105 találat a(z) szankció cimkére

Kizárólagos bónuszok kkv-knak Cikk

Vannak olyan kedvezmények a társasági adóban, amelyeket kizárólag a kis- és a közepes vállalkozások vehetnek igénybe. Ezek feltételeit, érvényesítésének módját, továbbá a mulasztás esetén alkalmazott szankciókat foglaltuk össze.

Kkv-kedvezmények beruházás, beszerzés és létszámnövelés után Cikk

A kis- és közepes vállalkozások számos kedvezményt érvényesíthetnek a társasági adó rendszerében. Ismertetjük ezek feltételeit, továbbá az esetleges nem-teljesítés esetén alkalmazott szankciókat.

Egyéni vállalkozás indítása bt. mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy beltag egyéni vállalkozóként működne tovább a bt. megszűnése után. Viszont a bt. megszűnése sajnos nem megy egyik napról a másikra. A kérdésünk az, milyen szankcióval jár, ha még a cégbíróságon nem törölték a bt.-t, viszont már elindította az egyéni vállalkozását a beltag? A beadott 1041-esekből látható, hogy mikor van a záró dátuma a végelszámolásnak és azt követő nap indul az egyéni vállalkozás. Záróbevallások NAV-igazolása folyamatban van. Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvény szabályozza a kérdést: "3. § (2) Nem lehet egyéni vállalkozó: d) aki egyéni cég tagja vagy gazdasági társaság korlátlanul felelős tagja. A rendelkezés szerint a betéti társaság beltagja nem a foglalkoztatási jogviszonyára tekintettel, hanem a korlátlanul felelős tagságára figyelemmel nem lehet egyéni vállalkozó. Tehát nem elég a kijelentés a tagsági jogviszony megszüntetése szükséges." Amennyiben arra vár a beltag, hogy töröljék a céget, addig a biztosítása is szünetelne... nem tudná a munkáját jogszerűen végezni. Köszönettel.

Megbüntethetik a spanyolokat és a portugálokat Cikk

Jóváhagyták a Spanyolország és Portugália elleni deficitszankciós eljárás elindítását az Európai Unió pénzügyminiszterei a Brüsszelben kedden tartott ülésükön.

Az orosz szankciók meghosszabbítására készül az EU Cikk

Az Oroszországgal szemben érvényben lévő szankciók meghosszabbítását jósolta hétfőn Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. A korlátozó intézkedések hat hónappal történő kiterjesztését nevük mellőzését kérő EU-források is biztosra veszik. Az EU júniusban napvilágra kerülő új külpolitikai stratégiája Moszkvát már nem stratégiai partnerként, hanem stratégiai kihívásként írja le.

Helyi adó bevallása Kérdés

Tisztelt Adózóna! A helyi adókkal kapcsolatos kérdéseim a következők: – Magántulajdonú családi házamban állandó bejelentett lakosként nem lakom, a ház bérbe adva sincs. Milyen adófizetési, illetve -bevallási kötelezettségem van? – Ha lett volna bevallási kötelezettségem – de azt nem teljesítettem – hogyan lehet ezt a hibát javítani, mert ez több év...? – Milyen büntető szankciókra számíthatok? Köszönettel kérném a válaszukat.

Kamarai tagdíj Kérdés

Tisztelt Adózóna! Jó lenne egy összefoglaló a kötelező kamaraihozzájárulás-fizetésről. Mi a befizetés határideje? Hogy működnek a szankciók, ha valaki nem fizet? A kamarák tájékoztatója is kicsit "szégyenlősen" fogalmaz erről, főként a kamarai tagsággal foglalkozik. Márpedig a 5000 forinttal nem vagyunk tagok.

Újabb büntetés jön a feketepiaci taxisokra Cikk

Márciustól újabb szankciók lépnek életbe az engedély nélküli, feketepiaci taxizás visszaszorítása érdekében – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdai MTI-hez eljuttatott közleményében.

Csok új lakásra: méretek, összegek, feltételek és szankciók Cikk

Nem kaphat akárki akármilyen lakásra csok-ot, bőven akadnak kizáró okok, ráadásul a támogatást követő évtizedre is elköteleződést várnak a támogatottaktól. Meghiúsulás esetén szigorú a büntetés.

Kemény szankciók eltitkolt külföldi jövedelmekre Cikk

A 2016-os esztendő lényeges változást hozott az államok közötti banki adatcserében. Elkezdődött ugyanis az automatikus adóügyi információcsere első fázisa, amely keretében bizonyos országok már idén januárban elkezdték az adatgyűjtést, majd az ügyfelekre és azok számláikra vonatkozó adatokat 2017-től továbbítják az illetékes országok adóhatóságai felé – írja adóhírlevelében a Mazars.

Munkavállaló felelőssége Kérdés

Kérdésem arra irányul, hogy a munkáltató a munkavállalóval kötött munkaszerződésben kiköthet-e olyan feltételt, miszerint a munkáltatóval szerződéses viszonyban álló ügyfelekkel a munkavállaló munkaviszonyának megszűnése után egyező tartalmú szerződést adott időszakon belül nem létesíthet. Például egy volt könyvelő ilyen módon "nem vihet el" ügyfelet, csak a szerződésben meghatározott szankciók figyelembevételével. Ha lehet ilyen kitételt belefoglalni a munkaszerződésbe, mi az a törvény által megengedett maximum szankció, amit még lehet érvényesíteni?

Üzletrészeladás adólevonás Kérdés

Mit kell tenni az eladónak, ha a kifizető nem vonta le a kifizetett üzletrész után az szja-t és ehót? (2015.11. 29-én lett kifizetve.) Mikor és hogyan – milyen nyomtatványon – kell bevallani és befizetni az adókat? Milyen szankció jár a kifizetőnek a levonás elmaradásáért?

Egyéni vállalkozó így érvényesíthet kisvállalkozói kedvezményt Cikk

Meghatározott feltételekkel az egyéni vállalkozók is érvényesíthetnek kisvállalkozói kedvezményeket. Összegyűjtöttük ezeket, továbbá azt is, hogy milyen szankciókkal jár, ha valaki megszegi a kedvezmény előírásait.

Vasárnapi munka, pihenőidő: ilyen szankciókkal járhat a szabálysértés Cikk

Virágboltban rendszeresen dolgoztatják a munkavállalókat. Jár-e ez bármilyen büntetéssel a munkaadónak és a munkavállalónak? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Újabb pofon Magyarországnak az uniótól Cikk

Sérti az uniós jogot az a szankciórendszer, amelyet Magyarország alkalmaz azokkal szemben, akik az Európai Unió külső határának átlépésekor elmulasztják bejelenteni, hogy sok készpénz van náluk – mondta ki csütörtökön nyilvánosságra hozott ítéletében az Európai Bíróság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó euróban fizethet-e ki egyéni vállalkozói kivétet?

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Térítés nélküli gyógyászati eszköz könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Előre értékesítés lehetősége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs