128 találat a(z) szüneteltetés cimkére

Katás egyéni vállalkozó szünetelés alatti bevétele Kérdés

Abban a hónapban fizetik ki a számláját, amikor teljes hónapban szünetelteti a vállalkozását. A NAV szerint ez katás bevételnek számít. Kell-e a pénz beérkezésének hónapjában katát fizetnie? Ha igen, akkor ezt a kötelezettségét hova kell bejelentenie és milyen nyomtatványon?

Katás egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Éven belül van-e korlátja a mellékfoglalkozásban végzett katás egyéni vállalkozás szüneteltetésének? Lehet többször egy évben (esetleg 2 év alatt) szüneteltetni ?

Alanyi adómentesség választása Kérdés

Egyéni vállalkozó tevékenység szüneteltetésének megszüntetése után évközben választhatja az alanyi adómentességet vagy csak az év végén? Köszönettel.

Egyéni vállalkozói jogállás szüneteltetése eva és kata alatt Cikk

Ha az eva hatálya alá tartozó egyéni vállalkozó szünetelteti tevékenységét, az egyéni vállalkozás keretén kívül más önálló tevékenységet (például lakásbérbeadás, óraadás) sem folytathat, amennyiben magánszemélyként számlát kell kiállítania. Nem kell megfizetnie a tételes adót a katás vállalkozásnak a kisadózó után, ha az a hónap egészében szünetelteti egyéni vállalkozói tevékenységét, kivéve, ha a kisadózóként folytatott tevékenységbe tartozó munkát végez – többek közt ezek az előírások vonatkoznak az eva, illetve a kata hatálya alatt egyéni vállalkozásukat szüneteltető adózókra.

Egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kutyatenyésztő egyéni vállalkozó várhatóan több hónapig nem fog bevételhez jutni. Felmerült a szüneteltetés lehetősége. A kutyatenyésztés kapcsán egy-két anyaállattal rendelkezik. A kérdésem az, hogy az ő etetésük, fenntartásuk gazdasági tevékenységnek minősül-e? Ön szerint szüneteltetheti a vállalkozói tevékenységét? Köszönettel.

Vállalkozói tevékenység szüneteltetése: különös szabályok Cikk

Az év vége közeledtével a tevékenységüket szüneteltető egyéni vállalkozóknak arra is kell figyelniük, hogy mikor jár le a tevékenység szüneteltetésére nyitva álló határidő.

Katás bt. szüneteltetése Kérdés

Katás bt. szüneteltetni szeretné e tevékenységet. Milyen bevallásokat kell beadnia, mikortól teheti ezt meg?

Katás egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Másodállású (nem katás) egyéni vállalkozó szült. Kötelező-e a vállalkozás szüneteltetése vagy nem? Minden hónapban küldöm az '58-as bevallást, melyben jelzem, hogy táppénzen volt, szült. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Huéber Józsefné

Közszolgálati munkaviszony szüneteltetése az új jogszabályok kapcsán Kérdés

Kormánytisztviselő munkavállaló 2018 decemberében lesz jogosult a nők kedvezményes (40 év) nyugdíj megállapítása kapcsán az "öregségi nyugdíjra". A munkavállaló szeretné, ha továbbra is dolgozhatna, de mint nyugdíjas. Az új jogszabályok figyelembe vételével az "öregségi nyugdíj", mellett folyamatosan dolgozhat-e a kormánytisztviselő anélkül, hogy meg kellene szüntetni a nyugdíját, vagy csak abban az esetben dolgozhat tovább a nyugdíj megállapítása mellett, ha azt szünetelteti a munkaviszonya mellett?

Egyéni vállalkozás szüneteltetése alkalmazott mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk egyéni vállalkozó. Egy alkalmazottja van, aki gyed ellátásban részesül. Az egyéni vállalkozó a tevékenységet nem végzi, csak alkalmazottja végezte, amíg nem ment el szülni, aki szintén nem végzi a tevékenységet a gyed mellett jelenleg sem. Kérdéseink: 1- Az egyéni vállalkozó szüneteltetheti-e a tevékenységet, mialatt alkalmazottja gyeden van? (Az egyéni vállalkozói tevékenységet nem végzi.) 2. Ha szüneteltethető az alatt, míg alkalmazottja fizetés nélküli szabadságon van, akkor az alkalmazottra tekintettel 1808 bevallás leadása szükséges, lehetséges-e? Segítségüket köszönöm.

Korkedvezményes nyugdíj Kérdés

Szolgálati járandósággal bíró személy esetében, ha teljes munkaidőben foglalkoztatottként dolgozik (nem a közszférában), szüneteltetnie kell-e az ellátását 2019. 01.01-től, ha az adóévben a bruttó keresete eléri a minimálbér 18-szorosát?

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van-e lehetőség arra, hogy egy egyéni vállalkozó (katás) egy adott évben több alkalommal is szüneteltesse, illetve újrakezdje tevékenységét, és ezt a gyakorlatot folytassa rendszeresen? Pl. dolgozik január – április hónapokban, bejelenti, hogy szüneteltet májustól szeptemberig, majd folytatja október – január között, majd szünetel februártól áprilisig? Kell-e bárhol, bárki felé indokolnia, hogy miért így zajlik a tevékenység végzése? Köszönöm: Szabó Zoltán

Így szüneteltethető, majd indítható újra az egyéni vállalkozás Cikk

Gyakran tapasztalható, hogy az egyéni vállalkozó szezonális jelleggel folytatja a tevékenységét, így az év meghatározott hónapjaiban szünetelteti azt, gondoljunk csak például a vízparti lángos- és palacsintasütőkre, a főttkukorica-árusokra stb. Az érintettek jellemzően a nyári vakáció idején kezdik el folytatni a tevékenységüket, feltétlenül ügyelniük kell arra, hogy ezt be is jelentsék.

Egyéni vállalkozó csed, gyed mellett, lehet-e? Kérdés

Szeretném szombaton megjelent cikkben leírtakat az alábbi kérdéssel kiegészíteni: katás egyéni vállalkozó, aki nem itt főállású, de van dolgozója, aki munkaviszony keretében látja el munkáját. Ebben az esetben, ha a dolgozó végzi a tevékenységet és nem az egyéni vállalkozó, úgy sem jogosult a vállalkozó csedre? Szüneteltetni köteles a vállalkozását, hogy ne essen el ettől a juttatástól?

Pénztárgéphasználat Kérdés

Egy kft. egy éve nem használja a pénztárgépét, amit bejelentett a NAV-nak 45 napon belül. Van-e időbeni korlát, hogy meddig lehet szüneteltetni? Válaszukat előre is köszönjük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szabadságátvitel a következő évre megállapodás alapján

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Kölcsön rendezése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close