33 találat a(z) ukrán cimkére

Harmadik országbeli ügyvezető tb szerinti megítélése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar állampolgár és egy ukrajnai állampolgár Magyarországon céget alapított, mindkét tulajdonos egyben ügyvezető is (önálló képviselettel). A hozzáférhető leíratok és a Tbj. iránymutatása szerint nem vonatkozik rá a közösségi tagállam szerinti előírás, így nem tudom eldönteni, hogy az általános szabályok szerint kell eljárni, azaz Magyarországon be kell jelenteni és járulékot kell utána fizetni, vagy miután van kézbesítési megbízott, nem szükséges az ukrajnai ügyvezető bejelentése? Köszönettel: Gergely Julianna könyvelő

Sok a méz, leálltak a felvásárlással Cikk

Kínálati mézpiac alakult ki Európában, többek között Magyarországon is, és ez az év eleji szintre vetette vissza a felvásárlási árakat – mondta a Világgazdaságnak Fazekas Gyula, a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének elnöke.

Temetőben kapták el a csempészt Cikk

Több mint hétezer csomag, vámmentes boltokból származó cigarettát találtak a román határrendészek egy húszéves, magyar-ukrán kettős állampolgárságú fiatalember autójában a Szatmár megyei Halmiban (Halmeu).

Ukrajnai ügyvezető tag Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy Magyarországon lakóhellyel nem rendelkező ukrajnai magánszemély egyszemélyes kft. tulajdonosává és ügyvezetőjévé vált. (183 napot nem tartózkodik Magyarországon) Kézbesítési megbízottja egy magyarországi ügyvédi iroda. Van-e tagi jogviszonyára tekintettel a kft.-nek bejelentési (T1041) kötelezettsége, illetve kötelező-e a minimumok utáni járulékfizetés? Ha mentesülhet ez alól, ahhoz milyen igazolást kell bekérnie a kft.-nek az ügyvezető tagtól vagy a hatóságoktól?

Engedély nélkül dolgozhatnak ukránok és szerbek a hiányszakmákban Cikk

Engedélymentesen vállalhatnak munkát egyes hiányszakmákban a harmadik országbeli állampolgárok Magyarországon. A munkaerőhiány csökkentését célzó szabályozás kifejezetten a szerb és ukrán dolgozók hazai foglalkoztatását könnyíti meg többek között az informatika, az elektronika, a feldolgozóipar és az építőipar területén.

Mától vízummentesen jöhetnek az ukránok az EU-ba Cikk

Egyelőre nem nőtt a magyar-ukrán határátkelők járműforgalma az ukrán állampolgárok vasárnap nulla órakor érvénybe lépett európai uniós vízummentessége miatt – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére.

LMP-javaslat ukrajnai vendégmunkások helyett Cikk

Az LMP szerint a kormánynak ukrajnai vendégmunkások Magyarországra csábítása helyett a bérek általános emelésével, a lakhatási problémák kezelésével és a szakképzés színvonalának javításával kellene kezelnie a munkaerőhiányt.

Betörőre gyanakodtak, mást találtak a rendőrök Cikk

Több mint 27 millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a rendőrök egy nyíregyházi garázsban, ahol két ukrán állampolgárt fogtak el – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szombaton az MTI-vel.

Három tonna feketedohány akadt fenn a szűrőn Cikk

Három tonna, 88 millió forint értékű csempészett vízipipadohányt semmisített meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyíregyházán csütörtökön.

Razziázott a NAV: mi mindenre lehet bukkanni egy kisbuszban! Cikk

Amfetaminszármazékot, csempészcigarettát, valamint töltött fegyvert és lőszereket találtak Záhonynál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

Ez vár a 100 ezer dollárnál több készpénzt bevalló ukrán politikusokra Cikk

Az ukrán főügyészség ellenőrizni fogja azokat a parlamenti képviselőket és más tisztségviselőket, akik a vagyonbevallásukban 100 ezer dollárnál nagyobb készpénzt vallottak be, hogy befizették-e az adót a megjelölt összeg után – jelentette ki Jurij Lucenko főügyész keddi kijevi sajtótájékoztatóján.

Csökkent a német és az osztrák, nőtt az ukrán cégek súlya Magyarországon Cikk

A meghatározó vállalkozások körében csökkenőben van a külföldi érdekeltségű cégek aránya, azaz a külföldi tőke szerepe fogyatkozik. Mindez a csökkenés annak fényében szembetűnő, hogy a külföldi tulajdonosi háttérrel rendelkező társaságok általában stabilabb pénzügyi háttérrel és eredményességgel rendelkeznek – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató felmérésből.

Külföldről kapott osztalék Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kettős adóztatást kizáró egyezmények számomra elég nehezen értelmezhetők, ezért szeretném megkérdezni a véleményét az alábbi kérdésben. Magyar kft. tulajdonosa egy ukrán vállalatnak. A magyar kft. osztalékot kapott Ukrajnából úgy, hogy az osztalékot fizető ukrán cég levont 5 százalék adót a megszavazott osztalékból. Kérdésem az lenne, hogy helyesen járt-e el az ukrán cég az osztalék adóztatása során? Előre is köszönöm a választ.

Így kap nyugdíjat az ukrán állampolgár, ha Magyarországon él Cikk

Az ukrán-orosz konfliktus miatt a szokásosnál is többeket foglalkoztat, hogy miként kaphatnak nyugdíjat, orvosi ellátást az Ukrajnából Magyarországra érkező, de Magyarországon nem biztosított ukrán állampolgárok.

Így rejtették el a 32 millió forint értékű csempészett cigit Cikk

Több mint 32 millió forint értékű csempészcigarettát találtak a pénzügyőrök két ukrán rendszámú mikrobuszban a záhonyi határállomáson - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Táppénzigényt hová kell küldeni?

Széles Imre

tb-szakértő

Egészségbiztosítás fizetése

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close