68 találat a(z) változás cimkére

Székhelyváltozás bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő!! Egyesületünk új székhelyre költözött. A cégbírósághoz bejelentettük a változást. Kérdésem, hogy a NAV-hoz is be kell jelenteni külön, és ebben az esetben mi a nyomtatvány száma elnevezése. Köszönettel.

Munka törvénykönyve 262. §, tájékoztatás, értelmezés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ön szerint az Mt. 262. §-a feljogosítja az üzemi tanácsot, hogy valamennyi munkavállaló konkrét bérét megismerje, vagy csak a munkabérek változását, amiről a munkáltatónak egyébként is tájékoztatnia kell? Továbbá ez százalékos változás közlését vagy konkrét változás számszerű megosztását jelenti az üzemi tanáccsal? Egyénenként, munkakörönként, vagy az összes munkavállaló átlagában? Hogyan tudja az információadást az ÜT kikényszeríteni? Van erre valamilyen szankció, ami arra ösztönzi a munkáltatót, hogy kiadja az adatokat (amennyiben a konkrét, Mt.-ben nem írt kérés jogszerű)? Segítségét köszönöm.

Iparűzési adó bevallása székhelyváltozáskor Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy kft. 2016.12.28-án megváltoztatta a székhelyét, Budapestről vidékre került. A cég tevékenysége egyúttal meg is szűnt, várhatóan nem lesz bevétele 2017-ben. Kérdésünk: hogyan kell beadni ilyenkor a két önkormányzathoz az iparűzésiadó-bevallást? A vidéki önkormányzathoz arra a 3 napra mit vallok be? Illetve az előleget hogyan tüntetem fel a budapesti, és hogyan a vidéki városhoz beadandó bevalláson? Ha meg kell osztani a 2016-os bevallást, akkor azt mi alapján? Válaszukat előre is nagyon köszönjük! Szentesi Péter

Dolgozókat átveszi másik munkáltató Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy hotel üzemeltetését átveszi az egyik "A" Kft.-tól egy másik "B" Kft. Mindent átvesz, a dolgozókat is. Ebben az esetben a dolgozókat kijelenti az "A" Kft., másnap bejelenti a "B" Kft. Hogyan kell a dolgozók jogviszonyát ebben az esetben kezelni? "A" Kft. -nek ki kell fizetni az időarányosan járó szabadságokat és a munkaviszony megszűnésével az esetlegesen járó végkielégítést, vagy minden mehet folytonosan, átvezeti "B" Kft. úgy a dolgozókat , hogy átvállalja az áthúzódó szabadságokat? Van esetleg arra lehetőség, hogy ne kelljen "A" Kft.-nek végkielégítést fizetni a dolgozóknak, vagy eleve nem is kell?

Helyes számlázási cím Kérdés

Az alábbi problémára szeretnék segítséget kérni. Vállalkozások székhelyet fognak váltani. Adott esetben Budapest másik kerületébe, illetve más megyébe tevődnek át. Számlázás szempontjából a változás bejegyzésétől már az új címre kell a számlát kiállítanunk, vagy csak a cégbírósági bejegyzést követően állíthatunk ki az új székhelyre a számlát? Hogy járunk el helyesen.

Változott az ügyvezető a cégben: mikor kell bejelenteni a NAV-nak? Cikk

Mulasztási bírságra számíthatnak azok a vállalkozások, amelyek nem jelentik be időben az adóhatóságnál a cég ügyvezetésében bekövetkezett változásokat. Na, de mikortól kell számolni a 15 napot: a változás vagy a cégbírósági bejegyzés napjától? Olvasónk kérdésére dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Tulajdonos személyének változása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A megerősítését szeretném kérni. Egy kft.-nél a tulajdonos személyében változás történt, a Ctv. 63. § (1) bekezdése értelmében, erről nekünk nem kell külön tájékoztatni nyújtani az állami adóhatóság felé? Segítségét és válaszát előre is köszönöm.

Kihirdették: szinte minden adónem változik Cikk

Kihirdették az adómódosító csomagot.

Amit a nonprofit szervezetek adóbevallásáról tudni kell Cikk

Hogyan hatnak a társasági adóról szóló törvény változásai a civil szervezetek adóalapjára? Milyen esetekben lehet választani a régi és az új szabályok között, milyen szempontokra kell figyelni a döntésnél? Összefoglaltuk.

Adóváltozások 2016-ban Cikk

Bár a 2016-os adóváltozásokat korán, igazodva a költségvetési törvény előrehozott menetrendjéhez, már az Országgyűlés tavaszi ülésszakán megszavazták a képviselők, két menetet még ősszel is le kellett gyűrniük a véglegesítéshez.

Adóváltozásokról lesz szombati műszak az Országgyűlésben Cikk

A jövő évi költségvetés szerdától péntekig tartó vitáját követően szombaton is ülésezik az Országgyűlés, a képviselők ugyanis ma megtárgyalják a jövő évi adóváltoztatásokat, és a büdzsét megalapozó törvénymódosításokat is.

Ebben vezet Szingapúr, Svédország és Katar Cikk

Szingapúr, Svédország és Katar képes a leghatékonyabban reagálni a változásokra, derül ki a KPMG és az Oxford Economics 90 ország változásra való felkészültségét vizsgáló közös felméréséből - írja az elemzésközpont.hu.

Változások az önsegélyező pénztáraknál II. rész Cikk

Az önsegélyező pénztáraknál változtak a gyermek születéséhez kapcsolódó ellátások és a munkáltatói hozzájárulás. Összefoglaltuk, mik a legfontosabb módosítások.

Fontos módosítás az Adózás rendjéről szóló törvényben Cikk

Nem először fordul elő, hogy a jogalkotó a jogszabályszöveg módosításával szünteti meg a NAV önkényes és téves jogértelmezéseit. 2013. január 1-jétől a határozat jogerőssé válását követő 15. napon a NAV jogszerűen végezhet végrehajtási cselekményt, inkasszót nyújthat be a számlavezető bankhoz..Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Áfa: mi változik 2009-ben? Cikk

Ha a kormány nem nyúl hozzá év közben, az idei áfatörvényt alig különbözik a tavaly májusban módosított 2008-astól. Néhány változással azért így is számolni kell: számlázás, import áfa, utazásszervezés.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó euróban fizethet-e ki egyéni vállalkozói kivétet?

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Térítés nélküli gyógyászati eszköz könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Előre értékesítés lehetősége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs