4 találat a(z) továbbfoglalkoztatás cimkére

70 milliárdos program munkahelyi képzések támogatására Cikk

Indul a munkahelyi képzéseket támogató 70 milliárd forintos kormányzati program, első körben 15 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak a vállalkozások október 1-jétől – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Nyugdíjba vonulás Kérdés

Jogutódlás történt-e? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korábban egy szervezeti egység átkerült a cégcsoport egyik tagvállalatából a másikba, a munkavállalók nem tájékoztatást kaptak, hanem közös megegyezéssel megszüntették a jogviszonyt, majd (a korábbi jogviszony beszámítása mellett) új jogviszonyt létesítettek. Nem történt adásvétel vagy hasonló, szervezeti változás viszont igen. Nem termelési egység került át. Például az értékesítők vagy a HR-munkatársak másik tagvállalathoz kerültek át. Ez különösen akkor érdekes, ha egy munkatárs visszatér, és őt nem érintette a kérdés. Nem mindegy, hogy a munkáltató kérés esetén köteles-e 4 órában foglalkoztatni a munkavállalót (mert jogutódlással átkerült), vagy a döntés az övé marad, mert csak most akarja "átvenni". Az EBH.2014.M.6. számú döntést megtaláltam, de az úgy tűnik, nem ennek megfeleltethető. Történt-e Ön szerint jogutódlás? Köszönettel.

Gyakornok Kérdés

Végzős hallgatókat alkalmazunk, akiknek 2013. július 1-jén szűnik meg az egyetemmel a hallgatói jogviszonyuk. Ők már egyébként letöltötték a kötelező 6 hetes gyakorlatukat, ez egy azon túli gyakorlat. Kérdés: szükség van-e az egyetemmel megállapodásra, hogy hallgatókat fogadunk tőlük gyakornoknak, ahhoz, hogy adó- éss járulékmentes legyen a foglalkoztatásuk? 2013. július 1 után milyen adózási és munkajogi kötelezettségeink lennének, amennyiben tovább foglalkoztatjuk őket?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Térítés nélküli gyógyászati eszköz könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Előre értékesítés lehetősége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Beolvadásos kiválás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs