6 találat a(z) szolgáltati idő cimkére

Nyugdíjba menne, de hiányos a tb nyilvántartása a szolgálati idejéről? Így igazolhatja! Cikk

Számos esetben előfordul, hogy a munkavállaló csak a nyugdíjba vonuláskor szembesül azzal, hogy a korábbi munkaviszonyának, keresőtevékenységének időtartama nem, vagy csak részben szerepel a társadalombiztosítási nyilvántartásban.

Nők 40 nyugdíj – tartósan beteg gyermek ápolása. Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1977-ben született gyermekemet egyedül neveltem. Gyermekem 2 éves korától hangszálpolip betegségben szenvedett, többször operálták, folyamatos kezelést igényelt. A gyermek betegsége miatt emelt összegű családi pótlékot kaptam. A fenti időszakban gyermekemet ápoltam, felsőoktatási tanulmányaimat folytattam, majd dolgoztam. A kérdésem: igényelhetem-e, és hogyan a tartósan beteg gyermek után járó egy év szolgálatiidő-kedvezményt? Válaszát előre is köszönöm.

Két év katás vállalkozó – mennyi időnek számítják Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2017 március 1-jén lesz meg a 40 év munkaviszonyom, amiből két éve katás vagyok 50 ezer forint befizetéssel. Az lenne a kérdésem a nyugdíjazásom ezzel későbbi időpontra tolódik? A másik kérdésem az, hogy egyéni vállalkozásomat a nyugdíjazás időszakára meg kell-e szüntetni, vagy szüneteltetni?

Szolgálati idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldi tulajdonban (szerb), magyarországi székhellyel rendelkező munkáltatónál vannak bejelentett magyar munkavállalók. Minden hónapban kapnak elszámolást a munkabérükről, de kiderült, a munkáltató nem fizeti utánuk a járulékot. Van, aki keresőképtelen állományban van, de nem folyósítanak neki táppénzt emiatt (OEP). A kérdésem, hogy így a szolgálati idejüket is elvesztették? Köszönöm válaszát.

Nők 40 éves nyugdíjjogosultsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az illető jelenleg katás egyéni vállalkozó, havi 50 ezer forint katát fizet. Kérdésem, hogy a nők kedvezményes, 40 éves nyugdíjjogosultságához szükséges szolgálati időnél kell-e arányosítani a szolgálati időt, vagy pedig egy katás év egy évnek számít a jogosultság szempontjából? Tisztelettel várom szíves válaszát.

Kiemelt ápolási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiemelt ápolási díjban részesülök. Azt olvastam, hogy ez az időszak nem számít bele a "nők 40" című nyugdíjba vonulási lehetőségbe. Kérdésem az lenne: van lehetőség járulékbefizetésre, hogy egyenértékű legyek a teljes munkaviszonyban lévőkkel? A végcél az lenne, hogy beleszámítson ez az időszak is hamarabb, mint a 65 éves kor. Vagy egy kétórás bejelentett munka megoldás lehet? Mi lehet a megoldás? Köszönettel!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó 1 százalék kedvezménye

Pölöskei Pálné

adószakértő

Beszámoló cseréje

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kata

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs