27 találat a(z) tb-ellátás cimkére

Keresőtevékenység Kérdés

Tb-ellátás – tajszám Kérdés

Egyes tb-ellátásokra jogosító juttatások Cikk

A közelmúltban egy olvasói kérdés azt firtatta, hogy ha a rehabilitációs ellátásban részesülő munkavállaló csak 10 százalékos nyugdíjjárulék fizetésére köteles, akkor a rokkantsági ellátásban részesülő dolgozóra miért nem vonatkozik ez a járulékkedvezmény.

Tb-ellátások Kérdés

Kisadózók tb-je a katafizetési mentesség mellett Cikk

A 61/2020. kormányrendelet 1. paragrafusának (10) bekezdése rögzíti, hogy az e jogszabály alapján történő havi katafizetési kötelezettség alóli mentesülés nem befolyásolja a társadalombiztosítási ellátásokra való jogosultságot és az ellátások összegét. Tehát annak ellenére, hogy – a kedvezményezetti körbe tartozó – kisadózó márciustól júniusig nem fizet adót, a társadalombiztosítási jogállása nem változik, és biztosítottként valamennyi ellátás változatlan feltételekkel megilleti.

Egészségbiztosítási ellátások igénylése Cikk

Írásunkban azt mutatjuk be, hogy a különböző egészségbiztosítási pénzbeli és családtámogatási ellátásokat hogyan lehet igényelni, hová kell leadni a kitöltött nyilatkozatokat, dokumentumokat.

Minimálbér, garantált bérminimum: mikor melyik számít ellátásnál, kötelezettségnél? Cikk

A társadalombiztosítással összefüggő jogszabályok mind az ellátások, mind a kötelezettségek vonatkozásában számos összeghatárt kötnek a minimálbérhez.

Nyugdíjügyek: semmi jóra nem számítanak a fiatalok Cikk

A magyarok a nyugdíjjövedelmük több mint felét (54 százalékát) még mindig az államtól várják, de a fiatalok egyre inkább tisztában vannak az állami ellátás határaival – derül ki az Aegon Center for Longevity and Retirement (ACLR) kutatásából.

Jogosulatlan tb-ellátás visszafizetése következő évben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy 2018. évben mekkora jövedelmet kell bevallani annak a 2018. évben tb-ellátásban részesülő magánszemélynek, aki jogosulatlanul felvett tb-ellátás jogcímen 2019 februárjában (még az adóbevallás benyújtását megelőzően) visszafizeti a 2018-ban kapott tb-ellátás összegét? A jövedelmet szerző jelentős családi kedvezménynél 2018. évben figyelembe kell-e venni a megkapott tb-ellátást?

Kivaalap társadalombiztosítási kifizetőhely esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő ügyben szeretnék állásfoglalást kérni: a kiva alapjának számít-e a társadalombiztosítási kifizetőhely által megállapított és folyósított társadalombiztosítási ellátás? Válaszát előre is köszönöm!

Mi lesz a nyugdíjjal, ha a munkáltató nem fizette meg a járulékot? Cikk

Ha a foglalkoztató nem fizette meg a dolgozótól levont nyugdíjjárulékot, mi lesz a tb-ellátásokkal és a nyugdíjjal? – merül fel pánikszerűen a kérdés a munkavállalókban, amikor szembesülnek munkáltatójuk hanyagságával, mulasztásával.

Tb-ellátás katából kilépés után Kérdés

Tisztelt Szakértő! 40 órás munkaviszonnyal rendelkező katás egyéni vállalkozó október 31-ével kilép a katából. Mennyi ideig kell "normál" vállalkozónak lennie, hogy anyasági, illetve tb-ellátást kapjon egyéni vállalkozói jogviszonya után? Köszönöm válaszát: CSCS

Jogosult-e tb-ellátásra a munkavégzés alól felmentett munkavállaló? Kérdés

A munkavállaló munkahelye, így jelenlegi munkaköre is megszűnik 2017. szeptember 30-ával. Közös megegyezéssel a munkavállaló utolsó munkában töltött napja szeptember utolsó munkanapja, a munkaviszony vége 2018.03.31. A munkáltatói felmondás esetén járó összes juttatás szeptember végén jutalomként kerül elszámolásra, ezt követően a munkavállaló semmilyen juttatást nem kap. Kérdésem, hogy jár-e a munkavállalónak táppénz, ha az utolsó munkában töltött napot követően lesz beteg? Ha igen, mennyi ideig? A munkavállaló ugyanennél a munkáltatónál több mint 25 éves folyamatos biztosítással rendelkezik. Köszönöm a gyors választ!

Egyéni vállalkozó tb-ellátása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Főállású egyéni vállalkozó 2016.09.05-től táppénzen van. Az elsőfokú komplex minősítés szerint egészségi állapotának mértéke 20 százalékos, kialakulásának időpontja 2016.09.01. Állapota alapján D minősítési csoportba tartozó, rehabilitációja nem javasolt. Kérem tanácsát, milyen lehetőségei vannak a vállalkozónak, ha továbbra is szeretné folytatni a vállalkozását. Köszönöm válaszát: CsCs

Tb-ellátások határozott idejű munkaviszony megszűnésekor Cikk

Nem ritka, hogy a határozott idejű munkaviszonyban dolgozó munkavállaló munkaviszonya megszűnik akár a tb-ellátás folyósítása alatt, akár a tb-ellátás folyósítását megelőzően. Cikkünkben bemutatjuk, mennyiben érinti ez az egészségügyi szolgáltatás, a táppénz, a csecsemőgondozási díj és gyermekgondozási díj megállapítását.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Áfa-önellenőrzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyszemélyes kft. ügyvezető jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close