297 találat a(z) szakképzési hozzájárulás cimkére

Szakképzési hozzájárulás teljesítése tanuló szerződéssel Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy kft. tanulószerződést kötött, megfelel minden feltételnek, ezeket nem kívánom részletezni. Röviden a kérdésem: az éves szakképzési kötelezettsége a kft.-nek (19 dolgozó után) kevesebb, mint a tanuló szerződés alapján igénybevehető éves kedvezmény. Hogyan könyvelem? A szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettség (dolgozók után): T5.-K46., és a tanuló szerződés alapján visszaigényelhető kedvezmény teljes összegben: T46.-K96.? Vagy másként? Köszönettel: Kerékjártóné

Szakképzési hozzájárulás könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2016. 01-től igénybe vehető "oktatói kiegészítő csökkentő tétel" megállapítás, elszámolásával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Van 14 tanulószerződéses tanulónk, 2 gyakorlati oktatónk, nem főtevékenységként folytatjuk a gyakorlati képzést, és középvállalkozásnak minősülünk, a feltételeink így adottak. Az alapnorma szerint: 7 928 forint/hó/tanuló csökkentő tételt vehetünk figyelembe, amit a 08-as bevallásban a 01-02 37 sorba írok be. Egy előadáson azt mondták, ez az oktatók bruttó bére plusz járuléka is. Meg kell bontani az oktatók bérét a csökkentő tétel miatt a könyveléskor? Esetleg de minimis támogatásnak minősülhet? Csak beszorzom a havi kedvezményt a gyereklétszámmal, és, ha fedezi a csökkentő tétel az oktatók bérét plusz a járulékát, "bevallhatom"? Hogy kell ezt lebizonylatolnom, nyilvántartanom egy ellenőrzéshez elfogadható analitikában? Segítő válaszát előre is köszönöm.

Ügyvezető munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. ügyvezetője munkaviszonyban látja el a képviseletet és személyesen is közreműködik. A vállalkozásnak a számára kifizetett bér után kell szakképzési hozzájárulást fizetnie? Előre is köszönöm válaszát!

Szakképzési hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném kérdezni, hogy a kötelező mérlegképes továbbképzési díj levonható-e az éves kötelezettségből? Megtisztelő válaszukat köszönöm.

Szakképzési hozzájárulás csökkentése, teljesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalók tűzvédelmi előadói képzési (OKJ 52 861 10) és alap- vagy mesterfokozatot követő szakirányú továbbképzési – Munkavédelmi szakmérnök iskolarendszerű képzés OMKT, hallgató jogviszonyban 4 félév – díjának munkáltató általi megfizetésével a szakképzési hozzájárulás befizetendő összege teljesíthető (csökkenthető)? Köszönettel. Cseh Andrea

Szakképzési hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő? Ügyfelem "Elsődlegesen közfeladatot ellátó belső egyházi jogi személy" elnevezéssel szerepek a NAV törzsadatban. Az egyházi jogi személy a társasági adó hatálya alá tartozik, ezért úgy gondolom, hogy rehabilitációs hozzájárulás fizetésére kötelezett, mivel 25 főt meghaladja az átlagos állományi létszám (amennyiben a megváltozott munkaképességűek nem érik el a létszám 5 százalékát); ugyanakkor a szakképzési hozzájárulás tekintetében kérdésesnek tartom, hogy kötelezettsége lenne, mivel nem találom nevesítve az egyházi jogi személyt, a szakképzési hozzájárulás adókötelezettjei között. Sok emberről lévén szó, nagy az adókockázat. Szeretném, ha a tisztelt szakértő megerősítené vagy cáfolná állításomat. A dolgozók munkaviszonyban vannak foglalkoztatva, ha esetleg ez az információ számít. Segítségét előre is köszönöm!

2016-ban szakképzési hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy 2016-ban milyen lehetőségei vannak egy kb. 60 főt foglalkoztató kft.-nek, hogy a szakképzési hozzájárulást csökkentse? Tervben van náluk saját munkavállalók képzése (kb. 10 fő angol képzése), és azt szeretnék érvényesíteni a szakképzési hozzájárulási adó terhére. Van erre mód és lehetőség? Tisztelettel: Papp Mónika

Külföldi munkavállaló foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk külföldi munkavállalót (szlovák) szeretne foglalkoztatni részmunkaidőben. A munkavállaló Szlovákiában biztosított, erről az A1 igazolás kérése folyamatban van. A külföldi dolgozónak Magyarországon bejelentett lakcíme nincs, életvitelszerűen nem tartózkodik hazánkban, továbbra is Szlovákiában lesz biztosított. A kérdésem az lenne, hogy milyen bejelentési kötelezettségünk van, valamint szja és tb tekintetében mit kell vonnunk a külföldi dolgozótól, van-e szocho-, szakképzésihozzájárulás-fizetési kötelezettségünk? Válaszát előre is köszönöm!

Társasház szakképzési hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő témában kérném szíves véleményét. Társasház vállalkozói tevékenységet is folytat (üzlet-, iroda-, garázsbérbeadás), valamint munkavállalóként foglalkoztat gondnokot havi munkabérért és SZB-tagokat tiszteletdíjért. A törvényből úgy olvasom, a szakképzési hozzájárulás alapja a hozzájárulásra kötelezettet terhelő szociális hozzájárulási adó alapja. Jól gondolom-e, illetve értelmezem egy korábban megjelent írásukban foglaltakat (dr. Marosi Andrea, 2013. 02. 19. http://adozona.hu/rehabilitacios_jarulek_szakkepzes_eho/2013_2_13_Tarsashaz_es_szakkepzesi_hozzajar_vlt_a.aspx), hogy ez esetben a társasházat is terheli szakképzésihozzájárulás-fizetési kötelezettség? Az interneten több helyen azt írják, hogy a társasház nem alanya a szakképzési hozzájárulásnak. A szakképzési törvény kivételként nem említi, viszont a törvény 2011. évi CLV. törvény 2. § (2)bekezdése több kolléga szerint csak külföldiekre vonatkozik, illetve akinek bejelentett fióktelepe, telephelye van Magyarországon. Mint egyéb szervezetre, a cégtörvény nem vonatkozik a társasházra, ez esetben a telephely véleményem szerint nem értelmezhető. A vállalkozási tevékenység viszont igen. A törvény erre vonatkozhat? A bérbeadás után viszont nem terheli szakképzési hozzájárulás, hiszen a szochonak sem alapja a bérbeadásból származó bevétel. Jól gondolom-e, hogy, ha csak bérbeadással foglalkozik a társasház, akkor nem terheli szakképzési hozzájárulás, viszont, ha munkavállalót is foglalkoztat, akkor igen? Vagy mind a két esetben kötelezett? Válaszukat előre is köszönöm!

Tanulói szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tanulói szerződéssel kapcsolatban igénybe vehető kedvezményekről kérném szíves tájékoztatását. A foglalkoztatni kívánt tanuló eladói szakmát szerezne. Az iskolával az együttműködési szerződés rendelkezésre áll. Milyen mértékű kedvezmény vehető igénybe a szakképzési hozzájáruláson túlmenően, amennyiben a hozzájárulás összege elég alacsony lenne? Köszönöm!

Munkaviszonyban foglalkoztatott egyetemista Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk nappali tagozaton tanulmányokat folytató egyetemistát alkalmazna heti 10 órás részmunkaidőben, bruttó 60 000 forint munkabérrel (nem szakmai gyakorlatról van szó, csak az egyetemista szeretne pénzt keresni a tanulmányaira). Kérdéseink: 1. A részére kifizetendő összegből ugyanúgy le kell vonni mindent, mint a kft. többi dolgozójától? 2. Cégünk vehet-e igénybe utána valamilyen kedvezményt (pl. szocho, szakképzési hozzájárulás)? 3. Van-e valamilyen szempontból jelentősége annak, hogy kötünk-e vele tanulmányi szerződést, vagy anélkül foglalkoztatjuk, és esetleg a szakkönyvei költségeit megtérítjük neki? Válaszukat előre is köszönöm.

Együttműködési megállapodás – tanulószerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy főiskolai hallgató együttműködési megállapodás keretében szeretné a szakmai gyakorlatát cégünknél eltölteni. A szakmai gyakorlata több mint 6 hét. A megállapodásban előírt bérezése hetente a minimálbér 15 százaléka. A gyakorlat ideje alatt 80 százalékban kell gyakorlati oktatásban részesülnie. Azt olvastuk egy kiadványban, hogy ha heti bérezés van megállapítva, akkor minden megkezdett hétre jár a munkabér. A gyakorlat teljes időtartama augusztus 24-december 7-ig. Auguszus: 2 hét Szeptember: 4 hét Október: 4 hét November: 5 hét December: 0 vagy 1 hét, attól függően hogy december 7-én még gyakorlaton van-e vagy nincs, gondolom. A 20-80 százalékos megosztás miatt minden esetben alkalmazni kell-e az 1,3-as szorzót, vagy csak, ha erre külön utalnak a megállapodásban? Az igénybe vehető szakképzési járulék kedvezménye a 453 000 forint, de csak 80 százalékot tölt a cégnél, tehát akkor a 453 000 forint egy hónapra jutó összegét teljes egészében igénybe lehet venni, vagy meg kell határozni, hogy mennyi esik egy hétre, és annak csak a 80 százalékát lehet érvényesíteni? Szakmunkás tanuló esetén, ha 50-50 százalékban osztódik meg a gyakorlati és az elméleti képzése, akkor a szakképzési hozzájárulásból érvényesíthető kedvezmény sem lehet az egész hónapra jutó vagy lehet érvényesíteni az egész összeget (a 453 000*szorzószámmal és osztva 12-vel)? Remélem világosan fogalmaztam! Válaszát és munkáját előre is köszönöm!

Szakképzési hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. cukrász ipari tanulókat foglalkoztat tanulószerződéssel. Kérdésem az lenne, hogy a szakképzési hozzájárulásból a kedvezményt havi szinten vagy az év végi elszámolás hónapjában lehet visszaigényelni? A másik kérdésem, hogy a csökkentő összeg a ténylegesen kifizetett költség (bér, szocho) összege vagy függetlenül a kiadásoktól, az egy fő/év megállapított alapnormatíva x súlyszorzó 1 hónapra jutó összege? Köszönöm a választ: Kerestély Anna

Szakmunkás tanulók utáni kedvezmény Kérdés

Szeretnék segítséget kérni, hogy, ha van egy szakmunkás tanulónk, az iskolával kötöttünk szerződést, van kamarai engedélyünk a szakképzésre, milyen költségeket számolhatunk el utána, és hogyan vehetünk igénybe szakképzési hozzájárulási kedvezményt? Számlával kell igazolni a rá költött költségeket, vagy ha a normatív összeget veszem figyelembe, kell-e külön nyilvántartás a költségekről? Sajnos nekem nem egyértelmű, és, ha kérhetnék rá egy példát, talán úgy könnyebben megértem. Köszönöm szépen a segítséget!

Szakképzési hozzájárulás csökkentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyetemi szakmai gyakorlatra a tanulót hallgatói munkaszerződéssel foglalkoztatják. A munkabérét órabérben állapítják meg, és 1 heti munkaidőkeretben dolgozik, különböző óraszámokban naponta (az össz munkaideje nem éri el heti szinten a 40 órát). A szakképzési hozzájárulás csökkentéséhez hogyan kell kiszámolni a gyakorlati képzés napjainak számát? Átlagolni kell napi 8 órával, vagy pedig minden ledolgozott nap 1 napnak számít, akkor is, ha aznap például csak 5 órát dolgozott? Válaszát köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áfa levonhatósága

Bunna Erika

adótanácsadó

Rokkantnyugdíjas ügyvezető

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close