21 találat a(z) szolgálati járadék cimkére

Szolgálati járadék és rokkantsági nyugdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbival kapcsolatban kérném az állásfoglalását. Egy szolgálati járadékban részesülő munkavállalónk sajnálatos módon súlyos beteg lett. Az orvos azt tanácsolta, hogy indítsa el a rokkantsági kérelmet. Szeretnék ez ügyben felvilágosítást, hogy amennyiben rokkantnyugdíjas lenne, akkor a szolgálati járadékot vissza kellene mondani, vagy esetleg párhuzamosan járhat mindkettő? Egyebekben felmerült az a kérdés is, hogy ha ne adj' Isten a legrosszabbra kerülne a sor, akkor özvegyi nyugdíj, illetve árvaellátás esetében hogyan jár jobban a munkavállaló családja? Érdemes foglalkozni a rokkantsági nyugdíj kérdésével? Válaszát előre is köszönöm.

Nyugdíjra számíttatná át szolgálati járandóságát? Ezekre figyeljen! Cikk

A szolgálati nyugdíjakat 2012-től meghatározott körben szolgálati járandósággá alakították át, amelyet (kivételes esetektől eltekintve) csökkentett mértékben kell folyósítani. Meddig érvényesíthető a csökkentés? Mit kell figyelembe venni a járandóság öregségi nyugdíjjá alakításakor? Összefoglaltuk.

4 gyermekes család, apa szolgálati járadékos Kérdés

4 gyermekes család, apa szolgálati járadékos. 2 gyermek már kereső, 2 gyermek egyetemi hallgató. Jár-e valymilyen adókedvezmény a még eltartott , jövedelemmel nem rendelkező egyetemi hallgató gyermek után ?

Szolgálati járadék Kérdés

Rendvédelmi nyugdíjas szolgálati járadéka milyen jogi értelmezést kap 2013-ban? Milyen rendelkezések alapján számolják a nyugdíj helyett járó szolgálati járadékot ? 30 év szolgálati viszony elveszik-e ? Lehet-e munkát vállalni, és ha igen mennyit, ha igen, megmarad-e a járadék? Idénymunka beleszámít - e a munkavállalás fogalmába?

Szolgálati járadékos munkavállaló Kérdés

Szolgálati járadékos munkavállalótól kell-e nyugdíjjárulékot vonni?

Szolgálati járadékra jogosultság Kérdés

Szolgálati járadékos esetében a minimálbér havi 1.5 szorzatának éves összegébe beleszámít-e az osztalékként kivett összeg?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

2020. évi helyi iparűzési adó

Szipszer Tamás

adószakértő

Több éve vásárolt kriptovaluta értékesítése 2022-ben

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs