110 találat a(z) személyi jövedelemadó cimkére

Így változnak az személyi jövedelemadó szabályai 2013-ban Cikk

A HVG–Nexon adóváltozások konferencián az Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai ismertették a jövő év legfontosabb adózási változásait. Ennek alapja a november 29-ei dátummal kihirdetett 2012. évi CLXXVIII. törvény, amely a 159. Magyar Közlönyben jelent meg. A személyi jövedelemadó sok apró módosítása közül a következőket emelték ki.

Lesz akinek 20 ezer forinttal is nő a havi bére Cikk

A múlt hét is színes volt az adózási hírekkel, a kisvállalati adótörvény elfogadásával indult és az újabb „salátatörvénnyel” zárult: október 12-én benyújtotta a kormány az adószabályokat 2013-tól módosító törvényjavaslatát az Országgyűlésnek, amely majdnem harminc törvényt módosítana. A változások olyan gyorsaságot követnek, hogy a pontos részletek áttekintése sem a jogalkalmazóknak, sem a szabály-lkotóknak nem jelent könnyű feladatot. A következőkben elkezdjük a csomag vizsgálatát s a fő elemek kiemelését a változások fő irányairól.

Mennyit bukhatunk a NAV ügyfélszolgálatán? Cikk

Számtalan kérdés, jogértelmezési probléma merül fel a 1153-as személyi jövedelemadó bevallással kapcsolatosan. Az adóhatóság szeretne mindenkit a vitás kérdésekben az ügyfélszolgálatokra irányítani. Nézzük meg konkrét példákon keresztül, mennyit lehet bukni azon, ha nem az okleveles adószakértőre, hanem a NAV ügyfélszolgálatára hallgatunk. Angyal József kommentárja.

Válaszadó 2012/3. Cikk

Osztalékelőleg elszámolása - helyesbítés Cikk

Egyik cikkünkben az osztalékelőleg elszámolásáról és egy korábbi írásban két szakértőnktől kétféle álláspontot jelentettünk meg. Az alábbiakban ismételten közöljük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal álláspontját. Az esetleges félreértésekért elnézésüket kérjük.

Lesz egykulcsos szja és jár állami nyugdíjjogosultság pénztártagoknak Cikk

A gazdasági stabilitási törvényt - amely eredetileg a pénzügyi stabilitás címet viselte, ám egy fideszes módosító indítvány megváltoztatta - a kormánypárti frakciók támogatásával fogadta el a Ház. A Jobbik nemmel szavazott, az MSZP és az LMP képviselői nem vesznek részt az ülésen.

Szja-előleg befizetése Esemény

Tavaly 1,7 milliárdot keresett valaki, egyre több a minimálbéres Cikk

A legmagasabb jövedelem tavaly 1,7 milliárd forint volt, az éves szintű minimálbér értékének megfelelő vagy annál alacsonyabb jövedelmet pedig az összes adózó 27,9 százaléka, 1,258 millió adózó vallott be, 88 ezer fővel több, mint egy évvel korábban - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden publikált adataiból.

Orbán Viktort óva intik az szja emelésétől Cikk

Orbán Viktor tizenegy vezető közgazdásszal folytatott megbeszélésén a szakértők többsége egyetértett az államadósság- és deficitcsökkentő gazdaságpolitika folytatásával, a szerkezeti átalakítások szükségességével és óva intették a kormányt az arányos adórendszer megváltoztatásától és az adó, ezen belül a jövedelemadó emelésétől - mondta el Matolcsy György a megbeszélést követően csütörtökön.

Mínuszok az adóbevételekben - mit tehet a kormány? Cikk

Szűkös repertoár áll a kormány rendelkezésére ahhoz, hogy tartsa az idei hiánycélt, eszközöket még leginkább a kiadáscsökkentési oldalon találhat. Az igazi kérdés persze a jövő évi költségvetés lesz, különösen a mostani adórendszer mellett.

Elúszhat az 1 százalék a köztartozás miatt Cikk

A személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékából részesülni kívánó szervezeteknek időben rendezniük kell köztartozásukat, mert egyébként nem lesznek jogosultak a részükre felajánlott összegre - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

Mulasztási bírság: mit tegyünk, hogy ne kelljen befizetnünk? Cikk

Idáig 925 ezer embernek több mint 61 milliárd forint adó-visszatérítést utalt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A hatóság közleménye szerint a bevallások feldolgozása még tart.

Angyal József Cikk

Okleveles matematikus végzettséggel, több mint 20 éves szoftverfejlesztői múlttal érte meg a rendszerváltást.

Surányi Imréné Cikk

Cégtelefon magáncélú használata: kinek és mennyit kell fizetni? Szakértői Kommentár

A személyi jövedelemadó törvény 2011-től bevezetett változásai a cégtelefon magáncélú használatával összefüggő adókötelezettséget is érintik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzemanyag hatósági/piaci ár könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Földbérleti díj kifizetése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs