27 találat a(z) szlovák állampolgár cimkére

Uniós munkavállaló taj nélkül kilépett Kérdés

Szlovák orvosi igazolás Magyarországon Kérdés

EU főiskolai hallgató munkaviszonyban Kérdés

Szlovák állampolgár, Magyarországon tanuló foglalkoztatása Kérdés

Szlovák állampolgár munkaviszonya Magyarországon Kérdés

Külföldi EU-állampolgár táppénz intézése Kérdés

Szlovák állampolgár családi kedvezménye Kérdés

Szlovák állampolgár egyéni vállalkozó Kérdés

Szlovák állampolgárságú munkavállaló nyugdíjas státusz megítélése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbiakban kérném segítségüket: Szlovák állampolgárságú munkavállaló, Szlovákiában él és ott történik részére a nyugdíj folyósítása, a határ mentén átjár dolgozni Magyarországra. Jelenleg Magyarországon bejelentett lakcímmel nem rendelkezik. 1951-es születésű, Magyarországon elérte az itthoni törvények szerinti, reá irányadó nyugdíjkorhatárt, de itt nem részesül nyugdíjban. Kérdésem az lenne, hogy a dolgozót, hogyan kell minősíteni járulékfizetés szempontjából? Azonos lesz a magyarországi nyugdíjasok megítélésével? Ezt azt jelenti, hogy részére is csak 15 százalékos szja-fizetési kötelezettség vonatkozik? Válaszukat előre is köszönöm!

Szlovák állampolgár egyéni vállalkozó Magyarországon. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem szíves segítségét. Szlovák állampolgár indíthat-e Magyarországon katás egyéni vállalkozást? (Nálunk szeretne szolgáltatási tevékenységet végezni.) Amennyiben igen, úgy megteheti-e, hogy havi 25 ezer kata adót fizessen 50 ezer helyett? Ugyanis Szlovákiában rendelkezik heti 40 órás biztosított jogviszonnyal. Válaszát előre is megköszönve Tisztelettel Maradok!

Szlovák állampolgárságú magyarországi egyetemista foglalkoztatása megbízási jogviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szlovák állampolgárságú, magyarországi egyetemen hallgató kollégát foglalkoztatunk megbízási jogviszonyban. Szlovákiában azt mondták neki, jelentkezzen ki, ha a magyarországi jogviszonya alapján biztosítottnak minősíti. Napidíj van meghatározva neki és hónap végén a ledolgozott napokra számfejtjük a juttatását (3187 Ft/nap). Kérem szíves segítségüket, hogy milyen feladataink vannak a bejelentésen kívül, illetve hogy valóban ki kell jelentkeznie a hazájában? Köszönettel:

Szlovák állampolgár magyarországi munkavégzésének járulékterhei Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy projektben, egyszerűsített foglalkoztatás keretében 5 napig foglalkoztatott szlovák állampolgár (csakis ezért utazott ide, az 5 nap leteltével hazatért) után keletkezik-e a magyarországi munkáltatónak járulékfizetési kötelezettsége a szlovák társadalombiztosítás felé? A díjazás nem haladta meg az adómentes összeget. Változik-e a válasz, ha E104-es nyomtatványt hoz, vagy ha A1-est vagy? Ha egyiket sem? Válaszukat előre is köszönjük !

Szlovákiában vállalkozó, Magyarországon munkaviszonyban dolgozó biztosítása Kérdés

Tisztelt Szakértők! Szlovákiai lakcímmel rendelkező szlovák állampolgár Szlovákiában vállalkozói tevékenységet folytat. Jól gondolom, hogy ha ezt a személyt Magyarországon teljes munkaidős munkaviszonyban alkalmaznák (úgy, hogy ezzel párhuzamosan folytatná a vállalkozói tevékenységét is Szlovákiában), akkor Magyarországon lesz biztosított (tehát járulékfizetési kötelezettsége itt keletkezik)?

Szlovák állampolgár osztaléka utáni eho - önellenőrzés Kérdés

Tisztelt Horváthné Szabó Beáta! Korábban már kaptunk megerősítő választ Öntől, hogy ha szlovák állampolgár a magyar cégéből osztalékot vesz ki, akkor csak az szja-t kell megfizetnie, hogyha rendelkezik igazolással a külföldi biztosítotti státuszáról. A korábbi könyvelője ezzel ellentétben 2017-ben ehót is fizettetett vele. Ha olyan igazolást hoz, ami a 2017-es évre is vonatkozik, akkor jól gondolom, hogy önellenőrzéssel visszakérhetjük a tévesen megfizetett ehót? Válaszát előre is köszönöm!

Milyen járulékot vonjunk? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk (magyar kft.) a győri telephelyén szlovák állampolgárt szeretne foglalkoztatni munkaszerződéssel napi 6 órában. A szlovák férfi Szlovákiában egyéni vállalkozó. Milyen járulékot kell tőle vonni a magyar cégünknek? Köszönöm: Maróthiné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Tőkekivonás kivás adózónál

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Fel nem lelt tárgyi eszköz számviteli elszámolása

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs