301 találat a(z) szakképzési hozzájárulás cimkére

Őstermelő szakképzési hozzájárulása Kérdés

Az őstermelő nem alanya a szakképzési hozzájárulásnak. Kérdésem az, hogy alkalmazottja esetében meg kell-e fizetni a szakképzési hozzájárulást, vagy mivel őstermelő alkalmazottjáról van szó, így nem fizet ilyen közterhet? Köszönettel. Bényi Józsefné

Figyelem: új szabály lesz a szakképzési hozzájárulásra Cikk

Szeptembertől a cégek által fizetett szakképzési hozzájárulás a felsőoktatási duális képzés keretében szervezett szakmai gyakorlattal is teljesíthető, az elszámolhatóság mértéke egyeztetés alatt áll – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI érdeklődésére.

Nyugdíjas munkaviszonyban foglalkoztatott terhei Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégünknél, öregségi nyugdíjban részesülőket is foglalkoztatunk (versenyszféra). A kérdésem az lenne, hogy kell-e utánuk fizetni szakképzési hozzájárulást vagy sem? Köszönettel.

Tanulószerződés kedvezmények Kérdés

2014. óta fogalalkoztatunk tanulószerződéssel egy főt. Milyen mértékű kedvezményre vagyunk jogosultak a szakképzési hozájárulás területén? Ha ezt múlt évben elmulasztottuk érvényesíteni, akkor most utólag, önellenőrzés útján megtehetjük?

Felnőttképzési szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 20 fős zrt., amely a saját munkavállalói (2 fő) számára felnőttképzési szerződéssel egy kommunikációs mesterkurzust fizetett ki, amelynek időtartama 24 óra volt. Kérdésem: lehet-e a szakképzési járulék terhére elszámolni ebből valamit? A 2011. évi CLV. törvény 5. § d) pontjában van erről szó. De erre a pontra hivatkozik az 5. § e), ea) pont is. Nem egyértelmű számomra, hogy a 45 fős képzésre vonatkozó szabályt ilyen esetben is alkalmazni kell? Köszönettel: Hoffmann Helga

Most mindent megtudhat az evás vállalkozások tb-terheiről Cikk

Miért járnak rosszabbul az evás egyéni vállalkozások, mint a társaságok tagjai járulékfizetési szempontból, és mikor kell az evásoknak szakképzési hozzájárulást fizetniük? Cikkünkben részletesen bemutatjuk az egyszerűsített vállalkozói adót választókra vonatkozó járulékfizetési kötelezettségeket.

Nekik sem kell szakképzési hozzájárulást fizetniük szeptembertől Cikk

Duális képzés keretében szervezett szakmai gyakorlattal is lehet teljesíteni szeptembertől a szakképzési hozzájárulást a vonatkozó törvény hatályba lépő módosítása szerint. Na, de mit is jelent a duális képzés?

Szakképzési hozzájárulás, foglalkoztatás fogalma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vita tárgya, hogy az evás kft esetében ki minősül foglalkoztatottnak. Az evatörvény nem határozza meg a foglalkoztatott fogalmát. Van, aki azt állítja, hogy a gyesben részesülő munkavállaló után kell fizetni szakképzési hozzájárulást (evás cég esetében), annak ellenére, hogy az említett munkavállaló nem dolgozik. Kérem, szíveskedjen tájékoztatni a fogalom meghatározását illetően, jogszabályi hivatkozással együtt. Köszönöm!

Szakképzési hozzájárulás csökkentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Foglalkoztatunk kötelező szakmai gyakorlatra egy egyetemistát és egy szakképző iskolai tanulót. Mindkét esetben kötöttünk az iskolával együttműködési megállapodást. Kérem, legyen szíves tájékoztatni, hogy a szakképzési hozzájárulásból milyen összegű kedvezményt lehet igénybe venni, és mikor, hogyan? Válaszát köszönöm!

Kötelező szakmai gyakorlat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Foglalkoztatunk kötelező szakmai gyakorlatra egy egyetemistát és egy szakképző iskolai tanulót. Mindkét esetben kötöttünk az iskolával együttműködési megállapodást. A munkáltatót milyen közteher-fizetési kötelezettség terheli (szocho, eho, szakképzési hozzájárulás...)? Válaszát köszönöm!

Szakképzési hozzájárulás csökkentő tétel. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság egyik munkavállalóját levelezőtanfolyam elvégzésére kötelezi. A tanfolyam díját a munkáltató fizeti. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a díjat a 1508A-01-02 lapján a 41. sorba be lehet állítani, mint szakképzési hozzájárulás kötelezettség csökkentő tétel? Köszönettel: Kissné

Evás cég szakképzési hozzájárulás fizetése Kérdés

Evás kft. a tb-köteles megbízási díjak után (a megízási díj összege meghaladja a minimálbér 30 százalékát ), kell-e, hogy fizessen szakképzési hozzájárulást? Üdvözlettel várom szíves válaszukat.

Szakképzési hozzájárulás fizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik munkavállalónk gyesben részesül, nem dolgozik, fizetés nélküli szabadságon van. Munkahelyén nem részesül jövedelemben, a gyest a Magyar Államkincstár folyósítja a részére. Kell-e utána szakképzési hozzájárulást fizetnie a munkáltatónak?

Kiva alap társasvállalkozó jövedelme Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kivás cég esetén, ha a társas vállalkozó nem vesz fel jövedelmet, csak járulékot fizet maga után, bele kell-e kalkulálni a járulék alapját a kiva-bevallás személyi jellegű kifizetések sorába? Ha nem, akkor tényleg meg kell fizetni utána a szociális hozzájárulást, illetve szakképzési hozzájárulást? A 08-as bevallás nem fogja hibaként kezelni, mivel kivás cégről van szó? Köszönöm a válaszát!

Szakképzési hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szocho-kedvezményt érvényesítünk gyesről visszatérő munkavállaló után. Kell-e fizetni utána szakképzési hozzájárulást a foglalkoztatás 3. évében?(Nem 3 gyermekes.)

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végrehajtói letiltás mértéke?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaviszony megszüntetése GYED alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close