179 találat a(z) szociális hozzájárulási adó cimkére

Csökken a szocho – már meg is szavazta az Országgyűlés Cikk

Az Országgyűlés ma már meg is szavazta a szociális hozzájárulási adóról szóló törvény módosítását: a kormány tegnap nyújtotta be az erről szóló törvényjavaslatot.

Befizetés Esemény

Bevallás Esemény

Őstermelő – szociális hozzájárulási adó kötelezettség Kérdés

Kedves Adózóna! Kérdésem a 1958-as bevallás kiöltésére irányul. Mezőgazdasági őstermelő ügyfelem éves árbevétele (támogatással együtt) 25 773 611 Ft. Ez után az új jogszabály szerint, ha 5 fős családi gazdálkodásban vannak és átalányadózásban adóznak, akkor mennyi szochofizetési kötelezettségük lesz? Valamint a 1958-as bevallást eddig a két felnőttre adtuk le negyedévente, akkor ez a továbbiakban marad ugyanúgy, csak ki kell tölteni a nyomtatványon a szociális hozzájárulás mezőt? Várom mihamarabbi válaszát!

Csökkent az adónemek száma, de rekoridő megy el a bevallásokkal Cikk

60, 59, 58, 55… így változott az adónemek száma Magyarországon az elmúlt 4 évben. Míg a tendencia mindenképpen biztató, a számok mögött összetettebb jelenségek bújnak meg – mérte fel a Jalsoszky Ügyvédi Iroda.

Szochokedvezmények 2019-ben, táblázatban Cikk

2019. január 1-jétől nagy horderejű módosítás történt a szociális hozzájárulási adóból igénybe vehető kedvezményekben (közben a szocho mértéke változatlanul 19,5 százalék).

Részmunkaidős szochokedvezménye Kérdés

55 év feletti munkavállaló munkaideje 1-jétől 14-éig heti 12 óra, erre az időszakra a munkabére 25 ezer forint, 15-étől 30-áig heti 20 óra, erre az időszakra a munkabére 53 ezer forint. Hogyan kell kiszámolni a szochokedvezmény összegét?

Dugába dőlhetnek a bértárgyalások Cikk

A munkaadók szerint a tárgyalások sikerességét teszi kétségessé, ha nem januárban csökken a szociális hozzájárulási adó, írja az mfor.hu.

Bajok a szakképzési hozzájárulás összegének meghatározásával Cikk

Még „az önkéntes jogkövetésre törekvő, megfelelő szakmai háttérrel rendelkező adózóknál is előfordul a szakképzési hozzájárulás összegének téves meghatározása” állapítja meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a szakképzési hozzájárulással kapcsolatos ellenőrzések tapasztalatai alapján összeállított tájékoztatójában. Valóban, a szakképzési hozzájárulás megállapítása során az első nehézség a közteher alapjának meghatározása.

Kihirdették a szociális hozzájárulási adóról szóló törvényt Cikk

A 2018. évi 123. számú Magyar Közlönyben megjelent a 2018. évi LII. törvény a szociális hozzájárulási adóról.

Ősszel kerülhet napirendre a szocho csökkentésének átütemezése Cikk

Januártól már csökkenhet a szociális hozzájárulási adó, amennyiben a bérmegállapodást a felek ősszel módosítják, az ezzel kapcsolatos tárgyalásokhoz azonban szükség van az év utolsó hónapjaiban megjelenő adatokra – értesült a Magyar Idők.

Rehabilitációs kártya Kérdés

Tisztelt Szakértő! A rehabilitációs kártyával rendelkező munkavállaló után a munkáltatónak nem kell megfizetnie a 27 százalékos szociális hozzájárulási adót. Ugyanez igaz a kifizetőre is, ha a rehabilitációs kártyával rendelkezővel megbízási szerződést köt? Köszönöm a válaszát.

Szocho-kedvezmények kiva alatt. Előnyök és hátrányok Cikk

Kiva szerinti adózás választása esetén számolni kell azzal is, hogy a szocho-kedvezmények szűkebbek, mint a társasági adózásnál.

Változik a szocho alapja, ha magánszemély fizeti Cikk

A jövedelem 82 százalékáról 84 százalékára nő 2018. januártól a szociális hozzájárulási adó alapja, ha a szocho fizetésére a magánszemély kötelezett – derül ki a NAV közleményéből.

Szochokedvezmény Kérdés

Kérdésem, hogy főfoglalkozású egyéni vállalkozó (nem munkaviszony) igénybe veheti-e a szochokedvezményt, ha elmúlt 55 éves? Válaszukat előre is köszönöm

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalékfizetési határozat megszűntetése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Honkongi szoftverszámla

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close