149 találat a(z) transzferár cimkére

Jelentős mulasztási bírságot kaphatnak a kapcsolt vállakozások januártól Cikk

Nem lehet szépíteni a dolgot: nyilvántartást készíteni kell. Ez alól 2012. január 1-ig csak néhányak tartoznak kivételek közé. Mit jár a cégnek, aki nem készít nyilvántartást?

Transzferár szabályozás: egyszerűsítés súlyosodó szankciókkal Cikk

Számos ponton módosultak a transzferár nyilvántartásra vonatkozó szabályok január elsejével, teljesítésük sok tekintetben kisebb terhet ró az adózókra, ugyanakkor a transzferár szabályok megsértése esetén súlyosabb szankciókra kell számítaniuk a vállalkozásoknak a jövőben - összegezte a változásokat az RSM DTM.

"Felzárkózásunkat nem elsősorban az adórendszerünk versenyképessége akadályozza" Cikk

Felzárkózásunkat nem az adórendszerünk versenyképessége akadályozza, ugyanakkor a külföldi cégek nehezményezik a nagyon szigorú és formális számlázási szabályokat. Siklós Mártával, a LeitnerLeitner magyarországi irodájának vezetőjét kérdeztük a jövő évi adóváltozásokról.

Transzferárak: sokan nem értékelik eléggé az APA-t Cikk

A Deloitte legfrissebb felmérése szerint a hazai cégek egyre komolyabb és alaposabb ellenőrzésekkel találkoznak a transzferárak területén. Sokan ennek ellenére nem ismerik, vagy nem használják ki a rendelkezésre álló könnyítéseket.

Nem hibázhatnak a cégek a transzferáraknál Cikk

Bár a transzferárakat érintő jelentősebb jogszabály-módosítás az elmúlt egy évben nem történt, az ellenőrzési gyakorlat szigorodása számos ponton új kihívások elé állította a transzferár szabályozás alá eső kapcsolt vállalkozásokat. A Deloitte Zrt. tapasztalata szerint az adóhatóság mára alaposabban és mélyebben vizsgálja a vállalatközi ügyletek körülményeit, a dokumentációk tartalmát, mint korábban bármikor és ennek köszönhetően jelentősen megnőtt a megállapított adókülönbözet összege is.

Nem hibázhatnak a cégek Cikk

Bár a transzferárakat érintő jelentősebb jogszabály-módosítás az elmúlt egy évben nem történt, az ellenőrzési gyakorlat szigorodása számos ponton új kihívások elé állította a transzferár szabályozás alá eső kapcsolt vállalkozásokat.

Kapcsolt vállalkozások: szokatlanul magas bírságok, kiemelt adókockázat Cikk

A transzferár szabályok Európában sehol nem olyan fontosak, mint Magyarországon. Minden ország természetesen valamilyen módon védekezik az ellen, hogy a nemzetközi vállalatcsoportok indokolatlanul kivigyék a jövedelmet adózás előtt. De a magyar szabályozás sajátossága, hogy nálunk a nemzetközi gyakorlathoz képest szokatlanul magasak a transzferár szabályozás megsértésére vonatkozó bírságok. Emiatt nálunk a csoporttagok közötti számlázások kérdése kiemelt adókockázatnak minősül.

Veszprémi István Cikk

Határidő előtt: amit egyre szigorúbban ellenőriz a NAV Cikk

A többmillió forintos mulasztási bírság kockázata és a transzferár-szabályok alapján előírt adóalapmódosítási-kötelezettség veszélye az idei évben reflektorfénybe állította a transzferárazás kérdését. A cégek azzal is szembesültek, hogy mennyire fontos a transzferár-dokumentáció határidőre történő elkészítése, derül ki a Transferpricing Group elemzéséből.

Az Ernst & Young negyedszer lett az év transzferár-tanácsadó cége Cikk

Magyarországon az Ernst & Youngot választotta az év transzferár-tanácsadó cégének az International Tax Review. A tekintélyes nemzetközi adóügyi magazin negyedszer ítélte a legjobbnak az Ernst & Young transzferár-tanácsadási szolgáltatását Magyarországon.

APEH-évértékelő: több mint 8300 milliárdos bevétel 2009-ben Cikk

Az APEH által kezelt államháztartási bevételek összességében mintegy 5 százalékkal maradtak el az előző évi teljesítéstől. A bevételek csökkenésében szerepet játszott a gazdasági válság, de az adó-terhelés szerkezetének évközi átalakítása is. A hivatal folytatta szolgáltatásai fejlesztését, ezzel is segítve az adózói kötelezettségek teljesítését. Hatósági eszközeinek alkalmazásakor pedig a koráb-biaknál is körültekintőbben mérlegelte a külső körülményeket, eljárásai során méltányosságra törekedett.

Kapcsolt vállalkozás: új adminisztrációs kötelezettségek, szabályok Cikk

2010-es változás, hogy a belföldi vállalkozás és külföldi telephelyei is kapcsolt vállalkozásnak minősülnek; eddig csak külföldi cég magyarországi telephelyei számítottak annak. Milyen változást hoz ez a kapcsolt cégek életében?

A transzferár- és áfaszabályozás a legnagyobb kihívás Cikk

Az adózás terén idén a transzferár- és áfa-szabályozás jelenti a legnehezebb feladatot a vállalatoknak a Deloitte legfrissebb felmérése szerint. A cégek túlzottnak ítélik a velük szemben támasztott adminisztrációs követelményeket is.

Mi vár a kapcsolt cégekre jövőre? Cikk

2010. január 1-jétől a törvény lehetőséget biztosít arra, hogy a korábbi gyakorlatból közös nyilvántartást készítsen az adózó a kapcsolt vállalkozásaival kötött hatályos megállapodásaira vonatkozóan.

Az Enrst&Young az Év Transzferár Tanácsadója Cikk

Az Ernst & Young magyarországi adóosztálya ismét megkapta "Az Év Transzferár Tanácsadója" elismerést az Európai Adótanácsadók Díjátadóján – tudatta a könyvvizsgáló sajtóközleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Lakásbérlés áfájának levonhatósága

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Új adatszolgáltatási szabályok egyéb szálláshely-szolgáltatóknak

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Könyvelő felelőssége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close