy a rossz látása miatt kárt okozott, anyagi és erkölcsi kárt (jó hírnév, bizalom rontása) egyaránt. Érdeklődöm a következőkről: 1. Kötelezhető-e a kolléga szemüveg viselésére? Amennyiben igen: 2. Ha nem viseli a szemüvegét munkaidőben, vagy annak egy részében, az minősülhet-e nem munkaképes állapotnak az ezzel járó szankciókkal? 3. Ha nem hajlandó viselni, vagy nem az egész munkaidő alatt, akkor ez végső esetben lehet-e ok a felmondásra? 4. Ha abból kifolyólag okoz kárt, hogy nem viseli a szemüveget, az vétlen vagy szándékos károkozásnak számít?

Védőfelszerelés elszámolása áfában, szja-ban, társasági adóban Cikk

„Elszámolható-e – bármilyen formában – a személyesen közreműködő tagnak juttatott, munkavégzéshez szükséges hallókészülék ára? Amennyiben a készüléket a gazdasági társaság vásárolja meg, elszámolható-e a társasági adóban, keletkezik-e a magánszemélynek bevétele utána (ha igen, akkor milyen jogcímen), illetve az áfatartalma levonásba helyezhető-e?” – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

0 forintos megbízás

dr. Nagy András Zoltán

ügyvéd

Dr. Nagy András Zoltán Ügyvédi Iroda

275/2020. kormányrendelet

Lepsényi Mária

adószakértő

Felmondási védelem közalkalmazottnál

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close