31 találat a(z) telefonköltség cimkére

Dolgozónak térített telefonköltség Kérdés

Dolgozói költségek megtérítése járványidőszakban Cikk

Kft. szeretné megtéríteni a home office-ban dolgozó munkavállalók többletköltségét (telefon-, áramfogyasztás). Hogyan teheti ezt meg? Az irodába bejáró egyik dolgozója a járványidőszak ideje alatt a saját gépjárműjével tilosban parkolt. Megtéríthető számára a parkolási bírság? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Költségtérítés járvány időszakában Kérdés

Telefonköltség továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2020.03.07-én megjelent cikkükben foglalkoztak a tárgyban megjelölt témával. A kérdésem az lenne, hogy amennyiben a továbbszámlázás két gazdasági társaság között történik, tehát a végfelhasználó – dolgozók felé tulajdonképpen a 2. cég számlázza ki, akkor is külön áfakulcsonként kell számlázni a két társaság, illetve a társaság és a dolgozók között is? Köszönöm válaszát.

Telefonköltség továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég kedvezményes tarifákkal kötött szerződést egy mobilszolgáltatóval. A szolgáltatást a cég munkavállalója és hozzátartozói veszik igénybe, a havi telefonszámlán mobil hívószámonkénti bontásban vannak feltüntetve az egyes költségek. A cég a telefonszámlák teljes összegét a munkavállalója felé havonta továbbszámlázza, közvetített szolgáltatásként, amelyek különböző áfakulcsú tételeket, illetve áfa hatályon kívüli tételt is tartalmaz. A cég főtevékenysége 27 százalékos áfás. Milyen áfakulccsal helyes kiszámlázni az egyes költségeket? Válaszát előre is megköszönöm.

Számlafizető telefonköltség-elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a magánszemély tulajdonában lévő előfizetéses telefonszámlánál, ha a vevő a magánszemély és a számlafizető egy cég (kft.), akkor a cég elszámolhatja-e költségként a telefonszámlát? Köszönettel várom válaszát. LF

Vissza nem igényelt áfa könyvelése Kérdés

1. Nyílt végű autólízing könyvelésénél 50% magánhasználat miatt az áfa 50%-át helyezzük levonásba. Az áfa másik 50%-át egyéb ráfordításként könyveljük. Helyes-e így a könyvelés? 2. A telefonszámláknál az áfatörvény által meghatározott SZJ számoknál az áfa 70%-át helyezzük levonásba. A vissza nem igényelt áfa összegét is telefonköltségre könyveltük. Helyes-e a könyvelés így?

Egyéni vállalkozó telefonköltsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szíves segítségét kérném egyéni vállalkozó telefonköltségének helyes elszámolásával kapcsolatban. Alanyi adómentes egyéni vállalkozó korlátlan beszélgetést tartalmazó díjcsomagra váltott, hívásrészletező nem áll rendelkezésre annak bizonyítására, hogy melyik beszélgetés volt magáncélú és melyik üzleti célú/illetve arról, ha az összes beszélgetés üzleti célú volt. Hogyan tudja a telefonköltséget – mint egyéni vállalkozó – helyes összegben elszámolni? Mi az az összeg, ami elfogadható? A telefonköltségek 20 százalékát tekintse magáncélúnak, és fizesse meg a járulékokat? Köszönöm a segítséget.

Egyéni vállalkozók telefonköltsége – így számolható el Cikk

Alanyi adómentes egyéni vállalkozó telefonköltségéből kell-e magánhasználatot figyelembe venni? – kérdezte olvasónk. Lepsényi Mária adószakértő válaszolt.

Egyéni vállalkozó telefonköltsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi mentes egyéni vállalkozó telefonköltségéből kell-e magánhasználatot figyelembe venni? (A számla az egyéni vállalkozásra szól, a vállalkozásnak alkalmazottja nincsen.) Vagy a teljes számla elszámolható költségként? Köszönettel:

Őstermelői áfa Kérdés

Szeretném segítségüket kérni az alábbi témakörökben: 1. témakör: Áfakörös őstermelő (közös) vonatkozásában kötelező-e alkalmazni az áfatörvény 61. paragrafus 3 bekezdését? Sajnos a felvásárlók a szeptember, októberi felvásárlás utáni kifizetés 50 százalékát általában átteszik a következő évre. Így a 45 nap semmiképpen sem tartható. (Az úgyis alacsony felvásárlási árból nehéz előre fizetni az áfát.) Megoldás lehet-e a pénzügyi áfára átállni? Vagy számításba jöhet-e a kérdéses számlák önellenőrzése az összeg felvételekor? 2. témakör: Mezőgazdasági őstermelésben vásárolt és üzemeltetett telefonköltség és áfa elszámolása. Alkalmazható-e az arányosítás helyett a cégeknél alkalmazott, magáncélú használat miatt a költség 20 százalékának megtérítése?

Magáncélú telefonhasználat áfakötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szakmai fórumok, előadások vitatott kérdése a mai napig a vélelmezett magáncélú telefonhasználat áfakezelése. A társaság 70-30 megosztásban vonja le az áfát, bruttó 20% vélelmezett használatot téríttet a tagokkal, munkavállalókkal. Kell-e ebben az esetben áfát fizetni a vélelmezett használat után, és számlázni ezt a tételt, vagy elég az összeget követelésként előírni a magánszeméllyel szemben, és egyéb bevételként elszámolni? Értelmezhető-e itt a közvetített szolgáltatás, mert nem egy ténylegesen megvalósult, szolgáltatásról van szó? Köszönettel: Mlinár Jánosné

Nyilvános telefonfülke bevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! A könyvelt cég telephelyén működik egy nyilvános érmés telefonfülke, ahonnan meghatározott percdíjak mellett lehet telefonálni (pénzérme bedobásával). A Magyar Telekom a cég nevére állítja ki a számlát a havi díjról és a regisztrált forgalomról. Kérdés1: a cég oldalán ez telefonköltségnek minősül-e (és adóköteles-e a 20%-a) vagy közvetített szolgáltatásnak, esetleg bérleti díjnak számít? Kérdés2: a készülékben lévő bevétel kiürítése kapcsán milyen bizonylatolási és áfakötelezettsége keletkezik a cégnek? Kell-e erről, és ha igen, akkor kinek a részére kiállítani számlát? Köszönöm válaszát!

Telefonköltség elszámolása egyéni vállalkozónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó, akinek nincs alkalmazottja, tehát nem kifizető, a telefonszámla összegének a 70 százalékát számolja el költségként. Ebben az esetben áfa szempontjából az így kapott összeget kell megbontani 30-70 százalékra, vagy ennek az áfája 100 százalékban visszaigényelhető? Jól tudom, hogy ez esetben az szja szerinti magánhasználatot nem kell vélelmezni, és így nem kell szja-t és ehót fizetni? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Továbbszámlázás könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bt. az áramdíjat továbbszámlázza a bérbevevő cégnek. Kérdésem az, hogy ebben az esetben mi a helyes könyvelés? Áramszámla T511 vagy T815? Továbbszámlázott összeg K911 vagy K 96? Továbbá kérdezném, hogy a cégtelefonköltség 30 százalékának továbbszámlázása esetén melyek a helyes kontírszámok?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi gazdálkodó szocho elszámolása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan ajándékozása utáni szja

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close