671 találat a(z) szabadság cimkére

Nyugdíjazás előtti felmentési idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! A megváltozott nyugdíjba vonulási feltételek mellett – mivel már nem kell a munkaviszonyt megszüntetni – a nyugdíjba vonuló alkalmazottnak jár felmentési idő, ha jár, akkor mennyi? Szabadság csak időarányosan jár? A munkaviszonya mikor és milyen jogcímen szűnik meg? Válaszát előre is köszönöm.

Gyes utáni felmondás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy gyes időszak utáni munkavállaló, aki 2019. 04. 23-án térne vissza, de 2019. márciusban 2019. 04.23-ai hatállyal, közös megegyezéssel felmondott. Ebben az esetben a visszatérés után járó szabadságokat köteles-e a munkáltató kifizetni, vagy mi lesz a felhalmozódott szabadságokkal? Előre is köszönöm a válaszát.

Közszolgák felmentése és szabadsága: új hátrányok és előnyök Cikk

2019. március 2-ától kell alkalmazni a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvényt, amely kapcsán többször is elhangzott, hogy a kormányzati tisztségviselőknek nőtt a munkaideje és csökkent a szabadsága. Kevésbé esett szó azonban a tisztviselők felmentéséről, amely kiszolgáltatott helyzetbe hozhatja a kormánytisztviselőket. Csökkent az alapszabadság is, ugyanakkor a házasok, illetve gyermekes tisztviselők szabadsága növekedett. Az alábbi cikkben a fenti törvény ezen két új szabályát ismertetjük.

Gyesről visszatérő szabadsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyes alatt felmondott az egyik alkalmazottunk. Milyen fizetési kötelezettségeink vannak? Mivel ő mondott fel, ki kell fizetnünk azt a szabadságot is, amit munkába visszatéréskor kiszámolnánk? Válaszát köszönöm!

Szabadság Kérdés

Az előző kérdésem az volt, hogy intézményünkben a gépészek 3 nap 12 órát dolgoznak majd 3 nap pihenő. Viszont azt nem írtam le, hogy fix havibérezésük van.

Szabadság Kérdés

Intézményünkben 12 órás munkarendben dolgoznak a gépészek. 3 nap 6-18 óráig, majd 3 nap pihenőnap. 3 nap éjszakás 18-tól reggel 6-ig dolgoznak, majd 3 nap pihenő. Fix havibérezésük van. Kérdésem, hogy a szabadságot milyen módon kell kiszámolni. Napokban vagy órában kell számolni? Figyelembe kell venni a 8 órás munkarendet vagy nem? Tehát, ha 3 napra szabadságra megy, akkor elvileg 9 napot van otthon. Ebben az esetben a munkáltató szerint 50 százalékkal több szabadságot kapnak a dolgozók.

Csed, gyed utáni szabadság kiadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik munkavállalónk 2012.06.01. és 2019.03.03. időszakban három gyermeket szült és három alkalommal volt cseden, illetve gyeden. Azt tudjuk, hogy jár neki szabadság a csed (régen tgyás) idejére, a gyed első 6 hónapjára. Az lenne a kérdésem, hogy a szabadság mindhárom alkalommal jár neki a csed, illetve a gyed idejére? Köszönettel: Tamásné Oláh Márta

Keresőképtelenség alatti szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kifizetőhellyel rendelkező munkáltató egyik munkavállalója 2019. 02. 16-án kimeríti az egy éves táppénzjogosultságot. Ha a kezelőorvos nem teszi keresőképes állományba, akkor a még nem felgyógyult munkavállaló kérheti a szabadságainak kiadását? Vagy csak akkor mehet el szabadságra, ha az orvos keresőképessé nyilvánította? Ha kérheti a szabadságot, annak ellenére, hogy nem egészséges, akkor miután kimerítette a keretét, utána továbbra sem jogosult táppénzre és betegszabadságra sem, mivel ugyanaz a betegsége továbbra is fennáll?

Egyéb okból fizetés nélküli szabadság Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy munkavállalónak külföldön történő betegápolása miatt fizetés nélküli szabadságot ad a munkáltató. Négy hónap után visszatér a dolgozó. Kérdésem, hogy ez idő alatt is jár neki a rendes szabadsága? Avagy lecsökken a fizetett szabadságának időtartama négy hónapra eső szabadsággal? Köszönöm válaszukat!

Szabadság 12 órás munkaidő mellett Kérdés

Egy cukrászüzemben heti 40 órás munkaszerződés, havi munkaidőkeret és havi fix bér mellett 12 órás napi munkaidővel dolgoznak, úgy, hogy egy nap munka egy nap szabadnap. A kérdés: akinek a kora miatt 30 nap szabadság jár, annak 12 órás munkanap miatt 20 nap jár vagy 30 nap. A másik kérdés, hogy egy hét szabadság esetén a szabadnapra is szabadságot kell-e kiírni vagy csak a munkanapokra.

Szabadság kiadása pedagógus esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérjük szíves tanácsát: A pedagógust szept. 1-jével alkalmazták (munka törvénykönyve alá eső alapítványi általános iskolában), a tárgyévre jár-e neki időarányos pótszabadság vagy csak abban az esetben jár bármennyi is, ha egy egész tanévet végigtanított? Mennyi jár neki? Illetőleg, az alapszabadságból szabályos-e a dolgozónak a következő évre átvinnie szabadságot abban az esetben, ha a dolgozó kéri (arra való hivatkozással, hogy a munkavállaló javára tértünk el a szabálytól (relatív diszpozitivitás elve)? A dolgozó kérése arra vonatkozik, hogy folytatólagosan 1 napot vinne át, a decemberi szabadságot folytatva, január elejére, és ezt megszakítva január másik napján venné ki a másikat. Ha esetleg nemleges lenne erre a válasz, akkor milyen megoldást javasol ezt a helyzetet rendezendő? Köszönettel.

Apaszabadság Kérdés

Tisztelt Adózóna! Jár-e a munkavállalónak gyermeke születésekor az 5 nap apaszabadság, ha a munkavállaló nem él a gyermekkel közös háztartásban? Apasági nyilatkozattal rendelkezik. Válaszukat előre köszönöm.

Szabadság alatti kórházi ellátás Kérdés

Szabadság alatt, előre nem tervezett, műtét miatti kórházi ellátás esetén (a kórházi ellátás hosszabb idejű, mint a szabaság engedélyezett időtartama), lehetőség vane-e arra – amennyinben az érintett szeretné –, hogy a szabadságát a munkáltató kiadja, és csak az efeletti időszakot számolják el táppénzként? Amennyiben igen, milyen módon kérheti a táppénzes állományról szóló igazolást kiadó háziorvosától?

Nyugdíjba vonulás előtti felmentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019. szeptember 3-án lesz meg a 40 évem a nők kedvezményes nyugdíjához. A munkáltató azt mondta, hogy lehet közös megegyezéssel vagy felmentési idővel kérni a jogviszony megszüntetését. A felmentési idő 2 hónap köztisztviselőknek, ebből szeptember 4-étől 1 hónap szabadság, 1 hónap tényleges felmentés. Ezzel november 5-étől mehetek nyugdíjba. Előre nem lehet igénybe venni a felmentési időt, hogy szeptember 4-ével menjek nyugdíjba, és már július 4-étől vegyem ki az egy hónap szabit, és augusztus 4-étől az egy hónap felmentést? Kérdésem még az is, hogy ha két hónap felmentési idő van, akkor miért kell az egyik során a szabit igénybe vennem? Miért nem lehet az tényleges két hónap felmentési idő, és az egy hónap szabit kiadni előtte vagy kifizetnék? Válaszát előre is köszönöm!

Részmunkaidős saját jogú nyugdíjas szabadsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Saját jogú nyugdíjas 2019. január 17-étől munkába áll (munkaviszony). A heti munkaidő 24 óra, 4 nap (kedd, szerda, csütörtök, péntek) napi 6 órában. Kérdésem, hogy hány nap szabadság jár neki a 2019. évben, jár-e neki betegszabadság, és ha igen, hány nap. Köszönettel: Drótos Klára

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozó tárgyieszköz-vásárlás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kilépés kata alól

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs