5 találat a(z) számviteli szolgáltatás cimkére

Ingyenes szolgáltatásnyújtás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy számviteli szolgáltatással foglalkozó egyéni vállalkozó nyújthat-e ingyenes szolgáltatást egy bizonyos ügyfélkörnek? Az ügyfélkör megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő vállalkozókból állna. Az ingyenes szolgáltatásnyújtás alapja a társadalmi szolidaritás és segítségnyújtás. Valamint, a számviteli szolgáltatást nyújtó egyéni vállalkozó bevételei között elszámolhat-e szponzorációs bevételeket? Amik fedezik az ingyenes szolgáltatásnyújtás esetén felmerülő költségeket (eszközvásárlás, utazás, jeltolmács stb)? Válaszát előre is köszönöm!

Adatkezelési szabályzat Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az adatkezelési szabályzat elkészítésével kapcsolatos. Könyvelőként dolgozom, egyedül, alkalmazott nélkül. Egy kft.-m és egy katás bt.-m van. Teljeskörű számviteli szolgáltatást végzek, bérelszámolás, könyvelés stb. Milyen szabályzatokat kell elkészítenem ilyen esetben, be kell-e jelentkeznem a NAIH felé. A helyzet az, hogy belezavarodtam már a rengeteg információba? Köszönöm előre is. Üdvözlettel Urbán Ágnes

Pénzmosás-azonosítás Kérdés

1. Van-e a pénzmosási törvényben (2017. évi LIII. tv.) foglalt előírásokkal kapcsolatban kötelezettsége annak a társaságnak, amelynek a tevékenységei között szerepel a számviteli tevékenység, de ténylegesen nem végzi ezt a szolgáltatást? 2. A számviteli tevékenységet végző cég más, nem számviteli szolgáltatású tevékenysége kapcsán (pl. műszaki tanácsadás) meglévő partnereit/ügyfeleit is kell-e a Pmt. szerint azonosítani? Vagy „csak” azokat az ügyfeleket, akiknek a társaság számviteli szolgáltatást nyújt?

Számviteli szolgáltatás teljesítési ideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Számviteli szolgáltatással foglalkozó kft. az éves bevallásokért, illetve mérlegbeszámolóért – szerződésben rögzítettek alapján – külön díjat számol fel. Mi a helyes eljárás: kiszámlázás 12. 31-ei dátummal, vagy akkori dátummal, amikor a szolgáltatás ténylegesen teljesül, például 2016. május 10.? Köszönöm válaszukat.

PMT-nek megfelelés Kérdés

Mi a számviteli szolgáltatást nyújtó könyvelő iroda feladata a 2007. évi CXXXVI. tv. (PMT) rendelkezéseinek megfelelése érdekében? Ezen belül mi az ügyvezető feladata? A vonatkozó szabályzatot meg kell-e küldeni valamely hivatalnak? A kijelölt személyt melyik hivatalnak kell bejelenteni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyelvtanfolyam adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Repülőjegy kifizetése munkavállalónak

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close