5 találat a(z) táplálékkiegészítő cimkére

Reklámlogózott fitnessruhák Kérdés

Vizsgálatot indított a GVH a dr. Gődénnyel hirdető cég ellen Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Nutriversum Kft. étrend-kiegészítő termékeket forgalmazó vállalkozással szemben, mert a vállalkozás feltételezhetően jogsértő módon, orvos vagy egészségügyi szakember ajánlására vonatkozó állításokat tett videóiban, közölte honlapján a GVH.

Táplálékkiegészítőben találtak nem engedélyezett összetevőket Cikk

Kreatin-nitrátot és teakrint (koffeinhez hasonló, purinvázas alkaloidot) mutatott ki a lengyel hatóság egy USA-ból származó, különleges táplálkozási célú élelmiszerben. A Cellucor C4 G4 Chrome Series nevű készítmény az EU több tagállamában, köztük Magyarországon is kapható. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Európai Unió gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesült az esetről.

Sportoktató költségelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy bt., amely úszásoktatás, sportegyesületi tag gyermekek napi rendszeres úszásedzését, versnyeken való részvételt végez, illetve versenyeket szervez. Ezen bt. személyesen közreműködő tagja által igénybevett alábbi szolgáltatások, illetve termékek elszámolhatóak-e a bt. költségei között : - kondicionáló terem bérletének díja, - táplálékkiegészítők, - melegítő, edzőruha, úszónadrág? Válaszukat előre is köszönjük

Sportszervezet táplálékkiegészítők, vitamin áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Zrt. formában működő sportszervezet látványcsapatsport-támogatás keretében az utánpótlás játékosai részére táplálékkiegészítőket és vitaminonkat vásárol. Kérdésünk az lenne, hogy a vásárlással kapcsolatos előzetesen felszámított általános forgalmi adó összege levonható-e. Az áfatörvény 124. § (1) bekezdésének j) pontja annyit szabályoz, hogy az élelmiszert terhelő előzetesen felszámított adó nem vonható le, de az élelmiszer fogalmára nem ad meghatározást. Mivel a támogatás elszámolására vonatkozóan a társaság a költségek nettó elszámolásáról nyilatkozott, abban az esetben, ha a táplálékkiegészítők és vitaminok előzetesen felszámított áfája nem vonható le, a támogatás elszámolása során jogosult-e a sportszervezet a felmerült teljes költséget (a számlázott bruttó összeget) a támogatás alapjául szolgáló kiadásként feltüntetni? Sérül-e ezzel a vagy bruttó vagy nettó elszámolás választásának kritériuma? Válaszukat előre is köszönöm

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék kivétele kiva hatálya alatt

Szipszer Tamás

adószakértő

Üzemanyagkártya-juttatás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close