44 találat a(z) tehergépjármű cimkére

Tehergépjármű-kölcsönadás Kérdés

Külföldi utas használt tehergépjármű Kérdés

Gépjármű minősítése Kérdés

Valóban teherautó-e a vásárolt gépjármű? Kérdés

Tehergépjármű áfa Kérdés

Tehergépjármű átalakítása Kérdés

Gépjármű bérbeadása Kérdés

Magánszemély tehergépjármű-bérbeadása Kérdés

Befékezte a vírus a közúti személyközlekedést is Cikk

Március egészében közel 30 százalékkal esett vissza az e-matrica rendszerbe tartozó személygépjárművek forgalma a...

Tehergépjármű bérbeadás EU-tagállami vállalkozásnak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyarországi áfakörös, közösségi adószámmal rendelkező kft. jelenleg nem használt tehergépkocsiját bérbe adná egy svédországi (közösségi adószámmal rendelkező) vállalkozásnak, amelyet ő Svédországban is fog használni. Szeretném megkérdezni, hogy milyen áfával kell ebben az esetben számlázni a magyar cégnek, és hogy van-e olyan rendelkezés, ami ezt a bérbeadási tevékenységet külön szabályozza. Megtisztelő válaszát köszönöm!

Katás egyéni vállalkozó gépjárművet adna kölcsön kft. részére Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó egyúttal tag is egy kft.-ben (nem egyszemélyes kft.). A nevén van egy tehergépjármű. Felmerült, hogy kölcsönadná gépjárművét a kft. részére. A kérdés, hogy ezt a gépjárművét milyen formában tudja a cégnek kölcsön adni: csak mint katás vállalkozó (bejelenti a tevékenységet), vagy mint magánszemély is megteheti? Illetve nem jelent-e a akadályt, ha katás egyéni vállalkozóként teszi ezt meg a saját cég részére? Válaszát köszönöm!

Kölcsönadás tehergépjármű Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy katás egyéni vállalkozó tulajdonában van egy tehergépjármű, amit a saját kft.-jének kölcsön ad. Bérleti díjat nem számláz, csak az esetleges felmerülő javítási költségeket a kft.-nek kell fizetnie. Ebben az esetben a gázolajnál és a javítási költségeknél le lehet vonni az áfát, vagy csak költségként számolható el?

Tehergépjárművel történő fuvarozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném a tanácsát kérni: adva van két jogi személy (kft.), amelyeknél a székhely és telephely egyezik, a tulajdonosi kör részben egyezik. Van-e lehetőség saját áru tehergépjárművel való szállításra mindkét cégnek, amennyiben a gépjármű az egyik cég tulajdonában van, a másik pedig üzemeltetőként szerepel? A cégek nem végeznek fuvarozói tevékenységet más cégeknek. Válaszát előre is köszönöm!

Egyéni vállalkozó gépjárműhasználata Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Ügyfelünk vásárolt egy hatszemélyes tehergépjárművet, melyet bevitt a vállalkozásba. Ezt a gépjárművet magáncélra is szeretné használni. Ezt hogyan, milyen feltételekkel tudja megtenni adózás szempontjából? Hogyan tudja elkülöníteni a magáncélú és a vállalkozás részéről történő járműhasználatot szabályosan?

Tehergépjármű költségelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem 2019. január 7-én indította egyéni vállalkozását Magyarországon, ahol járművek és gépek bérbeadásával szeretne foglalkozni. Ezt megelőzően Ausztriában volt vállalkozó. Elmondása szerint az ausztriai vállalkozásában szereplő tehergépkocsikat az ottani törvény szerint egy bizonyos idő után ki lehet vonni a vállalkozásból. Ezeket a tehergépkocsikat itthon fogalomba helyeztette a saját nevére az elmúlt években. Most a bérbe szeretné adni őket az itthoni egyéni vállalkozásában, ezért mindegyiket felújíttatta a vállalkozás első hónapjában.  A felújításokról számlákat hozott, mert szeretné költségként elszámolni és az áfatartalmát visszaigényelni. Kérdésem az üggyel kapcsolatban: mivel ezek a járművek nincsenek bent a vállalkozásban, ezért a felújításuk elszámolható-e költségként, és áfatartalmát vissza lehet-e igényelni.  Ha esetleg be szeretné vinni a járműveket a vállalkozásába, akkor az hogy történik? Válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalakulás

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close