23 találat a(z) szervizdíj cimkére

Szervizdíj Kérdés

Szervizdíj Kérdés

Szervizdíj kifizetése Kérdés

Szervizdíj, borravaló Kérdés

Járulékfizetési mentesség Kérdés

Tisztelt Adózóna! A 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet és annak részletszabályait tartalmazó 61/2020. Korm. rendelet alapján a készpénz, mint béren kívüli juttatás, Szép Kártya, önkéntes pénztár, cafeteria elemek illetve szervizdíj után is figyelembe vehető-e az érintett ágazatokban a járulékfizetési mentesség? Köszönettel:

Szervizdíj könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hogyan könyveljük a szervízdíjat, melyek a kontírozási lépései? Értékesítés nettó árbevétele vagy munkavállalóval szembeni kötelezettség, hiszen ki kell fizetni az adókkal csökkentett részt? Az iparűzési adóról szóló törvény kiemeli, hogy az értékesítés nettó árbevételét csökkenteni kell a szervízdíj összegével az iparűzési adó alapjának meghatározásakor. Társasági adónak és a turizmus fejlesztési hozzájárulásnak nincs ilyen csökkentő tétele, de ha az értékesítés nettó árbevételének része akkor ezeknek az adónemeknek az alapját képezi? Hova kerül a beszámolóban? Válaszát köszönöm!

Szervizdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szállodai szolgáltatásnál a szolgáltatáscsomag tartalmazza a reggelit és a félpanziós vacsorát, ami tartalmazza a szervízdíjat. Megtehetjük-e, hogy a csomagárat számlázásnál szétbontjuk, és külön tételen szerepeltetjük a szállodai szolgáltatást reggelivel, a vacsorát és a szervizdíjat? Szervizdíjat egyáltalán számolhatunk-e csomagárnál? Igaz, hogy éttermi szolgáltatás is van a csomagban, de a főszolgáltatás mégiscsak szállodai szolgáltatás. Köszönnettel: Hné

Felszolgálási díj zsebbe, közös kasszára vagy számlára Cikk

Az éttermi számlán külön feltüntetett szervizdíj alapján kifizetendő felszolgálási díj módjára van-e valami törvényi előírás? Kaphatják-e azt az abban részesülők havonta összevontan? Utalással megoldható-e a kifizetés vagy csak készpénzben lehet? Olvasónk kérdéseire Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Felszolgálási díj kifizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az étteremben a számlán külön feltüntetésre kerülő szervizdíj alapján kifizetésre kerülő felszolgálási díj kifizetésére van-e valami törvényi előírás? Kaphatják-e az abban részesülők havonta összevontan? Utalással történhet-e a kifizetés vagy mindenképpen készpénzben kell kifizetni? Segítségét előre is köszönöm!

Borravaló, szervizdíj: különbségek adózásban, papírmunkában Cikk

A borravalóval kapcsolatos adózási és adminisztrációs munkákról érdeklődött olvasónk. Kérdéseire Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő válaszolt.

Gépjármű szervizelési díja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét abban, hogy ha a gépjármű kötelező szervize után kibocsátott számlán csak olajszűrő, motorolaj, folyadék, tömítőgyűrű szerepel, kettős könyvelésben anyagköltségként könyveljük? Ha a számlán munkadíj is lenne feltüntetve, meg kellene bontatni a számlát anyagra és igénybe vett szolgáltatásra, vagy igénybe vett szolgáltatás lenne a számla teljes összege? Köszönöm a segítséget.

Nettó ár Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vendéglátásban alkalmazott nettó árnak meg kell-e egyeznie az azonos ételeknél? Itt a kiszállított és a helyben fogyasztott áfakülönbségre gondolok. Például a helyben fogyasztott cigánypecsenye és a kiszállított pecsenye nettó árának kötelező-e megegyeznie? Ki jogosult és milyen feltételek megléte esetén a helyben fogyasztott ételekre szervizdíjat felszámítani? Köszönöm a válaszát. Zsuzsa

Szervizdíj, felszolgálási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Előfordulhat-e szabályosan olyan tétel egy étterem számláján, mely az étterem által külön felszámított szervizszolgáltatásért kerül rögzítésre, de ez nem képezné az alkalmazottak bevételét, mivel a szerződésük szerint csakis munkabérre jogosultak. Ha ez lehetséges, akkor nem kell megfizetni a 15%-os járulékot?

Borravaló, szervizdíj – akkor és most Cikk

Év végén az ünnepek alatt még az is megfordul valamilyen vendéglátóhelyen, akinek ez év közben egyébként nem jellemző szokása. Természetesen a cechet megtoldjuk a borravalóval… Az alábbiakban ennek kultúrtörténetét járjuk körbe, rendhagyó módon adótippek nélkül.

Szervizdíj egyszerűsített foglalkoztatottnak Kérdés

Kérem szíves tájékoztatását, hogy szállodában dolgozó egyszerűsített foglalkoztatottnak (turisztikai idénymunkásnak) szervizdíj fizethető-e, ha nem, akkor miért nem, ha igen, akkor azt és a nyugdíjjárulékát a havi járulékbevallásban milyen alkalmazás jogcím alatt kell szerepeltetni a 9. lapon?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz

Pölöskei Pálné

adószakértő

Nemleges nyilatkozatú őstermelő szochója

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close