126 találat a(z) számvitel cimkére

Őstermelőnek adott előleg Kérdés

Ha kompenzációs felárra jogosult őstermelőnek egy kft előleget ad a későbbi termék felvásárlására, akkor az előlegről milyen számviteli bizonylatnak kell készülnie. Számlát kell kiállítani vagy elegendő az erről kötött megállapodás? A későbbiekben lesz kiállítva a felvásárolt termékről a felvásárlási jegy, amikor ténylegesen beérkezik az áru.Válaszát előre is köszönöm!

Mit kell tenni félbehagyott beruházás eladásánál? Cikk

Az utóbbi időszakban egyre többször találkozni olyan esettel, amikor a gazdasági megfontolásokkal vagy a pénzügyi helyzet módosulása miatt arra kényszerülnek a beruházók, hogy a korábban ésszerűnek látszó ingatlan beruházásaikat befejezés nélkül eladják, a projektjeikből idő előtt kiszálljanak. Ilyenkor számos adózási és számviteli kérdés merülhet fel, egy ilyen eset tanulságait tekintettük át. Hogyan követi az eseményt a számvitel és hogyan kell számlázni, illetve elszámolni az általános forgalmi adó?

Így kell elszámolni az élelmiszer-biztonsági felügyeleti díjat Szakértői Kommentár

Az idén bevezetett élelmiszer-biztonsági felügyeleti díj kapcsán gyakori kérdés, miként kell ezt megállapítani, elszámolni? Milyen számviteli eljárás kapcsolódik hozzá? A 2013 januárjában esedékes díjat még 2012. évi költségként kell-e elszámolni?

Az árfolyamveszteség és a számviteli problémák: haladékot kaphatnak a cégek Cikk

Több olyan új intézkedés is várható a közeljövőben, amely a válság nyomán tömegesen jelentkező tőkeproblémák kezelésében jelenthet könnyebbséget a hazai vállalkozások számára. A cégeknél az elmúlt években sok esetben számviteli okokra visszavezethetően keletkezett tőkehiány, annak ellenére, hogy az érintett vállalkozások üzleti modellje megfelelően működik. Amennyiben a törvénymódosítások életbe lépnek, a vállalatok haladékot kaphatnak tőkehelyzetük rendezésére, ám ha el akarják kerülni a súlyos szankciókat, belátható időn belül mindenképpen cselekedniük kell.

Beszámoló-készítés: alig egy hetük maradt a vállalkozásoknak Cikk

Közeleg a beszámolókészítés határideje a naptári évnek megfelelő üzleti ciklussal rendelkező cégek számára. A cégvezetők és tulajdonosok joggal várják el, hogy a beszámoló elkészítése és annak auditálása során ne érje őket meglepetés, az eredmény-elvárások az előzetes terveknek megfelelően teljesüljenek. A megváltozott gazdasági környezetben jelentősen nőtt azonban annak a kockázata, hogy a vállalatok csak ebben az időszakban szembesülnek olyan kedvezőtlen hírekkel, amelyek számviteli értelemben vett kezelése az év során könnyebb lehetett volna.

Adójogi és számviteli változások az energiaiparban Cikk

Az energiaipari szektor szereplőinek számolniuk kell a több ponton módosult számviteli törvény új rendelkezéseivel, valamint a transzferárak és a helyi iparűzési adó megváltozott szabályozásával. Eközben eleget kell tenniük az áfatörvény legújabb módosításából következő kötelezettségeiknek is. A Delloitte szakértői az energiaipar aktuális adójogi és számviteli változásaira hívják fel a figyelmet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alanyi adómentes csomagküldő

Nagy Norbert

adószakértő

Svájci munkaviszony tagi jogviszony esetén

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close