131 találat a(z) szja-visszatérítés cimkére

Családi adókedvezmény és szja-visszatérítés emelt családi pótlék mellett Kérdés

Szja-visszatérítés Kérdés

Szja-visszatérítés 2. Kérdés

Szja visszatérítése Kérdés

Szja-visszatérítés Kérdés

Hamarabb utalják ki az szja-visszatérítést az adóbevallásban igénylőknek Cikk

Azok a családok, amelyek az adóbevallásukban veszik igénybe az adó-visszatérítést, az eredeti határidőnél korábban kaphatják kézhez az összeget – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében.

Szja-visszatérítés: ők is megkaphatják, ha gyorsan intézkednek Cikk

Azoknak is járhat az adó-visszatérítés, akiknek a jogosultsági feltételei visszamenőleg fennállnak – rögzítette a Pénzügyminisztérium február 18-ai közleményében. Ez a lehetőség elsősorban azokat a nem házasságban élő szülőket érinti, akik felváltva nevelik a gyermeküket. Az adó-visszatérítés azoknak a szülőknek is jár, akik felváltva gondozzák a gyermeküket, és a családi pótlék 50-50 százalékos visszamenőleges (decemberi) folyósítására vonatkozó kérelmüket legkésőbb február 28-áig benyújtják a kormányhivatalhoz.

Visszamenőleg is járhat a családi adó-visszatérítés Cikk

A családi adó-visszatérítéshez való jog nem veszhet el: amennyiben a feltételek fennállnak, visszamenőleg is járhat. A lehetőség jellemzően azokat a szülőket segítheti, akik felváltva nevelik gyermeküket – hívja fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium.

Kata támogatás Kérdés

Katás vállalkozó szja-visszatérítése Kérdés

Áll a bál az szja-visszatérítés miatt, a NAV hárít Cikk

Óriási a felháborodás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Facebook-oldalán azoknak az adózóknak a részéről, akik hiába várták az szja-visszatérítést, az nem érkezett meg a mai napon a számlájukra. A bejegyzésekből kiderül, az adóhivatal sem tud pontos választ adni arra, ki, miért nem kapta meg az őt megillető összeget.

Szja-visszatérítés: mire érdemes fordítani? Cikk

Mára 1,9 millió szülő kapta vissza a múlt évben befizetett személyi jövedelemadóját. Közel 600 milliárd forint landolt így a gyermekeseknél. Átlagosan nagyjából 315 ezer forint jut egy szülőnek, de a befizetett szja-tól függően akár 809 ezer forint is érkezhet a jogosult számlájára. Ha pedig mindkét szülő jogosult a maximális visszatérítés összegére, több mint 1 millió 600 ezer forinttal gyarapodik a családi kassza. A Grantis pénzügyi közvetítő összegíűjtött pár lehetőséget, hol vehetik a legnagyobb hasznát a gyermekesek az adó-visszatérítésnek.

Meghosszabbodnak a lejáró építési, bontási engedélyek, szja-visszatérítéssel kapcsolatos rendelkezés is került a jogszabályba Cikk

Egy február 11-én megjelent kormányrendelet szerint azon engedélyek, melyek hatálya 2021. november 24. napján vagy azt követően a veszélyhelyzet ideje alatt járt vagy járna le, meghosszabbodik az engedély hatályának lejáratától számított további egy évvel. A jogszabály végére bekerült egy a gyermeket nevelő magánszemélyek adó-visszatérítéséről szóló rendeletet módosító előírás is.

Szja-visszatérítés Kérdés

Szja-visszatérítés igénylése nem házastársként Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Táppénzjogosultság vége

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs