680 találat a(z) szabadság cimkére

Vasárnapra szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egyik munkáltató tevékenységi köre étteremüzemeltetés, vendéglátás, ezért vasárnap is üzemel. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben vasárnapra adható-e ki rendes szabadság a munkavállalónak, ha a heti pihenőnapot már megkapta. Előre is köszönöm válaszukat! Kiss Beáta

Műszakpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy éjjel-nappal nyitvatartó gyrosbüfében az alkalmazottak 2 havi munkaidőkeretben 12 órás munkaidőben dolgoznak a következőképpen: a dolgozók egyik fele 2 napig 08-20 óráig, 2 nap szünet, a dolgozók másik fele 2 napig 20-08 óráig, 2 nap szünet. Milyen mértékű műszakpótlékot kell bérszámfejteni? A szabadságot 8 óra vagy 12 óra alapulvételével számoljam? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Jakab Zsoltné

Mennyi szabadság jár? Kérdés

Egyik dolgozónk 2017.05.17. óta betegállományban van. Előtte letöltötte a 15 nap betegszabadságot. Kérdésem az, hogyha újra munkába áll, vagy netán kilép a cégtől, akkor a betegállományban töltött időszaknak mekkora részére illeti meg szabadság.

Pihenőnapon kell dolgozni: mit fizet a munkáltató? Cikk

Pihenőnapján hívja be dolgozni a munkáltató a munkavállalót, milyen extra költségeket (utazás, lemondott program) kell számára megtéríteni? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Magyar város, ahol plusz szabadnap jár a nemdohányzó önkormányzati dolgozóknak Cikk

Egy napnyi plusz szabadság jár azoknak a szentesi önkormányzati intézménynél vagy gazdasági társaságnál dolgozóknak, akik nem dohányoznak.

Gyed mellett dolgozó munkavállaló biztosítási jogviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyedről visszatérő kismama foglalkoztatásával kapcsolatban szeretnék kérdezni. A munkavállaló 40 órás munkaviszonyban állt foglalkoztatásban a munkáltatónál, amikor megkezdte szülési szabadságát. Gyed folyósítása mellett a munkavállaló visszatért a munkáltatójához ugyanabba a munkakörbe, de csak 20 órás részmunkaidőben. Az akkori bérszámfejtő a dolgozó szülés előtti 40 órás munkaviszonyát alap jogviszonyként változatlanul hagyta, és nyitott egy második jogviszonyt, gyed melletti 20 órás részmunkaidős foglalkoztatásként, s erre hivatkozva a dolgozó felhalmozott szabadságnapjait nem adta ki a munkába állását követő 60 napon belül. A havonta benyújtásra kerülő 08-as bevallások 1808M-08 lapján a dolgozó esetében két jogviszonyt jelentettek: az alap jogviszony a szülés előtti 40 órás jogviszonyra, az 526. sorban 22-es kóddal jelölve a gyed miatti munkabérrel ellátatlanság tényét, valamint egy új lapon a 20 órás részmunkaidős foglalkoztatását, amely esetében az 544. sorban jelölésre kerül a gyed folyósítása melletti munkavégzés időtartama. FEOR azonos. 1. Helyesen jár-e el a munkáltató, ha a korábbi 40 órás jogviszonyban gyeden tartja a munkavállalót, s ezzel párhuzamosan egy második jogviszonyban gyed mellett foglalkoztatja a munkavállalót a fentiek alapján? 2. Szükséges-e/lehetséges-e két külön biztosítási jogviszonyt jelenteni a fenti esetben a 08-as bevallásban? 3. Ki kellett-e volna adni a dolgozó felhalmozott szabadságait az újra munkába állását követő 60 napon belül? Köszönöm.

Hagyatéki tárgyalás – szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a munkavállalónak hagyatéki tárgyalásra kell mennie a közjegyzőhöz, és a haláseset kapcsán már kivette a neki járó kettő pót szabadságnapot, akkor erre a napra fizetett igazolt távollétet kell elszámolni? Véleményünk szerint ez szabadság, de lehet, hogy rosszul értelmezünk valamit. Köszönöm!

7 kérdés, 7 válasz: erre ügyeljen szabadság kiadásakor! Cikk

A közeledő nyárra tekintettel egyre több munkáltató készít szabadságolási tervet. A szabadság kiadása során számos érdekes kérdés merülhet fel. Próbaidő alatt, illetve a felmondási idő tartamára kiadható? Mi a teendő a munkáltató leállása esetén? A részmunkaidőben foglalkoztatott, illetve a nyugdíjas munkavállalónak hogyan alakul a szabadsága? Milyen feltételek mellett szakítható meg a már megkezdett szabadság?

Gyedről visszatérő munkaviszonyának megszüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem állásfoglalását: Egy munkavállaló visszatér gyedről dolgozni, majd közös megegyezéssel meg akarják a munkaviszonyt szüntetni. Kérdésünk, hogy a munkavállaló lemondhat-e az időarányosan járó, ki nem vett szabadságának pénzbeli megváltásának igényéről? Elfogadható-e ez, vagy van törvényi akadálya? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: T. Mária

Kiadatlan szabadságok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mi a helyes eljárás abban az esetben, ha egy társaság munkavállalóinak évekre visszamenőleg vannak kiadatlan szabadságai? Van olyan ember, akinek az előző évekről áthozott szabadsága az 50 napot is meghaladja. A munkáltató nem foglalkozott a kérdéssel, és nem alkalmazta a munka törvénykönyve vonatkozó szabályozását, viszont a törvény nem tér ki arra, hogy mi van akkor a szabadsággal, ha azt legkésőbb a következő év december 31-éig nem adja ki a munkáltató/nem veszi ki a munkavállaló. Mivel a szabadság jár a munkavállalónak, úgy gondolom, hogy el nem veszik. Kifizetni nem lehet, csak kilépéskor, viszont az sem megoldás, hogy a munkavállaló hónapokig nem megy be dolgozni, hanem elmegy szabadságra. Van erre valami megszokott vagy szabályszerű eljárás? Köszönöm!

Részmunkaidős Kérdés

Üdvözlöm. Részmunkaidős a heti munkaidejét 1 nap alatt dolgozza le, heti 8 órás, erre a napra szabadságot kér. Úgy tudom, hogy 1 napra 1,6 óra jut. 5 nap szabit kell kiírnom, hogy a heti órája meglegyen. Nem dolgozza le a többi napot. Kérdésem hogy jól alkalmazom-e a szabályt? Előre is köszönöm a válaszát. Üdv. Oravecz Judit

Mezőgazdasági idénymunka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk spárgatermesztéssel foglalkozik. A spárga szedésére 120 napra idénymunkásokat alkalmaz. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy idénymunka esetén is ki kell adni a hétvégi pihenőidőt? Vonatkozik rájuk az 5 munkanap+2 szabadnap? Ha igen, ezeknek feltétlenül hétvégére kell esnie? Szabadság jár nekik erre az időre? Van-e valami különleges esete a munkában töltött idő után járó munkaközi szünetnek? Vagy 6 órát meghaladja a munkaidő, akkor elég a 20 perc munkaközi szünet? Köszönöm: Jakus Tünde

Táppénz idejére jár szabadság? Cikk

Egy 62 éves dolgozó 2017.08.27-től jelenleg is táppénzen van. Most, március 31-ével megszűnik a munkaviszonya, nyugdíjazás miatt. Jár-e neki a táppénzes időszakra szabadság, vagyis meg kell-e váltani a hét hónapra (augusztustól márciusig) eső szabadságát? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Szabadságtól fosztották meg, mégsem kap kártérítést az államtól Cikk

Az új munka törvénykönyve (Mt.) 2014. december 31-éig az uniós szabályokkal ellentétesen tartalmazta, hogy a naptári évenként harminc napot meghaladó keresőképtelenség nem jogosít szabadságra. Emiatt – bár sérült a munkavállaló magánélethez való joga –, nem jogosult kártérítésre a magyar államtól, mivel ahhoz hiányzott a jogszabályi feltétel – mondta ki egy magánszemély ügyében nemrégiben meghozott ítéletében a Kúria.

Gyesen lévő anyuka munkába lépése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyesen lévő anyuka (a gyermek kétéves elmúlt) most jelezte munkáltatójának, hogy visszatérne dolgozni, augusztus elején. Mikor kell részére kiadni a felgyülemlett szabadságot? Abban az esetben, ha a munkavállaló azt szeretné, hogy a munkáltatója a munkába lépés első napjától folyamatosan adja ezt ki neki, azt a munkáltatójának meg kell tennie? Vagy a munkakezdéstől számítottan egyeztetés szükséges annak elkezdéséről? Mit kell még tudni ennek szabályozásáról?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi pótlék és kedvezményjogosultság válás után

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs