293 találat a(z) szakképzési hozzájárulás cimkére

Bevallási határidő Esemény

Adózási határidők 2019. szeptember 9-15. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Szakképzési hozzájárulás teljesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. a saját munkavállalóit a munkájukhoz szükséges szakmai képzésre küldi. Van-e lehetőség arra, hogy a szakképzési hozzájárulás fizetésénél ezt valamilyen jogcímen csökkentő tételként figyelembe lehessen venni? Válaszukat köszönöm. Némethné T. Krisztina

Adózási határidők 2019. augusztus 12-18. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Adócsökkentést szorgalmaz az ÁSZ vezetője Cikk

A jelenlegi folyamatok mellett lehetővé válhat a személyi jövedelemadó további csökkentése, ami elősegíti a gazdaság további fehéredését, a fogyasztási típusú hitelek helyett pedig a rövid és hosszú távú lakossági megtakarításokat kell elősegíteni – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Magyar Hírlap csütörtöki számában megjelent interjúban.

Lengyel ügyvezető díjazása utáni járulékfizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk egy lengyel társaság 100 százalékos tulajdonában van. A anyacég lengyel ügyvezetőt is választott a magyar mellé, aki megbízási díj ellenében látja el a tisztségét. Az ügyvezető hazájában rendelkezik biztosítással, ételvitelszerűen kint él. Kérdésünk, hogy az őt megillető díjazás után kell-e bárminemű levonást eszközölnünk (szja, nyugdíjjárulék stb.), illetve kell-e utána szakképzési és szociális hozzájárulást fizetnünk? Köszönettel.

Befizetési határidő Esemény

Bevallási határidő Esemény

Megjelent a júniusi VálaszAdó Cikk

A bevallási és a beszámolókészítési feladatok végeztével új, halaszthatatlan teendőjük van a vállalkozásoknak.

Befizetés Esemény

Bevallás Esemény

A szakképzési hozzájárulás összegének megállapítása Cikk

A szakképzési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettségét a kötelezett alapvetően három módon, fizetéssel, gyakorlati képzés szervezésével, illetve saját munkavállalók képzésével teljesítheti. Bármely megoldást is választja, az első lépés a pénzbeli kötelezettség meghatározása.

Képesítés költségének levonhatósága a szakképzési hozzájárulásból Kérdés

Tisztelt Adózóna! Teljesíthető a szakképzési hozzájárulási kötelezettség azzal, ha a gépkocsivezetők számára a társaság szervezi és fizeti a GKI (árufuvarozói) vizsgát, illetve a targoncások részére egy kiegészítő képzést és vizsgát (vezetőállásos targoncás vizsgát) biztosít? Üdvözlettel: Szilassy Szilvia

Hallgató szakmai gyakorlata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünknél jelentkezett egy munkaügyi főiskolai hallgató, aki szeretné a háromhetes szakmai gyakorlatát nyáron nálunk tölteni. Azt nem tudjuk még, hogy nappali vagy levelező tagozatos a hallgató (nem tudom, van-e különbség a nappali és a levelező hallgató szakmai gyakorlata között). A munkáltatónak együttműködési megállapodást kell kötnie az egyetem munkaügyi főiskolájával? A hallgatóval kell-e hallgatói munkaszerződést kötni? Mivel három hétről lenne szó, a munkáltató nem köteles fizetni hallgatói díjat (nem egybefüggő 6 hétről van szó). Ha kötni kell hallgatói szerződést, adómentes az összeg a minimálbér összegéig, vagy csak a nappali tagozatosnál? Ha esetleg fizetni kell díjat, akkor nem biztosított a hallgató, és a munkáltatónak sem kell szochót fizetni utána. Ebben az esetben a szakképzésijárulék-kedvezmény hogyan alakul? Köszönöm a válaszukat: Kertész Mónika

Szakképzési hozzájárulás: egyéni és társas vállalkozók kötelezettsége Cikk

A szociális hozzájárulási adóról (szocho) szóló új törvény miatt – az ezzel az adónemmel szoros kapcsolatban lévő – szakképzési hozzájárulás (szakho) szabályai is átíródtak, így érdemes áttekinteni a vonatkozó jogszabály (szakképzési hozzájárulásról szóló 2011. évi CLV. törvény) adóalap-megállapítására vonatkozó részét, a címben említett személyi körre fókuszálva.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület – könyvelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close