6 találat a(z) táppénzes dolgozó cimkére

Szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődöm, hogy a táppénzen lévő munkavállalók szabadságát időarányosan csökkentenem kell-e? Úgy hallottam, hogy megszűnt ez a szabály, csak nem találom, hogy hol van leírva.

Táppénzes dolgozó kirúgása: mit tehet a sejk, aki mit se sejt? Cikk

Mikor, hogyan köteles bejelenteni a munkavállaló a keresőképtelenségét, és milyen kötelezettségei vannak a munkáltatónak beteg dolgozójával kapcsolatban, s mit jelent az általános elvárhatóság követelménye?

ALKALMAZOTT BETEGÁLLOMÁNYA Kérdés

VAN EGY ALKALMAZOTTAM, AKINEK 2015. MÁJUSÁBAN LEJÁRT AZ 1 ÉV TÁPPÉNZE. A SZAKORVOS URULÓGUS AZT MONDTA MÁRCIUSBAN, HOGY MÉG LEGALÁBB 3 MŰTÉTRE VAN SZÜKSÉGE, AMI KB. MÉG 6-8 HÓNAPOT VESZ IGÉNYBE . EZ ALAPJÁN A HÁZIORVOS ÉS A FELÜLVIZSGÁLÓ SZAKORVOS NEM KEZDTE EL A DOLGOZÓNK LESZÁZALÉKOLTATÁSÁT, MIVEL SZERINTÜK, MIRE ELINTÉZŐDNE AZ ORVOSSZAKÉRTŐI FELÜLVIZSGÁLAT, ÚGYIS CSAK ÁTMENETILEG KAPNA ELLÁTÁST, EZÉRT MARADJON TOVÁBBRA IS TÁPPÉNZEN, JELENJEN MEG HAVONTA A HÁZIORVOSNÁL, ÉS ADJA LE A TÁPPÉNZES PAPÍRJÁT. EZ ÍGY IS VAN MÁJUS ÓTA. A DOLGOZÓ MUNKÁT NEM TUD VÉGEZNI, DE TÁPPÉNZT MÁR NEM KAP, MINT MUNKÁLTATÓ SEM FIZETEK UTÁNA EGYHARMAD TÁPPÉNZT. DE MŰTÉTEKRE VÁR, MÉG MINDIG VAN 2 MŰTÉT, AMIBŐL EGYIK MOST LESZ A NAPOKBAN. KÉRDÉSEM, HOGY, HA ÉN, MINT MUNKÁLTATÓ, NEM KAPTAM A DOLGOZÓMRÓL ÉRTESÍTÉST A TB-TŐL, AKKOR, HA TOVÁBBRA IS ÁLLOMÁNYBAN VAN, DE NINCS FIZETVE UTÁNA JÁRULÉK, MILYEN STÁTUSZBAN VAN? JÁR-E NEKI AZ ORVOSI ELLÁTÁS, ESETLEG A MŰTÉTET NEKI KELL FIZETNI? MI VAN ILYENKOR? A RENDSZER AZ ORVOSNÁL NEM JELÖLI KI, HOGY NEM BIZTOSÍTOTT. ÉN A TÁPPÉNZ ALATT NEM MONDTAM FEL NEKI, HA FEL IS MONDOK NEKI, CSAK A TÁPPÉNZ LEJÁRTA UTÁN LEHET ELKÜLDENI. TOVÁBBÁ A LESZÁZALÉKOLÁSNÁL NEM LEHET FOGLALKOZTATOTT ÁLLOMÁNYBAN, HA MEGSZAKÍTJA A TÁPPÉNZT, FELMONDOK NEKI, ÉS MÉGSEM SZÁZALÉKOLJÁK LE, AKKOR AZ UTCÁRA KERÜL. HA FELÉPÜL, TUDOK NEKI KÖNNYŰ MUNKÁT ADNI, AMIT A VESEBETEGSÉGE MELLETT TUD VÉGEZNI; NEM SZERETNÉK VELE ÉS A CSALÁDJÁVAL ILYET TENNI, HOGY MÉG A MUNKÁJÁT IS ELVESZÍTSE. MI A TEENDŐ?

Dolgozó betegállományban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik dolgozónk június 23-ától betegállományban van. A táppénzes papírjait július 26-án adta le utoljára. Azóta nem jelentkezett, telefonon, illetve levélben nem tudjuk elérni. Azt sem tudjuk, hogy még mindig betegállományban van-e. Kérdésem, hogy mit lehet tenni ilyen helyzetben? Hogyan lehet – ha lehet egyáltalán – megszüntetni a munkaviszonyát? Üdvözlettel várom szíves válaszát.

Táppénzen lévő munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik dolgozónk 2015. 02. 03. óta táppénzen van, viszont az utolsó táppénzigazolása február 28-áig szól. Az jól látható, hogy még nem keresőképes. Megjegyezte rajta a kezelőorvos, hogy átmenő. A munkavállalóval lehetetlen szót érteni, az azért kiderült, hogy másik orvos kezeli, onnan viszont még nem kaptunk táppénzes igazolást. Mit tehetek ilyenkor? A munkaviszonyát megszüntethetem? Segítségét köszönettel: B.Á

Rehabilitációs hozzájárulás létszáma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szíves segítségét kérném az alábbi kérdésben: 2014. 05. 19-étől az intézményben dolgozók létszáma 32 fő. Egy munkavállalónk 2014. 05. 07-étől veszélyeztetett terhességi táppénzen van. Őt mikortól nem kell figyelembe venni a rehabilitációs létszám számításakor, 2014. 07.01-től? Tisztelettel és köszönettel: Kné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjkorhasár előtti kereset

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Hipa – kiva

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Influenszer adózás – számla

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close