120 találat a(z) vállalkozás cimkére

Akiknek jövőre sem kell a minimum járulékalap szerint fizetniük Szakértői Kommentár

A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvényben érintett – jelenleg még kiegészítő tevékenységűnek tekintendő – egyéni és társas vállalkozók 2012. január 1-jétől biztosított vállalkozóvá válnak. (A kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozókra ugyanis a Tbj. 5. § (1) e) és f) pontja értelmében nem terjed ki a biztosítás.)

Egészségügyi szolgáltatási járulék befizetése vállalkozóknak Esemény

TEÁOR kalkulátor Kalkulátor

Ezzel a TEAOR-szám keresővel megnézheti, hogy az adott tevékenységi körhöz a régi helyett melyik új TEÁOR szám tartozik.

Hogyan tarthatom az evás státuszom egy bt. beltagjaként? Kérdés

Milyen lehetőségek állnak a rendelkezésemre, többéves evás bt. beltagjaként, evás státuszom fenntartására, ha 87 éves édesanyám a bt. kültagként való jelenlétét nem tudom helyettesíteni más személlyel? Milyen vállalkozási formát választhatnék (akár egyszemélyest is), amivel folyamatos maradhatna evás mivoltom?

Perelhetem-e a cégtársam, ha nem fizeti a költségeket? Kérdés

Mikor, milyen esetben léehet perelni a cégtársat és megszüntetni a céget? Olvasói kérdésre Kathi Kriszta cégjogász válaszol.

A kft. tulajdonosa is felelhet saját vagyonával a céges kifizetésekért Cikk

Egy betéti társaságban a tulajdonosok felelőssége egyetemleges, miközben a kft.-énél a tulajdonosok rendszerint bevitt vagyonukkal felelnek. De van olyan eset, amikor egy korlátolt felelősségű társaságban is saját vagyonával felel a tulajdonos.

Kényszer-végelszámolás: nem ismer kegyelmet az adóhivatal Cikk

Átlépte a tízezres határt az idén újonnan indított végelszámolási eljárások száma. Tavaly erre szeptember végéig „kellett várni”, ami jól mutatja, hogy milyen ütemben bővül az ilyen módon bezáró cégek száma. A háttérben a kényszer végelszámolások állnak, amiket a cégbíróságok indítanak el, miután az adóhivatal értesíti őket, hogy a cégek többszöri felszólítás ellenére sem adták le mérlegeiket.

Világbank: a magyar cégek nyereségét adóztatják meg a legjobban Cikk

A térség egyik legmagasabb adóterhelése, közel 17 százalékos elvonás rakódik a Magyarországon működő társaságok nyereségére a Világbank elemzése szerint - írja a Világgazdaság.

Matolcsy reformcsomag: lényeges változások a nyugdíjrendszerben és a társasági adóban Cikk

Július 1-jéig felülvizsgálják a táppénz rendszerét is, december 31-ig átalakítják az új nyugdíjrendszert.

Százmillióval tartoznak az APEH-nak Cikk

Egyre több cég tartozik tartósan az adóhatóságnak, a tartósan adós magánszemélyek listája ugyanakkor rövidült - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett adatokból.

Drasztikusan nőtt a transzferár-bírságok száma Cikk

A multinacionális cégek kétharmadánál volt transzferár-vizsgálat, minden ötödik vizsgálat érdemi megállapítással zárult. Az adóellenőrök a feltörekvő országok cégeire koncentrálnak.

Negyvennégy millió forintos adócsalás: 5 évre lecsukhatják a cégvezetőt Cikk

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) adóigazgatási munkatársai ellenőrizték, nyomozói pedig őrizetbe vették azt a cégvezetőt, akinek cége alvállalkozóként jegyellenőröket foglalkoztatott, de adóbevallási és -fizetési kötelezettségét nem teljesítette. A cégvezetőt egyelőre 44 millió forintos adócsalással gyanúsítják.

Nem a minimálbér után kell járulékot fizetni 2011-től - új szabály Cikk

Megszűnt a tevékenységre jellemző kereset, de nincs vége a bosszantásnak, 2011-től a garantált bérminimum szerint kell egyes esetekben a járulékokat fizetni. Az eseteket széljárás szerint lehet megítélni.

Az adóraktárral piaci előnyhöz juthatnak a vállalkozások Cikk

A legtöbb vállalkozásnak a bevételek gerjesztése mellett a cash-flow tervezés jelenti a legnagyobb problémát, amit a vezetők azonnali tőkebevonással próbálnak kompenzálni. Érdemes lenne azonban egyéb lehetőségeket, így például az adóraktárban való értékesítést is megfontolni - hívta fel a figyelmet az RSM DTM Hungary.

"Békét a magyaroknak, adót a bankoknak" Cikk

Békét a magyaroknak, adót a bankoknak címmel közölt budapesti tudósítást pénteki számában a Financial Times Deutschland (FTD). Az írás szerint a jobboldali magyar kormány "kasszíroz" a pénzintézeteknél, ami sokkolja az ágazatot, a lakosság viszont ünnepel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reprezentáció vagy támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Evából másik adózásba

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyszerűsített végelszámolás befejezése

Pölöskei Pálné

adószakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X