23 találat a(z) szabadkereskedelmi megállapodás cimkére

Brit remények a Brexit utáni EU-s kereskedelemről Cikk

A Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter szerint a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről született előzetes megállapodással "drámaian csökkent" annak a kockázata, hogy Nagy-Britannia átfogó kereskedelmi megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból.

Folytatják a NAFTA-tárgyalásokat Cikk

Az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodásról (NAFTA) szóló tárgyalásokat az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó szeptember elején folytatja – derül ki a három ország tárgyaló delegációinak vasárnap este kiadott közös közleményéből.

Szabadkereskedelmi megállapodás az EU és Japán között? Cikk

Döntő fontosságúnak ígérkező konzultációt indítottak Tokióban az Európai Unió és Japán magas rangú képviselői, hogy véglegesítsék a két fél közötti szabadkereskedelmi megállapodást.

Kérdéses, hogy lesz-e szabadkereskedelmi megállapodás a britek és az EU között Cikk

A Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter szerint nagyon valószínű, de nem teljesen bizonyos, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről folyó tárgyalássorozaton sikerül szabadkereskedelmi megállapodást elérni az Európai Unióval.

Trump: szabadkereskedelmi megállapodás az EU-val? Cikk

Brit sajtóértesülés szerint az amerikai kormány Nagy-Britannia helyett először mégis inkább az Európai Unióval kötne szabadkereskedelmi megállapodást, jóllehet Donald Trump amerikai elnök még nemrégiben is azt ígérte, hogy London lesz "a sor elején", amikor az Egyesült Államok kétoldalú nemzetközi kereskedelmi egyezményekről kezd tárgyalásokat.

Jóváhagyták a szabadkereskedelmi megállapodást az EU és Kanada között Cikk

Szerdai plenáris ülésén az Európai Parlament (EP) jóváhagyta az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodást (CETA).

EU-nyitás ukrán termékek előtt Cikk

Az állam- és kormányfők múlt heti ígéretével összhangban az Európai Bizottság kedden javaslatot tett a szabadkereskedelmi megállapodásban Ukrajnának kilátásba helyezett vámkedvezmények előrehozatalára. A várhatóan júniusban hatályba lépő rendelkezés éves szinten 487 millió euró direkt költséget takarít meg az ukrán iparnak és mezőgazdaságnak.

Könnyebb lesz exportálni Cikk

Nem fúrja ki a magyart a kanadai csemegekukorica. A magyar agrárexportban fontos tételnek számító csemegekukorica esetében teljes vámlebontás helyett csak vámmentes kvótát engedélyez Kanadának az észak-amerikai ország és az EU közötti átfogó gazdasági és szabadkereskedelmi megállapodás.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő traktor beszerzése

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Életkori pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Rehab mentor

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs