45 találat a(z) szabadságmegváltás cimkére

Egyszerűsített foglalkoztatás: szabadság Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2016_7_7_Egyszerusitett_foglalkoztatas_sza_ntj#utm_source=dailypost&utm_medium=email&utm_campaign=notice Hivatkozással az fenti helyen adott válaszra további kérdésem, hogy a pontosan kiszámított szabadságmegváltás összegét melyik hónapban lehet szabályszerűen kifizetni, ha mind a három hónapban kifizetésre került a maximálisan kifizethető egyszerűsített munkabér. (15 nap x 10 220 Ft) A szabadságmegváltás összegével növelhető a napi maximális 10 220 Ft összege? A szabadságmegváltás kifizetéséhez a „negyedik” hónapban be kell jelenteni a NAV-hoz? Köszönöm a válaszát.

Szabadságmegváltás Kérdés

Munkavállaló január 1-jétől február 3-áig tartó munkaviszony után kilépett, és megkapta a papírjait, de hiányolja a szabadságmegváltást. Kérdésem, hogy kötelező kifizetni, vagy jelölni kell, hogy hány napot visz át? 36 évesen mennyi szabadság jár egy évre? Köszönettel: előfizető

Szochokedvezmény Kérdés

Tisztelt Radics Zsuzsanna Szakértő Asszony! 2015. 12. 02-án „Második babával gyesről visszatérő kismama szochokedvezménye” témában feltett kérdésemre köszönöm a válaszát. Miután nem fejtettem ki megfelelően az esetleíráshoz tartozó adatokat, így továbbra sem oldódott meg számomra a kérdés. Ennek megértéséhez kérném még Szakértő Asszony segítségét. Az adott helyzet leírásában az alábbiakat írtam: „A munkáltatónál előkészítés alatt áll a cég eladása. Az új vezetőség átvenné a második babával anyasági ellátásban lévő kismamát a gyes lejártáig, akinek a szabadságmegváltását már az új cégtulajdonosok vezetésével működő cég fizetné ki.” Konkrétan arra utaltam – csak nem fejtettem ki megfelelően –, hogy a kismama az időközben eladásra kerülő cégnél maradna fizetés nélküli szabadságon a gyes lejártáig. A 2. gyermek után a gyes 2017. 02. 12-én jár le. Időközben a kismama felmond (a földrajzi távolság miatt nem tud az új tulajdonosi körrel rendelkező cég székhelyén dolgozni), s közös megegyezéssel ugyanaz napon meg is szüntetnék a határozatlan idejű munkaviszonyát. Munkaviszonya utolsó napján a járandóságát, nevezetesen a szabadságmegváltás összegét kifizetnék. Kérdés: a munkaviszonyára tekintettel kifizetésre kerülő szabadságmegváltás összegét terhelő szochoösszegéből figyelembe lehet-e venni a gyesről visszatérők kedvezményét a kibővített tényállás ismertetése és a jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján? (Az adott válaszból ítélve: igen.)

Elmaradt munkabér Kérdés

Elmaradt munkabérként megítélt kártérítés, végkielégítés és szabadság után milyen fizetési kötelezettsége van a magánszemélynek?

2016. évi szabadság kiadása 2015-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy dolgozó jelzi, hogy 2016. február 1-jétől nem dolgozik (nyugdíjba megy), megállapodhatunk úgy, hogy a 2016. évre jutó szabadságát most vegye ki 2015-ben, és ne pénzbeni megváltást kelljen fizetni? Van erre lehetőség? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Szabóné

Szabadságmegváltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségüket szeretném kérni a következő ügyben. 1988. 09. 01-jén születtem. – 2013. 09. 22-től 2014. 03. 08-ig voltam tgyáson. – 2014. 03. 09-től 2015. 09. 22-ig pedig gyeden. A 2013. májusig kifizetett szabadságom 9 nap volt. A bérem pedig 105 ezer forint. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi lenne a megváltható szabadságom?

Szabadságmegváltás kifizetése gyed alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 8 hónapos várandós munkavállalónk határozott idejű munkaviszonya 2016. 10. 31-én jár le. A szülés várható időpontja 2015. 10. 24. A munkavállalónak a gyed ideje alatt szűnik meg a munkaviszonya, és ezzel kapcsolatban a munkáltató a megszűnés napjával kifizeti részére a szabadság megváltást. Kérdésem, ha a szülés napjának csúszása esetén, még nem lesz egy éves a munkavállaló gyermeke a munkaviszony lejártakor, ez mennyiben érinti a munkavállaló gyedre jogosultságát, ha ez idő alatt kapja meg a szabadságmegváltást? Továbbá van-e a munkáltatónak az OEP felé bármilyen kötelezettsége, amelyben jelzi, milyen jogcímen fizeti a munkavállalója számára a munkaviszonyból származó jövedelmet (a megszokott '08-as bevalláson felül)? Válaszukat nagyon köszönönöm. Tisztelettel B.Gy

Gyesről visszatérő anyuka járandóságai Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő témában szeretném a segítségét kérni. 2009. augusztus 28-án szülte első gyermekét munkavállalónk, majd 2012. augusztus 26-án a másodikat. Cégünk 2015. január 1. óta nem végez tevékenységet, végelszámolással tervezi a megszűnést. Már csak az említett dolgozó van állományban, ő 2005. 03. 01. óta áll alkalmazásban. 2015. augusztus 27-étől szabadságát tölti, ami 75 nap, 2009. évben nem vett ki szabadságot, Mivel nem végez a cég tevékenységet, felmond a dolgozónak. Ha jól tudom, 3 hónap a felmondási idő, aminek a felét a szabadsággal tölti, a másik felére felmentési bér jár. A megmaradt szabadságot szabadságmegváltás cimen ki kell fizetni. Ha jól számoltam, 3 havi végkielégítés is jár neki. Kérem a fentiekben a segítségét, hogy jól vezettem-e le. Köszönöm előre a segitségét!

Szabadságmegváltás táppénz időszakára Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni a következőben: egy munkavállaló ez év áprilisáig rendesen dolgozott, majd egy tartós betegség miatt táppénzre kényszerült. Orvosa nem engedi már dolgozni, vár még egy műtét a munkavállalóra, mely után táppénzen már nem lesz tartható, de kénytelen lesz a munkaviszonyát megszüntetni, mivel orvosa a leszázalékolást javasolja, a dolgozó a munkáját már nem lesz képes ellátni. Kérdésem arra irányulna, hogy kilépéskor a táppénzes időszakra is jár neki szabadság? Vagy csak év elejétől áprilisig? Válaszát előre is köszönöm.

Végkielégités Kérdés

Egy alkalmazott munkaviszonyt létesitett 2005. április 15-én. 2011. április 4-étől terhességi gyermekágyi segélyen, aztán gyeden, majd gyesen volt, a gyes 2014. május 11-én járt le. Már másnaptól, 2014. május 12-étől táppénzes állományba került, melynek eredményeként rokkantsági ellátásra vált jogosulttá. Az új Mt. szerint mennyi szabadságmegváltást kell neki kifizetnem? Más kérdés, hogy a végkielégitési igényét is bejelentette már, de nem mondott fel neki a munkáltató. Szerintem jelen esetben ahhoz, hogy az ellátásra jogosult legyen, neki kell kezdeményeznie a munkaviszony megszüntetését, a munkáltató egyébként mindvégig elégedett volt a munkájával.

Szabadságmegváltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, ha a munkaviszony december 31-ével szűnik meg, mennyi szabadságot lehet megváltani? Például az éves szabadságból van még 11 nap, de ezt nem tudja a kilépő kivenni, mivel a munkakörét még át kell adni az utódának. Válaszát köszönve.

Gyesről visszajött alkalmazott szabadsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégemnél a gyesről visszajött kismama két évnyi szabadságmegváltását kéri, én bármit olvasok, véletlen sem találok erre indokot, pedig az ügyvezetőnek indokolnom illik. Adat: 2011. 02. 18-án szült és 2014. 02. 18-án állt munkába. Munkaviszonya közös megegyezéssel 2014. 03. 31-én megszűnt, szabadságmegváltás kifizetve. Amelyet kevésnek tart: "mások a 2 évet kapták". Kérem segítsenek, mi a megfelelő eljárás ez esetben. Amit olvastam, az alapján rendesen számoltam, és fizettem ki a szabadságmegváltását. Mennyi nap szabadság jár neki, figyelembe véve, hogy 2011. 02. 18-án szült, előtte táppénzen volt, majd tgyás-t kapott, utána gyeden volt, majd gyesen, és 2014. 02. 18-án munkába állt, majd kilépett 2014. 03. 31-én. 1979-ben született a dolgozó. Segítségüket előre is köszönöm. Üdvözlettel: Filák Etelka

Szabadságmegváltás egyszerűsített foglalkoztatás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogyan kell meghatározni és kiszámolni egyszerűsített foglalkoztatás esetén a szabadságmegváltást. Melyek az ezzel kapcsolatos szabályok és előírások? Ha van rá mód szeretnék példákat is kérni. Köszönettel: Benkő Eszter

Szabadságmegváltás kifizetése Kérdés

Tisztelt Adózóna Szerkesztősége! Kft. ügyvezető igazgatója – aki egyben tulajdonostárs is, és több éve munkaviszonyban is áll a kft.-nél – az évente járó szabadságát csak részben vette ki. Ezért erre az évre összegyűlt 140 nap szabadsága. Kérdésem: Munkaviszony megszűnése esetén szabadságmegváltás címén mind a 140 napot ki kell fizetni részére? Nagyon köszönöm válaszukat.

Kismama tgyás-on: felmondási idő, végkielégítés és a szabadságmegváltás Cikk

Milyen esetben követelheti a kismama a végkielégítést, a felmondási időt és a szabadság megváltását a munkáltatójától? Olvasói kérdésre Viszló László, az Adózóna és a hvg.hu munkajogi szakértője válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őstermelő közüzemi számla továbbszámlázása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő mezőgazdasági bérmunka

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő családi gazdaság traktor értékesítés

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs