71 találat a(z) tranzakciós adó cimkére

Heteken belül indul az azonnali fizetések rendszere Cikk

Március másodikán elindul az azonnali fizetések rendszere, valamennyi klíringtag felkészült a bevezetésére, a tesztelések alapján sikeres indulással számolnak – mondta Kovács Levente a Magyar Bankszövetség főtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Az MNB tehetetlen a tranzakciós adót ügyfelekre terhelő három bankkal szemben Cikk

Idén a 20 ezer forintnál alacsonyabb összegű átutalásoknál eltörölték az állam zsebébe vándorló tranzakciós illetéket. Néhány hazai pénzintézet azonban nem építette be a változást a díjszabásába, vagyis az ügyfelek ugyanannyit fizetnek, mint korábban. Az MNB-nek, mint felügyeleti szervnek nincs hatásköre arra, hogy a számlaköltségek csökkentését kikényszerítse – írja a hvg.hu.

Tömve lesz a magyarok zsebe februártól: mit kell ehhez tennünk? Cikk

December 1-jétől nyilatkozhatnak a magánszemélyek a bankoknál a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételi lehetőségről, amivel legkorábban jövő februártól élhetnek.

Újabb tranzakciós adó fenyeget, tiltakoznak a franciák Cikk

"Óriási kockázatot" jelent az euróövezet több tagországában tervezett pénzügyi tranzakciós adó, amely még a pénzügyi stabilitást is veszélyeztetheti – mondta a hétfői Financial Timesban megjelent nyilatkozatában a francia jegybank kormányzója.

Elbukhat a tranzakciós adó Cikk

Törvénysértő a tizenegy EU-tagállam által 2014-től bevezetni tervezett pénzügyi tranzakciós adó (FTT) - írja a napi.hu a Reuters cikkére hivatkozva, amely viszont az EU jogi szolgálatának szakembereitől birtokába került jogászi véleményre alapozta írását.

Tranzakciós adó: szeptemberben rákapcsolnak a bankok Cikk

Szeptemberben és októberben kezdik el érvényesíteni a bankok a tranzakciós adó emelését. Az ingyenes számlacsomagot az alacsonyabb jövedelműek elfelejthetik, és egyre több helyen lesz fizetős a kártyás vásárlás is – írja a Világgazdaság.

Megszűnik a minisztériumi dolgozók folyószámla-költségtérítése Cikk

Megszüntetik a minisztériumi dolgozók folyószámla-költségtérítését - közölte a kormányszóvivő csütörtökön.

Áfa, tranzakciós adó, kiva és termékadó havi bevallása Esemény

Így bújnak ki a tranzakciós adó alól Cikk

Az idén bevezetett tranzakciós illeték kitalálásakor - és annak legutóbbi emelésekor - ugyan elsősorban a multinacionális csoportok álltak a jogalkotók célkeresztjében, de úgy tűnik, célt tévesztett a manőver. A nemzetközi csoportok ugyanis könnyen kivédik az illetékfizetést, a nagy befizetők a hazai kis cégek és magánemberek maradtak.

Tranzakciósadó-mentesen lehessen felvenni a nyugdíjat és a fizetést Cikk

Törvényjavaslatot nyújtott be Lamperth Mónika és Szekeres Imre MSZP-s képviselők annak érdekében, hogy a tranzakciós illeték alól mentességet kaphasson a munkabérek és a nyugdíjak kifizetése.

Így spórolhatunk a banki költségeinken Cikk

Minden korosztály és jövedelmi szint esetében forint ezreket lehet spórolni a megfelelő számlacsomag használatával – derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb elemzéséből, amely a diákok, átlagos és átlag feletti jövedelműek, valamint a nyugdíjasok számára kialakított bankszámla-konstrukciókat hasonlította össze és rangsorolta összes költségük szerint. A megfelelő választást különösen aktuálissá teszi, hogy további drágulást hozhat a díjakban a tranzakciós adó augusztus elején életbe lépő változása. A díjak átterhelése már elkezdődött, a 13 országos lefedettségű bankból már négy közzétette a díjak továbbhárítását.

NGM a tranzakciós adóról: az egyszeri befizetés a korábban átvállalt adósság kezelési díját váltja ki Cikk

A Varga Mihály által javasolt, az államkincstáron kívül minden pénzforgalmi szolgáltatóra vonatkozó, egyszeri befizetési kötelezettség válthatja ki az állam által korábban átvállalt önkormányzati hitelek után tervezett 7 százalékos kezelési díjat, miután erről a nemzetgazdasági tárcának nem sikerült egyezségre jutnia a bankszövetséggel - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-nek.

Tranzakciós adó: évi 5 ezerrel marad kevesebb a zsebünkben Cikk

Új adócsomagot kapunk augusztustól, amiben a fő szerepet a tranzakciós adó közel duplázása és a kamatadó 6 százalékos Egészségügyi hozzájárulással (eho) való kiegészítése játssza. A tranzakciós adó frissen, év elején került bevezetésre – akkor még kérdés volt, hogy vajon a bankokat érintő adóból az ügyfelek is kapnak-e. Mára a bankok közötti verseny az első hónapok utáni helyezkedést, átárazásokat követően nyugvó pontra jutott, így viszonylag alacsony a valószínűsége, hogy a többlet adóból a bankok magukra vállaljanak. De mennyi is ez a plusz teher éves szinten? A Bankmoitor.hu számításai szerint egy átlagjövedelemmel és bankhasználattal rendelkező magánszemélynél közel 5.000 forint. Az adónövekedés hatása ellen leginkább a bankkártyás fizetéssel védekezhetünk.

Az NGM-ben már készülnek az adóváltozásokról szóló alőterjesztések Cikk

A nemzetgazdasági tárcánál már készülnek az adóváltozásokat megalapozó előterjesztések.

Varga-csomag: bejelentés a tranzakciós adóról Cikk

Varga Mihály ma jelenti be, milyen új lépések szükségesek ahhoz, hogy Magyarország kikerüljön az uniós túlzottdeficit-eljárás alól. A nemzetgazdasági miniszter szerint emelkedhet a tranzakciós adó, a készpénzfelvétel terhe például megduplázódhat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Alkalmi munkavállalás több cégnél

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szabadság kiadása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs