7 találat a(z) tréning cimkére

Oktatás áfa és egyéb adóvonzata Kérdés

T. Szakértő! Cégünk vezetői tréninget tart. Nem akkreditált a képzés. A tréning 3 napos, szállással, étkezéssel jár együtt, a résztvevők kapnak még ajándéktárgyakat (toll, jegyzetfüzet, hímzett póló logózva). Helyes-e az alábbi eljárásunk: 1.) a képzést, a szállást, az étkezést a résztvevő felé külön, tételesen – a számlán feltüntetve soronként – kiszámlázzuk. Így szerintünk a közvetített szolgáltatás (étkezés, szállás) áfa értéke levonható, a résztvevőt küldő cég fizeti meg az étkezés után az adókat. 2.) Ha az összes szolgáltatást csak egy összegben "vezetői tréning"-ként számlázzuk ki, nem részletezve külön a szállást, étkezést, akkor véleményem szerint nekünk, a szervezőknek kell megfizetni az étkezés és szállás utáni adókat a természetbeni juttatás szabályai szerint. 3.) Mivel az étkezés és szállás díja változó, elfogadható-e, ha egy kalkulált átalány étkezés és szállás költséget tüntetünk fel külön, külön a résztvevő felé. (Például: egyik étkezés 20 egység, a másik 35, de étkezés címén mi 30 egységet számlázunk mindenkinek egységesen. 4.) az ajándéktárgyak és a képzés ideje alatt 1 esti szórakoztató előadás áfa összege levonható-e, illetve a képzést szervezőnél keletkezik-e egyéb adókötelezettség. 5.) az oktatók és saját dolgozók szállás költsége véleményünk szerint elszámolható és áfa összege levonható. Az étkezési költségük adóköteles ez esetben? Munkavégzés miatt tartózkodnak a résztvevőkkel, a tréningek egésznaposak. Köszönöm előre is a segítséget. Orosz Ágnes

Adózási kihívásokkal is járnak a nemzetközi üzleti utak Cikk

A munkáltatók jellemzően tisztában vannak azzal, hogy munkavállalóik különböző adórendszerek között utaznak, azonban az esetlegesen felmerülő adóadminisztrációs és bérszámfejtési kérdéseket a cégek jelentős része nem vagy csak részben kezeli – derül ki a Deloitte üzleti utazásokat vizsgáló felmérésből. A téma rengeteg vállalkozást érint, a kutatásban megkérdezett társaságok 95 százalékánál vesznek részt a munkavállalók különböző nemzetközi üzleti utazásokon.

Kötelező tréning Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy szociális feladatokat ellátó gazdasági társaság könyvelőjeként dolgozom. Azt szeretném megtudni, kötelezővé teheti-e a munkáltatóm, hogy egy általa meghívott terapeutával személyiségfejlesztő tréningen vegyek részt, illetve, hogy a foglalkozásokon kapott nyomtatványokon (kérdőívek) kötelező legyen feltüntetni a nevet. Köszönettel: Temesvári Éva

Álláskeresésre felkészítő program adózása Kérdés

Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, ha a cég átszervezés keretében a dolgozók egy meghatározott csoportjának háromhónapos álláskeresésre felkészítő tréninget szervez/fizet, az az szja-ban hogyan adózik? Egyes meghatározott juttatás lesz, vagy kezelhető adómentesen? A tréning szakmai, nincs szórakoztató elem, viszont nem kapcsolható közvetlenül a munkavégzéshez, készségfejlesztéshez. Köszönöm.

Belföldi beszerzés áfája közösségi szolgáltatásnyújtása esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar, áfafizetésre kötelezett cég Európai Uniós és svájci székhelyű társaságoknak végzi az alábbi szolgáltatásokat: értékesítési tréning szervezése, honlapfordítás, tolmácsolás. Ezeket a szolgáltatásokat áfa nélkül számlázza ki, mivel a szolgáltatást igénybevevő adóalanyok (mind adóalany) székhelye a Közösségen belül és Svájcban van. Kérdésünk az, hogy tekintettel arra, hogy a cég más bevételszerző tevékenységet nem végez, így helyénvaló-e az, hogy a felmerülő költségek (belföldi beszerzésű költségek) elszámolása után áfa szempontjából folyamatosan visszaigényelhető áfás lesz? Vagy azoknak a költségeknek az áfatartalmát nem vonhatnánk le, amelyek ezekhez a szolgáltatásokhoz kapcsolódnak? Például az értékesítési tréninget Magyarországon tartják meg, amelynek megszervezését elvégzi a magyar cég, majd a költségeket továbbszámlázza a megbízó uniós partner felé. A tréning során felmerülő költségek 27 százalékos áfát tartalmaznak (például vendéglátás díja, terembérleti díj), amelyet így a magyar cég visszaigényelhetne, vagy mivel áfa nélkül számlázza tovább, így nem igényelheti vissza őket, csak költségként veheti figyelembe? Válaszukat előre is köszönjük.

Ügyvezető vezetői tréningen vesz részt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérem a segítségét: egy betéti társaság ügyvezetője vezetői tréningen vesz részt, ennek költségeit a társaság fizeti. Ezzel kapcsolatos kérdéseim: - a tevékenység érdekében felmerült költségnek minősül, és elszámolható-e költségként? - levonható-e a tréning számlájának áfatartalma? - a kifizetőt terhelik-e utána szja és eho kötelezettségek? Segítségét nagyon köszönöm

Hogyan tud növekedni egy mikrovállalkozás? Cikk

Tudatos működés, ösztönző vezetés, növekedés: képzés és tanácsadás mikrovállalkozásoknak címmel a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány tart tréninget márciusban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Webhosting számla

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Fordított vagy egyenes adózás?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlanértékesítés (új vagy használt?)

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close