60 találat a(z) változás cimkére

Igény esetén kitelepülnek a NAV munkatársai a munkáltatókhoz Cikk

Az adóadminisztráció átalakításában központi helyet foglal el a vállalkozások terheinek csökkentése, adminisztrációs feladataik egyszerűsítése – mondta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen Budapesten – írja a kormany.hu.

Szinte az összes adótörvény módosult Cikk

Megjelentek a 193. számú Magyar Közlönyben a november 14-én elfogadott adótörvény-módosítások.

Változó adókulcsok: az áfatörvény 2018-tól hatályos módosításai Cikk

Az áfatörvény módosítási javaslatairól szóló háromrészes cikksorozatunk első részében a kedvezményes adókulcs alá besorolt ügyleteket, valamint az egyes bejelentési kötelezettségek áfatörvénybe való átemelését vizsgáljuk.

Csiki-csuki a katában: 50 ezerről 75 ezerre, majd vissza Cikk

Hányszor lehet ide-oda lépegetni katás vállalkozásként a havi 50 ezer, illetve 75 ezer forintos tételes adófizetési limitek között? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Számviteli törvény alól katába Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy társasági adós, áfás bt.-m . A következő évtől katás és alanyi mentes akar lenni. A feltételeknek megfelel. Ez csak egy változásbejelentő a NAV felé (illetve még az iparűzésihez), avagy van más teendő is? Köszönettel!

Megosztott áfafizetés: jövőre kötelező lesz Romániában Cikk

Rendeletet fogadott el a román kormány augusztus végi ülésén a megosztott áfabefizetés (TVA) 2018. január 1-jei bevezetéséről – adta hírül a Transindex az Agerpres hírügynökségre hivatkozva.

Új szabályok vonatkoznak nemsokára a munkaügyi perekre Cikk

2018. január 1. napjával hatályba lép az új polgári perrendtartás, módosulnak a munkaügyi perek szabályai is. Bemutatjuk a főbb változásokat.

Székhelyváltozás bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő!! Egyesületünk új székhelyre költözött. A cégbírósághoz bejelentettük a változást. Kérdésem, hogy a NAV-hoz is be kell jelenteni külön, és ebben az esetben mi a nyomtatvány száma elnevezése. Köszönettel.

Munka törvénykönyve 262. §, tájékoztatás, értelmezés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ön szerint az Mt. 262. §-a feljogosítja az üzemi tanácsot, hogy valamennyi munkavállaló konkrét bérét megismerje, vagy csak a munkabérek változását, amiről a munkáltatónak egyébként is tájékoztatnia kell? Továbbá ez százalékos változás közlését vagy konkrét változás számszerű megosztását jelenti az üzemi tanáccsal? Egyénenként, munkakörönként, vagy az összes munkavállaló átlagában? Hogyan tudja az információadást az ÜT kikényszeríteni? Van erre valamilyen szankció, ami arra ösztönzi a munkáltatót, hogy kiadja az adatokat (amennyiben a konkrét, Mt.-ben nem írt kérés jogszerű)? Segítségét köszönöm.

Iparűzési adó bevallása székhelyváltozáskor Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy kft. 2016.12.28-án megváltoztatta a székhelyét, Budapestről vidékre került. A cég tevékenysége egyúttal meg is szűnt, várhatóan nem lesz bevétele 2017-ben. Kérdésünk: hogyan kell beadni ilyenkor a két önkormányzathoz az iparűzésiadó-bevallást? A vidéki önkormányzathoz arra a 3 napra mit vallok be? Illetve az előleget hogyan tüntetem fel a budapesti, és hogyan a vidéki városhoz beadandó bevalláson? Ha meg kell osztani a 2016-os bevallást, akkor azt mi alapján? Válaszukat előre is nagyon köszönjük! Szentesi Péter

Dolgozókat átveszi másik munkáltató Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy hotel üzemeltetését átveszi az egyik "A" Kft.-tól egy másik "B" Kft. Mindent átvesz, a dolgozókat is. Ebben az esetben a dolgozókat kijelenti az "A" Kft., másnap bejelenti a "B" Kft. Hogyan kell a dolgozók jogviszonyát ebben az esetben kezelni? "A" Kft. -nek ki kell fizetni az időarányosan járó szabadságokat és a munkaviszony megszűnésével az esetlegesen járó végkielégítést, vagy minden mehet folytonosan, átvezeti "B" Kft. úgy a dolgozókat , hogy átvállalja az áthúzódó szabadságokat? Van esetleg arra lehetőség, hogy ne kelljen "A" Kft.-nek végkielégítést fizetni a dolgozóknak, vagy eleve nem is kell?

Helyes számlázási cím Kérdés

Az alábbi problémára szeretnék segítséget kérni. Vállalkozások székhelyet fognak váltani. Adott esetben Budapest másik kerületébe, illetve más megyébe tevődnek át. Számlázás szempontjából a változás bejegyzésétől már az új címre kell a számlát kiállítanunk, vagy csak a cégbírósági bejegyzést követően állíthatunk ki az új székhelyre a számlát? Hogy járunk el helyesen.

Változott az ügyvezető a cégben: mikor kell bejelenteni a NAV-nak? Cikk

Mulasztási bírságra számíthatnak azok a vállalkozások, amelyek nem jelentik be időben az adóhatóságnál a cég ügyvezetésében bekövetkezett változásokat. Na, de mikortól kell számolni a 15 napot: a változás vagy a cégbírósági bejegyzés napjától? Olvasónk kérdésére dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Tulajdonos személyének változása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A megerősítését szeretném kérni. Egy kft.-nél a tulajdonos személyében változás történt, a Ctv. 63. § (1) bekezdése értelmében, erről nekünk nem kell külön tájékoztatni nyújtani az állami adóhatóság felé? Segítségét és válaszát előre is köszönöm.

Kihirdették: szinte minden adónem változik Cikk

Kihirdették az adómódosító csomagot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

485/2020. kormányrendelet

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Devizában kiállított számlák áfakötelezettsége

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Őstermelő – méhészet

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close