128 találat a(z) szüneteltetés cimkére

Egyéni vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha szüneteltetem az egyéni vállalkozásomat, akkor lehetek-e bt. beltagja, vagy meg kell szüntetni hozzá? Válaszát előre is köszönöm!

Szünetelteti vállalkozását? Ezekre az előírásokra figyeljen! Cikk

Speciális szabályok vonatkoznak a tevékenységüket szüneteltető egyéni vállalkozókra, mind a bevallással, mind a költségek elszámolásával kapcsolatban. Összefoglaltuk.

Egyéni vállalkozó kizárása kata alól Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozót kizártak a kata alól, mivel 100 000 Ft-ot meghaladó adótartozása volt az év utolsó napján. Lenne-e lehetősége ezen adózónak egyéni vállalkozását szüneteltetni, és egy bt. keretén belül katás beltagként tovább folytatni tevékenységét? Ha szünetelteti egyéni vállalkozását, mikortól léphet vissza a kata alá mint egyéni vállalkozó? Előre is köszönöm válaszát!

Evás egyéni vállalkozó szüneteltetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Evás egyéni vállalkozó szünetelteti tevékenységét 2017. márciustól. Kiesik-e az evakörből, ha újra élesíti a vállalkozását és a visszatérést megelőző évben nem volt bevétele? Meg kell-e tartani a bankszámláját a szüneteltetés alatt? Milyen bevallásokat kell a szüneteltetéskor beadni, ha nincs alkalmazottja? Köszönettel

Nyugdíjjal kapcsolatos kérdés Kérdés

Tisztelt Cím! Szeretném megkérdezni, hogy ha valaki öregségi nyugdíjba megy, akkor a mezőgazdasági őstermelői tevékenységét kell-e szüneteltetni arra az időszakra amíg a nyugdíjazás lezajlik? Vagy az őstermelői tevékenységet folytathatja mellette? Köszönettel: Vallerné Klári

Egyéni ügyvéd szünetelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítséget kérnék öntől. Egyéni ügyvéd 2017. 03. 01-jétől szünetelteti a tevékenységét (szülés miatt). Az ügyvédi kamarától megkapta az erre vonatkozó határozatot. Ő nem szerepel az egyéni vállalkozók névjegyzékében, így nem a webes ügysegéden történik az ügyintézése. Kérdésem, hogy a szünetelés nála hogy működik, vagy ilyenkor neki át kell alakulnia egyéni vállalkozóvá és ott elindítani a szünetelést, vagy létezik erre külön NAV-os nyomtatvány, vagy ilyenkor meg kell szüntetni az adószámát? Köszönöm segítségét!

Katabevallás szüneteltetés idején Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olyan egyéni vállalkozónak, aki 2016-ban egész évben szüneteltette az egyéni vállalkozását, kell nullás 16KATA nyomtatványt benyújtania?

Nyugdíj tilalma a közszférában végzett munka mellett: a szabályok megsemmisítését kéri a Kúria Cikk

Felfüggesztette egy nyugdíjjal kapcsolatos per tárgyalását a Kúria és kezdeményezte azoknak a szabályoknak a megsemmisítését az Alkotmánybíróságnál, amelyek kötelezővé teszik a közszférában dolgozók öregségi nyugdíjának szüneteltetését.

Egyéni vállakozás szüneteltetése 2017. január 1. után Kérdés

Megváltozott a szüneteltetés éveinek száma 2017. január 1-jétől, maximum 2 év lehet. Ha lejárt a 2 év, utána mennyi idő múlva lehet ismét szüneteltetni? 1 hónapot dolgozik, aztán ismét 2 év szüneteltetés lehet? Köszönöm előre is válaszát.

Egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Egyéni vállalkozás szüneteltetésének bejelentése után milyen bevallási nyomtatványokat kell beadni?

Így szüneteltethető az egyéni vállalkozás Cikk

2017. január 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése legfeljebb 2 év lehet. Mi a teendő a szüneteltetés befejezésekor? Kell-e beadni és ha igen, hogyan és milyen bevallást? Lássuk az erre vonatkozó, jelenleg hatályos szabályozást!

Szüneteltetés Kérdés

Egy főállású egyéni vállalkozó jelenleg gyedet kap. Ha szüneteltetné a vállalkozását a gyed ideje alatt, akkor megszűnne a gyede? Válaszukat előre is köszönjük.

Katás vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozóként jelenleg táppénzen vagyok szív- és érrendszeri károsodással. A szervi károsodás mértéke 80%, egészségi állapot 20%, D minősítéssel megkezdődött a leszázalékolás. Választható az egyéni vállalkozás szüneteltetése, vagy meg kell szüntetni a katás vállalkozást?

Főállású kata, nyugdíjjárulék-alap, szolgálati járandóság Kérdés

Tisztelt Adózóna! Ha az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem töltött, nyugellátásban vagy korhatár előtti ellátásban részesülő személy a Tbj. 5. § alapján biztosítási jogviszonyban áll, illetve egyéni vagy társas vállalkozóként az általa fizetendő nyugdíjjárulék-alapja meghaladja az év elején érvényes minimálbér tizennyolcszorosát, akkor a nyugdíj folyósítását szüneteltetni kell. A kérdésem az lenne, hogy egy szolgálati járandóságban részesülő, főállású katás egyéni vállalkozónak milyen összeg lesz a nyugdíjjárulék-alapja? A katatörvény10. § (3) bekezdés szerinti jövedelem beleszámít-e az éves keretösszeg számításába? Mikor kell szüneteltetni a szolgálati járandóságát a főállású katásnak? Válaszukat előre is köszönöm!

Egyéni vállalkozás szüneteltése, áfaelszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő, Egy normál szabályok szerint adózó katás egyéni vállalkozó szünetelteti a tevékenységét. A szünetelés időszakában vagy a szüneteltetés befejezését megelőző időszakra van-e lehetősége a vállalkozás érdekében felmerült beszerzésekhez kapcsolódó áfa levonására – anyagbeszerzés, nyomtatvány, irodaszer stb.? A szüneteltetés időszakában nem végezhet gazdasági tevékenységet; ez időszak alatt áfabevallást be kell nyújtania? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ekho alkalmazása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Egyszemélyes kft. minimális járulék fizetés

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Kisadózó kórházi orvos magánrendelése 2021-től

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close