5 találat a(z) település cimkére

1700 milliárd forintra pályázhatnak a települések a következő fejlesztési ciklusban Cikk

1700 milliárd forintot biztosítunk a településeknek a 2027-ig tartó új fejlesztési ciklusban – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, Facebook oldalán közzé tett videójában.

Folytatódik az országfásítási program, mától lehet regisztrálni Cikk

Folytatódik az Agrárminisztérium által indított Településfásítási Program. A minisztérium az egyértelműen pozitív tapasztalatok alapján további egy milliárd forintot biztosít a 10 ezer fő alatti települések számára, így 2021 őszén, valamint 2022 tavaszán újabb 24 ezer fát ültethetnek el Magyarország legnagyobb belterületi fásítási programjában, olvasható a tárca honlapján.

Munkásszállás Kérdés

Újabb 60 milliárd forint pályázati pénz településeknek Cikk

Újabb hét, a helyi gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás bővítését támogató pályázati felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, összesen csaknem 60 milliárd forint értékben – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Szja-törvény – település fogalma Kérdés

Tisztelt Cím! Budapest XIV. kerületében van saját tulajdonú lakásunk, melyet szeretnénk bérbeadni, és bérelnénk egy nagyobb lakást a XI. kerületben. Az 1995. évi CXVII. törvény 17. § (5) alapján a más településen bérbevett lakás díjával csökkenthetjük a bérbeadásból származó bevételünket. A KSH 2011. évi népszámlálás módszertana alapján a település fogalma következő: Település A település fogalma a közigazgatási egységet alkotó helységet (a fővárost, a főváros kerületeit, a megyei jogú várost, a várost, a nagyközséget és a községet) foglalja magába. E meghatározás szerint jogosultak vagyunk csökkenteni a bevételünket, ha Budapesten belül, de más kerületben bérelünk lakást. Helytálló-e a fenti következtetésem, vagy van más jogszabály, mely eltérően határozza meg a település fogalmát? Fáradozásukat előre is köszönöm: Tisztelettel: Bekecsné Kovács Erzsébet

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kamatkedvezményből származó jövedelem

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Zrt. nyomdai részvényeinek eladása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Elhunyt taggal szembeni követelés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs