3 találat a(z) számla teljesítési dátuma cimkére

Számla díjbekérő alapján Kérdés

Időszaki elszámolás: mikor van az áfafizetés határideje? Cikk

Időszaki elszámolásnál – az áfaszabályok szerinti feltételek teljesülése esetében – az általánosforgalmiadó-fizetési kötelezettség a fizetési határidőtől függ. Cikkünkben ennek feltételeit, illetve a fizetési esedékesség fogalmát járjuk körbe.

Kimenő számla teljesítési dátuma CPT paritás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországon bejegyzett termelő vállalat vagyunk, külföldi vevőinket közvetlen szállítással szolgáljuk ki CPT paritás alkalmazásával. Számlánkat az áru első fuvarozójának átadáskori teljesítési dátummal állítjuk ki, az áru a vevőhöz fizikailag az 1-2-3 napos fuvar után kerül. 1. Kérdésünk az, hogy helyes-e, ha a vevőnek a kimenő számlán teljesítési időnek az első fuvarozónak való átadáskori dátumot szerepeltetjük? A szerződéses dokumentáció tartalmazza a partnerrel a CPT paritásra vonatkozó kitételt. A fuvarról a fent nevezett termelő vállalat gondoskodik. 2. Az INCOTERMS gyakorlatában a fogalmak megfelnek-e az Áfa tv. szerint az adózási, illetve számviteli teljesítési helynek? INCOTERMS 2000 szerint: Teljesítési hely: az a földrajzi pont, ahol a szállítással kapcsolatos kockázat átszáll az eladóról a vevőre. CPT – Carriage Paid to… (fuvarozás fizetve valameddig) Az eladó köteles az árut saját költségére a rendeltetési helyre eljuttatni. A kockázat a vevőt terheli attól kezdve, hogy az eladó az árut az első fuvarozónak átadja. Ez egy 2 pontos, multimodális klauzula. Előre is nagyon köszönöm válaszukat! Széll Virág

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ebtenyésztés őstermelőként

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close