50 találat a(z) törlesztés cimkére

Lakáscélú munkáltatói támogatás Kérdés

T. Szakértő! Adómentes lakáscélú hiteltörlesztésnek számít-e, ha a munkavállalónak arra a bankszámlájára utaljuk az összeget, amelyről a pénzintézet inkasszóval emeli le a törlesztést (mivel ennél a pénzintézetnél nincs elkülönített hitelszámla). Másik kérdés, hogy amennyiben 50-50 százalékban adósok (házastársak), maximum a törlesztés 50 százalékát lehet adómentesen fizetni? Válaszukat előre is köszönöm.

Lakáshitel törlesztés adómentes juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a hitelszerződésben a lakás tulajdonosa csak adóstárs, az édesapja az adós, az apa nevén van a hitelszámla, melyről havonta leemeli a bank a törlesztőrészletet, akkor a juttatást az apa munkáltatója adhatja, havi rendszerességgel a hitelszámlájára utalva? Technikailag mi a helyes megoldás? A választ előre is köszönöm!

Kényszerintézkedések a NAV-nál: a java csak most jön Cikk

A kényszerű költségvetési kiigazítás, az idei és jövő évi adótörvény-változások, de még egy európai bírósági ítélet is egy halom pluszmunkát ad a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), amelyre a Nemzetgazdasági Minisztérium hű fegyverhordozójaként tekint.

Nemcsak a lakáshitel törlesztésénél lehet könnyebb a devizahiteleseknek Cikk

A lakáscélra felvett bankhitelek munkáltatói segítséggel történő törlesztésének, visszafizetésének kedvezményes lehetőségeit már bemutattuk. De mi legyen azokkal, akik a lakásukat úgynevezett szabad-felhasználású (jellemzően devizában felvett) hitelt a növekvő árfolyamok miatt nem bírják a törleszteni, és a jelzáloggal terhelt lakás elvesztése fenyegeti őket?

Egy esetben érné meg mindenkinek a 180 forintos árfolyamgát Cikk

Kormányfői támogatást kapott a Fidesz-KDNP frakció ötlete: 180 forinton történő végtörlesztés. Ellenzői közül viszont szinte kivétel nélkül mindenki azt kifogásolja, hogy ez csak a tehetőseken segít és nem a bajba jutottakon, bár a kitűzött cél a bajba jutott deviza adósok megsegítése volt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó euróban fizethet-e ki egyéni vállalkozói kivétet?

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Térítés nélküli gyógyászati eszköz könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Előre értékesítés lehetősége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs