60 találat a(z) változás cimkére

Amit a nonprofit szervezetek adóbevallásáról tudni kell Cikk

Hogyan hatnak a társasági adóról szóló törvény változásai a civil szervezetek adóalapjára? Milyen esetekben lehet választani a régi és az új szabályok között, milyen szempontokra kell figyelni a döntésnél? Összefoglaltuk.

Adóváltozások 2016-ban Cikk

Bár a 2016-os adóváltozásokat korán, igazodva a költségvetési törvény előrehozott menetrendjéhez, már az Országgyűlés tavaszi ülésszakán megszavazták a képviselők, két menetet még ősszel is le kellett gyűrniük a véglegesítéshez.

Adóváltozásokról lesz szombati műszak az Országgyűlésben Cikk

A jövő évi költségvetés szerdától péntekig tartó vitáját követően szombaton is ülésezik az Országgyűlés, a képviselők ugyanis ma megtárgyalják a jövő évi adóváltoztatásokat, és a büdzsét megalapozó törvénymódosításokat is.

Ebben vezet Szingapúr, Svédország és Katar Cikk

Szingapúr, Svédország és Katar képes a leghatékonyabban reagálni a változásokra, derül ki a KPMG és az Oxford Economics 90 ország változásra való felkészültségét vizsgáló közös felméréséből - írja az elemzésközpont.hu.

Változások az önsegélyező pénztáraknál II. rész Cikk

Az önsegélyező pénztáraknál változtak a gyermek születéséhez kapcsolódó ellátások és a munkáltatói hozzájárulás. Összefoglaltuk, mik a legfontosabb módosítások.

Fontos módosítás az Adózás rendjéről szóló törvényben Cikk

Nem először fordul elő, hogy a jogalkotó a jogszabályszöveg módosításával szünteti meg a NAV önkényes és téves jogértelmezéseit. 2013. január 1-jétől a határozat jogerőssé válását követő 15. napon a NAV jogszerűen végezhet végrehajtási cselekményt, inkasszót nyújthat be a számlavezető bankhoz..Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Áfa: mi változik 2009-ben? Cikk

Ha a kormány nem nyúl hozzá év közben, az idei áfatörvényt alig különbözik a tavaly májusban módosított 2008-astól. Néhány változással azért így is számolni kell: számlázás, import áfa, utazásszervezés.

Szakképzési hozzájárulás: változás szeptember 1-től Cikk

Megváltozott a szakképzési hozzájárulás terhére nyújtható fejlesztési támogatás 2008. szeptember 1-jétől.

APEH: változások a folyószámla- és pótlékértesítők kiküldésében Cikk

Az idén jelentősen változik a folyószámla kivonat és a késedelmi pótlékról szóló értesítők kiküldésének rendje: az adóhatóság egységesen október 31-ig tájékoztatja az érintett adózókat arról, ha folyószámlájukon 2007. december 31-én 1 000 forintot meghaladó tartozás vagy túlfizetés volt, illetve, ha a az APEH a tavalyi évre késedelmi pótlékot számított fel.

Nyugdíjrendszer: maradjon minden a régi? Cikk

Nem kell mostanság hozzányúlnyi a jelenlegi nyugdíjrendszerhez, de folyamatosan kell haladni a reformokkal - írja a mai Napi Gazdaság.

Az áfatörvény várható változásai május 1-jétől Cikk

A Pénzügyminisztérium adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűléshez, mely egyes adótörvények rendelkezéseit hivatott kiigazítani. A módosító rendelkezések, egyes kivételekkel, 2008. május 1-jén lépnének hatályba.

Gyurcsány: újabb adóváltozások 2009-től Cikk

Még ki sem hevertük az idei adóváltozásokat, máris újabb csomagra készülhetünk. Az Index értesülése szerint hétfőn 10 pontos adócsomagot jelent be a miniszterelnök.

A nyugdíjszámítás változásai Cikk

Új nyugdíjszámítási szabályok léptek életbe 2008. január 1-től, ám számszerű levezetést, példát még nem lehet fellelni, pedig csak akkor lehetne érdemi észrevételt tenni a változások hatásáról. Cikkünkben sorra vettük az új rendszer főbb elemeit: a nettósítást, a keresetek velorizálását, 40 év feletti szolgálati idő elismerését és a 227 ezer forintnál magasabb nyugdíjak szabályozásának változását.

Fejlesztési tartalék: új lehetőség adóalapcsökkentésre Cikk

Január 1-től változtak a fejlesztési tartalékképzésére vonatkozó szabályok. A változás új lehetőségeket nyit az adóalap csökkentésére - olvasható a PricewaterhouseCoopers hírlevelében.

Cégek: adókötelezettségek és - mentességek 2008-ban Cikk

Idén januártól seregnyi adójogszabály módosult. A vállalkozások működését elsősorban az eva-, a társasági adóról szóló, az áfa-, valamint az illetéktörvény változásai érintik húsbavágóan. Összegyűjtöttük a legfontosabb változásokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

485/2020. kormányrendelet

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Devizában kiállított számlák áfakötelezettsége

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Őstermelő – méhészet

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close