68 találat a(z) sztornó cimkére

Érvénytelen kézi számla: legyen körültekintő az adatszolgáltatásnál! Cikk

Egy kft. adott értékesítéséhez egyszerűsített készpénzfizetési számlát állított ki, amit a NAV online számlaadat-szolgáltatás felületén be is jelentett. Kiderült, hogy mégis átutalással fizetne a vevő. Valamennyi példány begyűjtése, a számla áthúzása rontott jelöléssel, és a számlatömbben megőrzés helyes érvénytelenítés mód? Hogyan kell ezt a NAV oldalán jelenteni? – kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Szállás előlegének visszafizetése, számla sztornózása Kérdés

Nem elismert költség mérlegben Kérdés

Hibás adószámmal kiállított számla Kérdés

Sztornó számla teljesítési dátumának javítása Kérdés

Sztornó számlák Kérdés

Sztornó számla visszamenőleg Kérdés

Teljesítési dátum javítása Kérdés

Katás munkaviszonnyá minősítése Kérdés

M-lap javított számlák Kérdés

Számlamásolat kérése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szállítói tartozásaink közt szerepel egy 2016. júniusban kiállított utalásos bruttó 125 000 Ft-os számla. Oka: a partner ezt a számlát 2016 júniusában lesztornózta, de a sztornó számlát csak e-mail-ben befotózva küldte meg részünkre, így a sztornó nem szerepel a könyvelésünkben. Belátjuk, hogy a problémával már évekkel ezelőtt el kellett volna kezdeni foglalkozni, de kapacitás hiányában eddig az ilyen „kis” összegű tételekkel nem tudtunk foglalkozni. 2019. decemberben postai levélben kértük a partnert, hogy a számla eredeti vagy hitelesített másolatát küldje meg részünkre. Eddig nem kaptuk meg. Többször hívtuk telefonon, ahol különféle válaszokat kaptunk, többek közt például „ha eddig nem volt sürgős, akkor még ráér egy kicsit”… Ettől függetlenül szeretném azt megjegyezni, hogy természetesen fizetési felszólító soha nem jött a partnertől, és nem vitatja, hogy valójában nincs tartozásunk feléjük. Nem vagyok könyvelő, az alábbi kérdéseimre szeretnék választ kapni: - Köteles-e megküldeni a partner a hiteles számlamásolatot (feltehetően az eredeti már nem lesz meg)? - Ha igen, akkor mely jogszabályra hivatkozzunk egy újabb levelünkben feléjük? - Ha ennek ellenére sem küldi meg, akkor mit lehet tenni az elévülés kivárásán kívül? - Ha megküldi, akkor a számlát le kell-e könyvelni? Hogyan kell összevezetni a 2016-os tartozással? Illetve az áfáját be kell-e vallani? Ha igen: mikor kell bevallani (27%-os)? Köszönettel: BÉ

A vevő szerződés hiányára hivatkozva nem fizet Kérdés

Megköszönöm válaszát előbbi kérdésesemre, de csak részben kaptunk választ, visszaszállitani az eszközöket nem tudjuk, mert beépítették, és az bontással jár, ami meg rongálás vagy egyéb büncselekmény lehet? Sajnos csak az előbbi kérdésben feltett megoldás maradhat, hogy kintlévőségként kezeljük a ki nem fizetett eszközeinket, a számlát pedig sztornírozzuk. Ön szerint ez igy megoldható, ezt a kérdés részt ön is igy kezelte. Köszönjük megtisztelő válaszát

Időszakos elszámolú ügylet teljesítési napjának javítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Időszakos elszámolású ügyletnél a számlán tévesen lett feltüntetve a teljesítés napja. Ennek javításában kérném a segítségét. Elszámolási időszak: 2019. augusztus Számla kelte: 2019.09.07. Fizetési határidő: 2019.11.06. A számlán teljesítési időpontként 2019.08.31-e lett feltüntetve 2019.10.30-a helyett. A számlát a vevő 2019. novemberben küldte vissza javításra. A számlázóprogram a javítást két számlával tudja elvégezni. Sztornózásra került a hibás számla, és az új számla az alábbi adatokkal került kiállításra. Számla kelte: 2019.11.25. Teljesítés időpontja: 2019.10.30. Fizetési határidő: 2020.01.24. Kérdésem az lenne, hogy melyik áfaidőszakban számolom el a kiállított javító számlákat (az augusztusi és az októberi áfaidőszakot is önellenőrizni kell)? Válaszukat előre is köszönöm.

Számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk 2018-ban építési-szerelési munkákat végzett a megrendelőnél. Számláinkat egy-egy részfeladat elvégzése és leigazolása (teljesítésigazolás) alapján állítottuk ki. Sajnos a munkálatok befejezése után a megrendelő kifogással élt, állítása szerint egy részfeladatot nem fejeztünk be, így az általa is aláírt teljesítésigazolás alapján kiállított számlánkat pénzügyileg nem rendezte. Küldtünk öt felszólító levelet, amelyeket igazolhatóan megkapott, át is vett, írásban nem reagált megkeresésünkre. Mit tehetünk a már kiállított számlával? Utóbb kiderült, hogy a kifogásolt munka valóban nem készült el.

Pénztárgép – hiányzó bevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vállalkozás online pénztárgép alkalmazására kötelezett. A használat során egy bankkártyás fizetést hiba miatt a pénztárgép sztornózott. Ez csak egy hónappal később, a könyvelés során derült ki. Mi a helyes eljárás ilyenkor?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lakásszövetkezet tulajdonában lévő lakás használata

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Efo gyed mellett

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs