43 találat a(z) törvényjavaslat cimkére

Kikerül a Ptk.-ból a 40 eurós szabály Cikk

Az Országgyűlés honlapján pénteken közzétették azt a törvényjavaslatot, amely a Polgári Törvénykönyv módosítását, a behajtási költségátalány önálló törvénybe helyezését javasolja.

Adótörvényeket is módosítana az új törvényjavaslat Cikk

A kormány honlapján már elérhető annak a törvényjavaslatnak a tervezete, amely az IFRS-ek alkalmazásával a számviteli törvény mellett adójogszabályokat is módosítana.

Családi kedvezmény: csúsztatnák a határidőt Cikk

Egy évvel későbbre halasztaná három fideszes képviselő azt a szabályt, amely szerint a családi adókedvezmény igénybevételéhez 2016. január 1-jétől a gyermekek adóazonosító jelére is szükség van.

Magyar-amerikai adóügyi információcsere: az NGM benyújtotta a törvényjavaslatot Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi, hogy Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között meginduljon az automatikus adóügyi információcsere.

Tucatnyi törvényjavaslat benyújtását tervezi még idén a kormány Cikk

Péntekig, azaz máig kell benyújtania a kormánynak azokat a törvényjavaslatokat, amelyek elfogadását még idén reméli az Országgyűléstől - tudta meg az MTI kormányzati forrásból.

Újabb adó: közművezetékek adójáról szól a törvényjavaslat Cikk

A közművezetékek minden megkezdett métere után 100 forint lesz az adó 2013. január 1-jétől a közművezetékek adójáról szóló, a nemzetgazdasági miniszter által pénteken benyújtott törvényjavaslat szerint.

Luxus lesz autót tartani januártól Cikk

Szinte az összes autózáshoz kapcsolódó adón módosítana a kormány január 1-jétől, sőt új terheket is kivetnének az...

Hány nap az annyi? Adótörvények és torlódó módosítások Cikk

Szeptember 12-én, hétfőn nyújtotta be a nemzetgazdasági miniszter az országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely 2011. november 1-jétől emeli a gázolaj, az alkohol és a dohánytermékek jövedéki adóját. Azonnal pótlólag napirendre tűzték, aznap lefolytatták az általános vitát, másnap pedig a részletest. E héten, 19-én már a módosító indítványokról szavaztak, és mivel volt, amit elfogadtak, a zárószavazást szeptember 26-án tarthatják meg.

Büntethető lesz az is, aki jóhiszeműen fogad be számlát - kétértelmű törvénymódosítás Cikk

A költségvetési csalás az országgyűlés által június 14-én elfogadott törvényjavaslat alapján 2011. december 31-ét követően bűncselekménynek minősül. A módosítás a költségvetést ért vagyoni hátrányokat bünteti. Hátránynak minősül a bevételkiesés, illetve a költségvetésből származó pénzeszközök jogosulatlan vagy céltól eltérő felhasználása. Mi az, ami hiányzik a törvénymódosításból?

Törvény tiltja az energetikai különadó áthárítását Cikk

Megtiltja a törvény az energetikai cégekre kivetett különadók továbbhárítását a fogyasztókra, meghosszabbítják a távhővel termelt áram kötelező átvételét és a kőolaj világpiaci árának emelkedésével nő a bányajáradék egy csütörtökön elfogadott törvényjavaslat szerint.

Fejlesztési adókedvezmény: fellélegezhetnek a nagyberuházók Cikk

Az idei év jogalkotása folyamán figyelmet kapott a válság által sújtott egyes szektorok adójogszabályokon keresztüli mentesítése a korábbi kötelezettségvállalások nem teljesítéséből származó szankciók alól. A pénteken benyújtott törvényjavaslat megkönnyebbülést hozhat egyes fejlesztési adókedvezményt igénybevevő társaságok számára, átmeneti mentesség biztosításával.

Családi adózás: készül a törvényjavaslat Cikk

Várható, hogy hamarosan törvényjavaslat kerül a hazai parlament elé a családi adózás bevezetéséről. Ez már működik más országokban, de hogyan. Részlet a Világgazdaság írásából.

A kormány beterjesztette az elvárt adót kiváltó módosításokat Cikk

A pénzügyminiszter az Országgyűlés elé terjesztette az elvárt adót kiváltó adótörvény módosítási javas-latokat. A veszteséges cégek és egyéni vállalkozók választhatnak, hogy az adott évre megszabott minimum jövedelem után fizetik meg az adót, vagy pedig kitöltenek egy - bevallásnak minősülő - nyomtatványt. Milyen változtatások várhatóak? 

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Online pénztárgép

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close