65 találat a(z) válság cimkére

Tartanak az újabb válságtól a világ leggazdagabbjai? Cikk

A leggazdagabbak matracban bújtatják pénzüket, mivel félnek egy újabb válságtól. Vagyonuk harmadát még mindig készpénzben tartják, hiába tanácsolják a privátbankárok, hogy a kockázatosabb eszközök felé forduljanak – számol be a portfolio.hu a UBS elemzéséről, amelyet a CNBC közölt.

Egyre több ember éhezik a világon Cikk

A fegyveres konfliktusok és a természeti csapások, mindenekelőtt az aszályok miatt 15 százalékkal nőtt az éhező emberek száma a világon 2017-ben, és a helyzet egyre romlik – derült ki az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és az Élelmezési Világprogram (WFP) egyik globális projektje által csütörtökön ismertetett jelentésből.

Románia csökkentett: visszaállította a 2010-es szintre az áfakulcsot Cikk

Újabb egy százalékponttal, 20-ról 19 százalékra csökkent január 1-jétől az általános forgalmi adó Romániában. Emellett eltörölték az ipari létesítmények egyszázalékos különadóját, illetve az üzemanyagra három éve kivetett pótlólagos jövedéki adót.

Támogatják a tejtermelőket, ígéri a miniszter Cikk

Informális uniós agrártanácsülés zajlik hétfőn és kedden Eindhovenben, ahol az egyik fő téma a tejpiaci válság; a tanácskozáson Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter képviseli Magyarországot – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.

Különadó a menekültválság miatt − döntöttek a németek Cikk

Elutasították a német kormánypártok Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter felvetését a menekültválság kezelésére szolgáló különadó bevezetéséről, és világossá tették, hogy Németországban nem lesz ilyen adó – írták vasárnapi német lapok.

Demonstrálnak a tejtermelők Cikk

A tej, valamint egyes húsfélék erősen nyomott ára miatt elégedetlen gazdák kezdtek traktoros forgalomakadályozó demonstrációt a dél-belgiumi Arlonnál, a Brüsszelt és Luxembourgot összekötő autópályán – jelentették szerdán belga rádióállomások.

Tejtermelői válság: uniós válasz készül Cikk

Rendkívüli ülést tartanak az EU-országok mezőgazdasági miniszterei a tej nagyon nyomott árszintjéhez vezető tejpiaci válság miatt – közölte kedden Brüsszelben az Európai Bizottság.

Törlesztési könnyítést kaphatnak a görögök Cikk

Görögország államadósságának elengedéséről nem lehet szó, de törlesztési könnyítésekről lehet tárgyalni, ha az athéni vezetés teljesíti az újabb nemzetközi hitelprogramra vonatkozó vállalásait – mondta a német kancellár vasárnap.

Kemény évek várnak a görögökre Cikk

A görög kormány által vállalt jelentős mértékű pótlólagos erőfeszítések és garanciák fejében az eurózóna tagállamainak vezetői hétfőn hozzájárultak egy három évre szóló új, 82-86 milliárd euró összegre becsült hitelcsomag nyújtásához Görögországnak. Az eurózónából való görög kilépés, a Grexit közvetlen veszélye ezzel elhárulni látszik, bár előbb a görög törvényhozásnak, majd minimum hat tagország parlamentjének még jóvá kell hagynia a megállapodást, mielőtt egyáltalán elkezdődhetnek a tárgyalások.

Megállapodás a görög adósságról: döntés előtt a parlament Cikk

Megállapodás született hétfő délelőtt a görög adósságválság ügyében az euróövezeti országok állam-, illetve kormányfőinek előző délután kezdődött brüsszeli tanácskozásán – jelentette be a csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón Donald Tusk, az euróövezeti, és egyben az uniós országok csúcsvezetői testületének elnöke.

Könyvelés ingyen Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném szíves állásfoglalását: nagyon sok cég került nehéz helyzetbe az elmúlt évek során. Sok már nem is működik, árbevétele nincs, nem szűnik meg, mert abban bízik, hogy adódik olyan lehetőség, amelyet ki tud használni, és ismét fellendül az üzlet. Nem fizetik az adókat, sokszor már a könyvelőt sem. Több szakmai előadáson elhangzott, hogy a NAV nem fogadja el az " ellenérték nélküli" könyvelést, így a könyvelők inkább kiállítanak egy pár ezer forintos számlát a könyvelési díjról év végén. Ez viszont olyan bevételt generál, ami valótlan. Kérdésem: mit lehet tenni ebben az esetben? Tényleg nem hiszi el az adóhatóság, hogy a könyvelő az elmúlt évekre tekintettel, ezekben a nehéz hónapokban, években nem kér az elvégzett munkáért pénzt? Inkább kreáljunk hamis bevételt a békesség kedvéért? Tisztelettel: Reményi Győzőné

Akiknek meg sem kottyant a válság Cikk

A legnagyobb adózott eredményű hazai vállalatok többsége tavaly már nagyobb nyereségről adott számot, mint 2008-ban, nem kis részük pedig jóval nagyobbról. Folytatjuk a HVG 2013. november 16-ai számában megjelent TOP 500 című összeállítás közlését.

Marketingkutatói innovációk: tanácsadás, kütyük, célcsoporthoz igazított módszerek (x) Cikk

A Piackutatók Magyarországi Szövetsége (PMSZ) és a Professzionális Piackutatók Társasága (PPT) adatgyűjtése szerint...

Ahol megúszhatják az adót a kisvállalkozások Cikk

Adómentességgel segít a legalacsonyabb havi forgalmat bonyolító kisvállalkozásokon a kínai vezetés.

Megszűnhet jövőre az egykulcsos adó: költségvetési baki vagy véletlen egybesés? Cikk

A március elején bejelentett Széll Kálmán Terv egyik legfontosabb célja az államadósság csökkentése, de a csomag keretösszege éppen annyi, mint az egykulcsos családi adó rendszer miatt 2012-2014 között kieső költségvetési bevétel. Véletlen egybeesés vagy költségvetési baki a számszerű azonosság? Reális-e az államadósság GDP-arányos csökkentése a következő években? Angyal József okleveles adószakértőt, Békesi László volt pénzügyminisztert és a Nemzetgazdasági Minisztériumot kérdeztük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó euróban fizethet-e ki egyéni vállalkozói kivétet?

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Térítés nélküli gyógyászati eszköz könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Előre értékesítés lehetősége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs