4 találat a(z) tetőtér-beépítés cimkére

Kiva, új beruházás értelmezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018.01.01-jétől vált társaságunk kivaalannyá, és bizonytalan vagyok az új beruházások értelmezésében a kivaalap megállapításánál. A törvény úgy fogalmaz, hogy "Új beruházás a kisvállalati adóalanyiság időszakában beszerzett, előállított, korábban még használatba nem vett tárgyi eszközzel (beruházással), szellemi termékkel, kísérleti fejlesztés aktivált értékével kapcsolatos adóévi kifizetések összege, függetlenül attól, hogy az érintett eszközöket rendeltetésszerűen használatba vették-e az adóévben." "A korábban használatba nem vett" jelentésének tisztázása, mert vett a társaság egy használt autót, ez még a társaság által nem használt jármű, de mások által már használt. Valamint azt szeretném megkérdezni, hogy ha ugyanez a társaság idén meglévő festékboltja tetőterét be szeretné építeni, akkor az új beruházásnak tekinthető vagy nem, mert már meglévő épületre fogom ráaktiválni. Előre is köszönöm válaszát.

Használt lakás vásárlásához, bővítéshez így kaphat csok-ot Cikk

Családi otthonteremtési támogatást kérhet az a gyermeket nevelő, illetve vállaló felnőtt is, aki használt lakást vásárolna, illetve legalább egy lakószobával bővítené meglévő otthonát. Ismertetjük a feltételeket.

Lakásbővítés áfája Kérdés

Egy társaság 2015-ben vásárolt egy használt lakóingatlant (áfa nélkül). A társaság nem választotta az áfa szerinti eltérő adózást. Most bővíteni szeretné az ingatlant tetőtér-beépítéssel, ami építésiengedély-köteles. Az építést kivitelezővel végeztetné. A kivitelező milyen számlát kell, hogy kiállítson?(Fordított áfás? Mennyi az áfa százalék? Visszaigényelhető?) Ha majd a cég el szeretné adni a házat, neki milyen számlát kell kiállítani: 1) ha magánszemélynek, vagy 2) ha áfaalanynak fogja eladni? Segítségüket előre is köszönöm

Munkáltatói lakáscélú támogatás kölcsöntörlesztéshez Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kérdésem az adómentesen adható munkáltatói lakáscélú támogatással kapcsolatos. Az szja törvény 1. számú mellékletének 9.3.1. c) pontja szerint lakáscélú felhasználás: c) a belföldön fekvő lakás alapterületének legalább egy lakószobával történő bővítését eredményező növelése. A munkavállaló átadta a lakóház bővítésének építési engedélyezési tervét, mely szerint a lakóház bővítése a tetőtér beépítésével, a tetőtérben új helyiségek kialakításával valósul meg. Az építészeti műszaki leírás az alábbiakat tartalmazza: A bővítmény nagysága: 5,76 m2, Helyiséglista: - Meglévő helyiségek: 2 szoba, étkező, közlekedő, konyha,fürdő : összesen 53,08 m - Új helyiségek: 2 szoba, fürdő, tároló, közlekedő, lépcsőtér: összesen 37,46 m2. Kérdésem, hogy ebben az esetben, ha a lakóház alapterülete csak 5,76 m2-rel nő, de ugyanakkor a lakóház hasznos lakható területe 37,46 m2-rel nő, megfelel-e az szja tv. 9.3.1. c) pontban foglalt lakáscélú felhasználásnak és –természetesen a többi feltétel vizsgálata és megfelelése esetén - adhat-e a munkáltató fenti tetőtér beépítéshez pénzintézettől felvett hitel törlesztéséhez adómentes munkáltatói támogatást? Válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Német jövedelem, magyar kft.

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Helyi adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Családi gazdaság támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs