3 találat a(z) szolgáltatás nyújtása cimkére

Közösségen belülre és kívülre nyújtott szolgáltatások áfája Kérdés

Alanyi adómentes asztalos szolgálatásnyújtása Ausztriába Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentes (katás is) belföldi adóalany közösségi adószámmal rendelkezik, ausztriai adóalanynak (van érvényes közösségi adószáma) konyhabútort értékesít, melyet az ausztriai helyszínen beépítve ad át. Ez esetben szolgáltatásnyújtásról van szó (39. § (1)? A kiállított számlán mely paragrafusra kell hivatkozni? Ha a megrendelt beépítendő konyhabútorra előleget kér, akkor mi kell, hogy a számlán szerepeljen? Köszönöm válaszát!

Számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem egyéni vállalkozó (mezőgazdasági szolgáltatást nyújt) és családi gazdálkodás vezetője is egyben. A beérkező számlákat a családi gazdaságban számolom el, itt lettek aktiválva a tárgyi eszközök is. Hónap végén összeszámolom, hogy az egyéni vállalkozásban mennyi gázolajat használt el az ügyfelem, és ezt azt összeget a családi gazdaságból kiszámlázom az egyéni vállalkozás felé. Kérdésem, hogy helyesen járok-e el, valamint hogy áfásan, vagy áfa nélkül kell számlázzak ebben a speciális esetben. Az áfafizetési kötelezettséget az általános szabályok szerint állapítjuk meg. Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Helyi iparűzési adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close