68 találat a(z) sztornó cimkére

Pénztárgép összegének javítása Kérdés

Kedves Szakértő! Miután ellentétes híreket hallottunk kereskedőktől a pénztárgép-használattal kapcsolatban, szíveskedjenek az alábbiakban a segítségünkre lenni. Tévesen ütünk be például 5000 forint összeget a pénztárgépbe. Ezt azonnal korrigáljuk, töröljük, még a végső rögzítés előtt. Az összes bevételben ez a tétel nem jelenik meg, csak a pénztárgép szalagon szerepel, hogy sztornó: 5000 forint. Kell-e nekünk ezt az összeget jegyzőkönyvezni? Véleményünk szerint csak azt, amit már kitörölhetetlenül beütöttünk, és a bevételben is benne szerepel. Köszönjük a megnyugtató válaszukat .

Téves számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségüket szeretném kérni abban, hogy mi a legmegfelelőbb/leghatékonyabban eljárás akkor, ha az ügyfél rosszul állította be a számlázó programját. Tévesen beállította a "pénzforgalmi elszámolás" megnevezést, ami valótlan, mert nincs bejelentkezve erre. Sajnos nem vettük észre ezt a megjegyzést a számlán, csak most. Az I. félévre nagyon sok kimenő számlát érint ez a helytelen megjegyzés a számlán. Mi lenne a legjobb megoldás ennek a korrekciójára? Elég-e egy nyilatkozatot írni erről a tévedésről, és esetleg ezt kipostázni a partnereknek (vagy e-mailben elküldeni), vagy le kell stornózni a számlákat, és újra kiállítani? A vevők egy része magánszemély, akiket nem is igazán érint ez a téves megjegyzés adózási szempontból. Köszönöm szépen a segítségüket!

Téves összeget ütött be a pénztárgépbe? Így kell helyesbíteni Cikk

Téves összeget ütött be az eladó a pénztárgépbe, a vevő magával vitte a nyugtát, hogyan módosítható a pénztárgép napi bevételének összege? – kérdezte olvasónk. Sinka Júlia, adó- és számviteli tanácsadó szakértőnk válaszolt.

Számlahelyesbítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég helyesbíteni szeretne egy 2013. évi számlát, amelyet helytelenül áfa nélkül állitott ki. Most utólag felszámitaná az áfát, a számlahelyesbítés emiatt történik. A számlát annak idején számítógéppel állították ki. Kérdésem, hogy sztornózhatja-e a 2013. évi számlát, és kiállíthat-e helyette egy új gépi számlát, természetesen az eredeti teljesítési határidővel? Vagy pedig úgynevezett számlával egyenértékű okiratot kell kiállítania? Utóbbit a számítógépes számlázó programjával nem tud előállítani, mivel a program erre nincs felkészítve. Üdvözlettel várom válaszát.

Számla kiállítása euróban árfolyam Kérdés

Áfaköteles ingatlant értékesítettünk. A szerződésben euróban határozták meg a vételárat, a vevő euróban fizetett, a számlát is ebben állítottuk ki. Kérdezném, hogy milyen árfolyammal kell számolnom az áfa értékét? Az áfatörvény 80. § 2. pontja értelmében, a választott pénzintézet ELADÁSI árfolyamán, vagy a számviteli politikánkban szereplő, választott pénzintézet KÖZÉP árfolyamán? A már esetlegesen rosszul kiállított számlát sztornóznom kell az eredeti példány visszakérésével, vagy elég egy számlával egy tekintet alá eső dokumentum az áfa összegének módosításával? Köszönettel!

Számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2013. szeptemberi keltezésű, 2013. májusi teljesítésű, 2013. október hónapban érkezett jóváíró számla miatt kell-e a május hónapot önellenőriznem? 2014. januári teljesítésű számlát tévesen (áfa) 200 ezer forintról állítottam ki januárban, februárban sztornóztam és kiállítottam (áfa) 150 ezer forintról. Az eredmény 50 ezer forint fizetendő adó csökkenés. Januárra kell önellenőrzést beadnom? Köszönettel: Geyer

Számlázás, sztornózás, áfa-visszaigénylés: mi változik jövőre? Cikk

A napokban elfogadott adótörvények szerint ha a vállalkozás nem ad számlát, nyugtát 2009-ben, akkor nemcsak a cég és az eladó alkalmazott büntethető, hanem félmillió forint bírságot lehet kiszabni az eladó felettesére is. De mi van, ha a számlát teljesítés nélkül vagy hibásan állították ki? Hogyan lehet elkerülni a büntetést és kinek kell önellenőriznie? Farkas Alexandrát, az APEH munkatársát kérdeztük. Kapcsolódó videó a Saldó áfaszakértőjével.

Új áfaszabályok: egyszerűsített számla, stornó, sorszám Cikk

Adható-e egyszerűsített számla magánszemélynek és milyen feltételekkel? Hogyan kell értelmezni az új áfatörvény idevonatkozó paragrafusait? Az új számlák sorszáma hogyan változott? Olvasóink kérdésére a Deloitte szakértői válaszoltak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs