121 találat a(z) vállalkozás cimkére

Adótartozás: itt van a nagyok listája Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette a nagy adótartozással rendelkező nem magánszemélyek listáját.

Nyugdíj, rokkantsági ellátás melletti munka: járulékok és korlátok Cikk

Mennyit dolgozhat, mennyit kereshet öregségi nyugdíj, rehabilitációs, illetve rokkantsági ellátás mellett az ember? Vannak-e korlátok, milyen járulékot kell fizetni?

Hitelprogram új feltételekkel Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megjelentette a növekedési hitelprogram (nhp) május 5-étől hatályos módosított terméktájékoztatóját, amely szerint a vállalkozások a korábbinál előnyösebb feltételek mellett juthatnak hitelhez.

Vállalkozás gyed, gyes alatt Kérdés

Vállalkozás gyed és gyes mellett: így alakulnak a tb-terhek 2014-ben Cikk

2014-től szabadabban folytatható keresőtevékenység gyes és gyed mellett. Milyen szabályok érvényesek e tekintetben az egyéni és a társas vállalkozóra? Összefoglaltuk.

Kamatmentes kölcsön Kérdés

Mikrogazdálkodási beszámoló Kérdés

Savanyúság értékesítés Kérdés

Évvégi kiigaízítások: súlyos bírságokra számíthatnak a renitens cégek Cikk

Az adóhatóság évek óta különösen nagy figyelmet fordít a kapcsolt vállalkozások között alkalmazott árakkal (transzferárakkal) összefüggő előírások betartatására, és a nyilvántartási kötelezettség ellenőrzésére. A kapcsolt vállalkozásoknak úgy kell adóbevallásukat elkészíteni, hogy az piaci árakat tükrözzön a csoporton belüli ügyletek tekintetében. Ha ez nem felel meg a tényeknek, akkor kötelességük kiigazítást csinálni, ha nem akarják magukat kitenni egy későbbi fájdalmas adóhatósági megállapításnak. A szabálynak való megfelelés érdekében sok vállalkozás az üzleti év végét követően – vagyis jellemzően ezekben a hetekben és hónapokban – felülvizsgálja az év közben alkalmazott árait, szükség esetén pedig ki is igazítja azokat.

Mellékállású egyéni vállalkozó lehet alanyi adómentes? Kérdés

KIVA és kapcsolt vállalkozás Kérdés

Kötelező cégmódosítás: kikre vonatkoznak az új szabályok? Cikk

Bár már nem annyira friss az a jogszabályi előírás, mely újabb adminisztratív terhet ró a hazai vállalkozásokra, mégis most válik aktuálissá, ahogy egyre közeledik a megadott végső határidő. 2012-ben több lépcsős szabályozással alakult ki, hogy milyen adatokat kell legkésőbb 2013. február 1-jétől valamennyi hazai gazdasági társaság esetén tartalmaznia kell a cégjegyzéknek. Napjainkban, amikor az adatvédelem egyre nagyobb figyelmet és hangsúlyt kap, akár meg is lenne kérdőjelezhető ezen új rendelkezések létjogosultsága, melynek indokaként a hatékonyabb hitelezői védelmet jelölte meg a jogalkotó. De miről is van szó?

Hogyan és hol adózik a külföldi munkát vállaló magyar vállalkozás Cikk

Családi kft.énk Németországban szeretne takarítási munkákat vállalni. Az ottani adózási és biztosítási viszonyok ismertek számunkra, de itthon milyen kötelezettségünk van, mivel itthon semilyen tevékenységet nem folytatunk? Olvasói kérdésre, az Adózóna szakértője válaszol.

Gyes, gyet, táppénz és vállalkozás: mikor kell fizetni? - példákkal Cikk

Azzal többnyire minden egyéni vagy társas vállalkozó tisztában van, hogy amennyiben rendelkezik heti 36 órát elérő munkaviszonnyal vagy nappali tagozaton folytat tanulmányokat, akkor nem terheli a havi minimális adó és járulékfizetési kötelezettség. Ám emellett számtalan más lehetőség is előfordul a GYES mellett történő vállalkozástól egészen a rehabilitációs ellátásig vagy az őstermelői igazolvány melletti bt. tagságig.

Külföldön történő vállalkozás Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérjegyzék küldése e-mailben

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállalótól letiltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Folyamatos munkavégzés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X