166 találat a(z) vállalkozás cimkére

Köztisztviselő alapíthat-e egyéni vállakozást? Kérdés

Kedves Adózóna! Az lenne a kérdésem, hogy kormányhivatalban állományban lévő alkalmazott, besorolása közszolgálati tisztviselő (munkaügyi szakfelügyelői a munkaköre) alapíthat-e egyéni vállalkozást!? Válaszukat előre is köszönöm!

Ezért is nem vállalkoznak a fiatalok Cikk

Az előző évhez képest jelentősen, 9 százalékponttal, 19 százalékra emelkedett azon magyar fiatalok száma, akik úgy gondolják, nincsenek felkészülve önálló vállalkozás indítására – derül ki a Bridge Budapest nonprofit szervezet kutatásából.

Egyéni vállalkozás csed alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! A fenti témában kerestem válaszokat a honlapon, két választ találtam: Az egyik szerint (csed és alkalmazottak 2016.03.10.) lehetséges a csed alatti munkavégzés, a másik szerint (csed alatti vállalkozás 2015.09.10.) viszont nem lehetséges. Elbizonytalanodtam.... Nem főállású katás egyéni vállalkozó alkalmazottal folytathatja-e a csed alatt a tevékenységét, úgy, hogy nem esik el a csed folyósításától? Köszönöm: Sásdi László

Vitatott vasárnapi pótlék, sok vállalkozást ellehetetlenítene Cikk

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint a 100 százalékos vasárnapi pótlék sok vállalkozás számára lehetetlenné tenné a vasárnapi nyitvatartást, sokakat pedig arra kényszerítene, hogy más költségeket faragjanak le, így a cafeteria is áldozatul eshet.

Ők adósak százmillió forintnál is többel Cikk

Nyilvánossá tette a 180 napon keresztül folyamatosan 100 millió forintot meghaladó adóhátralékosok listáját az adóhivatal. A listán 2680-an szerepelnek.

Gyed melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Címzett! Egyik munkavállalónk gyeden van otthon. Azonban időközben egy saját vállalkozást kezdtek, ahol családtagként dolgozna. Kérdése, hogy ezt a jelenlegi munkaviszonya mellett megteheti-e? Válaszukat előre is köszönöm!

Illetékmentesség Kérdés

Vállalkozás telket, telkeket vásáról abból a célból, hogy azokra házat épít és eladja. Ilyenkor a telekvásárlás milyen feltételekkel lesz illetékmentes?

Gyed melletti vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget szeretnék kérni az alábbi témában. Gyeden lévő anyuka 1 gyermek még 2 éven aluli és ikerpár gyermekek után még kapja a gyest, munkáltatótól ment szülni. Szeretne a fenti folyósítások mellett vállalkozást indítani, fotózással szeretne foglalkozni, ezt a tevékenységet gyermekek mellett tudná végezni, de szeretne gyermeke 2 éves koráig gyeden maradni. Van-e lehetősége úgy vállalkozni, hogy a gyedet, gyest ne veszítse el? Várjuk mielőbbi válaszukat. Tisztelettel : FVM

Katás vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagyon sürgősen szükségem lenne válaszukra: lehet-e éven belül többször is szüneteltetni a katás vállalkozást?

Hitelek és betétek: így állnak a háztartások és a cégek Cikk

A háztartások bankhitelei 3,6 milliárd forinttal, a belföldi pénzintézeteknél elhelyezett betétállomány pedig 78,2 milliárd forinttal csökkentek májusban a szezonálisan nem kiigazított adatok szerint – derül ki a hitelintézetek összevont mérlegéről kedden kiadott MNB-jelentésből.

Utazási vállalkozások: új szabályok jönnek ősztől Cikk

A kormány az európai uniós előírásoknak megfelelően módosította az utazási vállalkozók szakmai tevékenységéért felelős személyekre vonatkozó szakmai követelményeket – közölte az NGM. Az eddig csak egyetlen képzőhely által szervezett utazásszervezői szakmai minősítő vizsga a jövőben megszűnik. Az új előírások 2015. szeptember 2-ától lépnek hatályba, s nem érintik a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal nyilvántartásában szereplő szakmai felelős személyek korábban megszerzett jogosultságát.

Ingatlanértékesítés: vigyázzon, ilyen esetekben plusz terheket kell fizetnie! Cikk

A Kúriának egy perben arról kellett állást foglalnia, hogy a magánszemély felperes 2009-2010. évi ingatlanforgalmazásai gazdasági tevékenységből származó összevont adóalapba tartozó önálló jövedelemnek, avagy külön adózó jövedelemnek minősülnek.

Egyéni vállalkozás gyet alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyet ideje alatt szeretnék vállalkozó lenni. A bejelentkezéskor főállású vagy munkaviszony melletti kategóriát kell bejelölnöm? A bevallásokban sem szerepel gyet melletti vállalkozói kategória. Mi ilyenkor a teendő? Válaszukat előre is köszönöm: Tislérné

Cégalapítás az EU másik tagállamában: hol kell járulékot fizetni? Cikk

Magyarországi többes társas vállalkozó külföldön céget alapítana. Hol, milyen kötelezettségek terhelik? Olvasói kérdésére dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértőnk válaszolt.

Egyesület vállalkozói tevékenysége. Kérdés

Egy egyesület cél szerinti tevékenysége a fogyasztóvédelem, egy másiknak a vállalkozói, munkaadói érdekképviselet. Bevételük meg- haladja 6 millió forintot, ezért az áfát az általános szabályok szerint számítják fel. Mindkét egyesület a cél szerinti tevékenységét végzi,de nem csupán a tagjainak szervez előadást, üzleti találkozót, illetve árusít fogyasztóvédelemre jogosító kártyát, hanem külső cégeknek is, akik ezért fizetnek.Ez vállalkozói tevékenységnek számít a tao-ban?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzemanyag hatósági/piaci ár könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Földbérleti díj kifizetése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs