120 találat a(z) vállalkozás cimkére

Minden ötödik cégre rászáll az APEH Cikk

A munkahely elvesztésétől való félelem miatt egyre többen gondolkoznak azon, hogy saját vállalkozásba kezdenek. Bár az elmúlt év tömegesen termelte az új vállalkozásokat, a válságban született beruházások életképessége erősen megkérdőjelezhető. Ahhoz, hogy a cégek hosszú távon is működő képesek legyenek nem elég egy jó ötlet, a működésről szóló szabályokról és a felmerülő költségekről is érdemes tájékozódni – jobb esetben még a piacra lépés előtt.

Több mint 100 ezer adós cég a feketelistán Cikk

Az elmúlt egy évben folyamatosan mintegy 120 ezer vállalkozás neve szerepel az adóvégrehajtás alá vont cégekről készült listán annak ellenére, hogy hetente több mint ötezer cég adóvégrehajtási ügyét lezárják.

K+F: hogyan csökkenthető az adóalap és adózás előtti eredmény? Cikk

A kutatással és fejlesztés - az OECD ajánlás szerint - háromféle tevékenységet ölel fel: az alapkutatást, az alkalmazott kutatást és a kísérleti fejlesztést. Az adózás előtti eredmény és az adóalap is csökkenthető, de hogyan?

APEH-ellenőrzés: több mint százmilliós bírság, üzletbezárások Cikk

Nem változott a vállalkozások működésének szabályszerűsége a tavalyihoz képest: az APEH húsvéthoz kapcsolódó ellenőrzéssorozatában a 6 ezer vizsgálatot követően 130 millió forint bírság kivetéséről és 219 üzlet hosszabb-rövidebb idejű bezárásáról rendelkezik

Vége a fantomcégeknek! Cikk

A számviteli beszámoló beküldésének elmulasztásától számított 100 nappal később törlik a renitens vállalkozást! A megmaradt cégek adatai eközben sosem látott nyilvánosság mellett válnak végre hozzáférhetővé.

Az APEH átminősítéssel fenyeget - súlyos bírságok Cikk

A beltagoknak és kültagoknak nem árt odafigyelniük arra, hogy az adóhatóság úgy is szélesítené a járulékfizetők körét, hogy erőből, vagy a nyilatkozatok alapján átminősíti az addigi jogviszonyt tagi közreműködéssé. A művelet eredményeként akár tönkre is mehet a vállalkozás. Ruszin Zsolt kommentálja az adóhivatal eljárását.

Előrehozott öregségi nyugdíj: mennyit kereshetünk 2009-ben? Cikk

Mennyi a havi bére 2009-ben az előrehozott öregségi nyugdíjasnak? Nyugdíjas lehet-e kisegítő családtag a hozzátartozója vállalkozásában? Olvasóink kérdseire Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Szakértő válaszol:cégmegszüntetés, cafeteria, kommunális adó Cikk

Mikor kell feladni egy vállalkozást? Ki veheti igénybe a cafeteriát? Olvasóink kérdéseire Béres Molnár Gergely, a hvg.hu szakértője válaszol.

Problémák és jövőkép - pályázat kkv-knak Cikk

Még augusztis 31-ig lehet pályázni a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány Családi vállalkozás esettanulmány elnevezésű pályázatára. 15-20 oldalban várják a kis cégek történeteit a kiírók.

Minden 10. új vállalkozásnál hiányosságot talált az APEH Cikk

Minden tizedik új vállalkozásnál hiányosságot talált az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) az év első hat hónapjában, és a mulasztás 240 esetben olyan súlyos volt, hogy az adóhatóság a társaság adószámát is felfüggesztette - írja a Világggazdaság.

TEÁOR: kiknek nem kell fizetni? Cikk

A KPMG adószakértőinek segítségével körbenéztünk néhány európai uniós országban: mennyi vesződségbe és pénzbe kerül a nálunk nagy vihart kavart TEÁOR - kódok átsorolása. Úgy tűnik, hogy másutt megkímélték a vállalkozók idejét és pénztárcáját, míg nálunk a társas vállalkozások több tízezer forintot is kifizetnek majd. A határidő elmulasztása pedig százezres bírságot jelenthet.

Elvárt adó: fizetni vagy nyilatkozni Cikk

Az egyéni és társas vállalkozásoknak az idén célszerű alaposan átgondolniuk, hogy mit fognak adóbevallásukban adóalapként szerepeltetni. Tavaly július 1-jén ugyanis hatályba lépett az elvárt adóról szóló szabályozás, amit az adóhatóság az idén kiemelten ellenőriz. A döntés különösen az egyéni vállalkozások számára sürgető, mivel nekik február 15-éig be kell adniuk bevallásukat.

Ledolgozzák hipa-tartozásukat a rétsági vállalkozók Cikk

A város szempontjából fontos munkák elvégzésével dolgozhatják le hátralékukat a Nógrád megyei Rétságon azok a vállalkozók, akik nem tudták rendezni a helyi iparűzési adóból származó tartozásukat - mondta az MTI-nek a polgármester.

Felső plafon kellene a vállalkozások adóterhelésében Cikk

Adóplafon megállapítását és az élőmunkát terhelő adók csökkentését szorgalmazza az Agrár Munkaadói Szövetség (AMSZ) - mondta Sipos András professzor, a szervezet szakértője Budapesten egy szakmai tanácskozáson.

A román vállalkozási szabályok és az adórendszer sajátosságai Cikk

Milyen adónemekkel kell számolni az új uniós tagország, Románia esetében? Hogyan lehet társaságot alapítani a szomszédos országban? Külföldi vállalkozóként, adózóként mire kell odafigyelnünk?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reprezentáció vagy támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Evából másik adózásba

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyszerűsített végelszámolás befejezése

Pölöskei Pálné

adószakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X